URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 August 2023, 18:09

AUR a intrat în campanie electorală și în Bihor. Poșta Română a început să-i distribuie materialele de propagandă în Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chiar dacă abia anul viitor vor avea loc patru rânduri de alegeri, factorii poștali din Oradea au început să distribuie materiale de propagandă ale partidului AUR, în baza unui contract încheiat cu Compania Națională Poșta Română.

Principalul mesaj lansat este că celelalte partide, nenominalizate, „vor face orice” pentru ca AUR să nu câștige, iar îndemnul este ca oamenii să fie „alături de noi”.

Expeditori: „patrioții”

Cititorii BIHOREANULUI au sesizat că, odată cu corespondența poștală obișnuită, factorii poștali le-au distribuit și un material tipărit la comanda partidului condus de George Simion și Claudiu Târziu, ce vizează mobilizarea în vederea celor patru rânduri de alegeri programate în România anul viitor - locale, europarlamentare, legislative și prezidențiale – alegeri la care „sistemul” ar încerca să neutralizeze AUR.

„În 2024 au loc toate tipurile de alegeri. Este o șansă unică pentru România. Vor face orice pentru ca o forță care ține cu românii să nu câștige”, arată materialul AUR, fără a numi cine anume încearcă să facă „orice” împotriva formațiunii.

În schimb, tipăritura subliniază că primul scrutin va fi, în ordine cronologică, cel din 24 iunie, pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European, pentru care AUR are o listă „condusă de Cristian Terheș, Gheorghe Piperea și alți patrioți”, care „vor duce mai departe idealurile noastre și vor reprezenta România cu demnitate și hotărâre în Europa”.

De asemenea, destinatarii mesajului sunt îndemnați să viziteze site-ul și sediul partidului, dar și să contacteze reprezentanții AUR telefonic și prin whatsapp.

CNPR: e pe bani

La solicitarea BIHOREANULUI, departamentul Comunicare și Relații Publice al Companiei Naționale Poșta Română a transmis că a încheiat cu AUR un contract comercial de prestare a serviciului Postmesager, care „este un serviciu deschis oricărui client și de care poate beneficia o gamă largă de parteneri contractuali, cum este și cazul de față”.

Serviciul Postmesager înseamnă trimiteri interne de „materiale de reclamă, marketing sau publicitate, marketing politic sau publicitate electorală (fluturaşi, flyere, pliante, cataloage, broşuri)”.

Cu toate că BIHOREANUL a solicitat și această informație, CNPR nu a precizat valoarea contractului cu AUR și nici câte materiale de propagandă va distribui în beneficiul acestui partid.

De menționat că legislația nu interzice propaganda politică și electorală în afara perioadelor în care au loc alegerile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@KP
Personal i-am facut.plangere lui terhelitu la comisia europeana pentru comentarii anti-europa. Si ki-au dat dreptate, am rezolutia pe email. Si tu il ridici in slavi! E claaar acuma, pentru cei pentru care erai in ceata inca
Postat 16 August 2023, 08:03 de poiu
Penibilitate în regim naționalist ...
... cu promovarea unor indivizi infiltrați din partea prăduitorilor. Gh. Piperea spre exemplu, avocat împins în AUR de către "germenii" Micula. Păcat dă un om valoros cum este Cristian Terheș, nu a aflat că e cap de listă la europarlamentare doar ca să bage în PE tot felul de mercenari ai Statului Paralel din România.
Postat 15 August 2023, 11:17 de KP
se merita
daca dadeau 5000 la scriere in partid , dadeau mai mult aurarii decat lingurarii, ursarii ,spoitorii,ciotarnarii,ceaurarii..etc
Postat 15 August 2023, 07:53 de sodelica
primit
Si eu am primit impreuna cu presa. Am citit de 2 - 3 ori si nu intelegeam un lucru. E facut flierul pentru impact (tehnica de mk...fa-l prost sa fie memorabil) sau cel ce a redactat a folosit o retorica din perioada 1900 - 1910 ori redactorul nu are o fluenta a limbii romane in exprimare si gandire? HELP!
Postat 14 August 2023, 19:44 de Christa
Se vede propaganda aici
Nu le debitează capul mai multe.
Postat 14 August 2023, 19:11 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON