URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2019, 11:11

Atmosfera Cenaclului Flacăra, recreată la Oradea: Victor Socaciu, Ducu Bertzi și Vasile Șeicaru aplaudați de sute de melomani. Un bărbat a leșinat la concert (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Casa de Cultură a Sindicatelor a fost plină ochi de orădeni, miercuri seară, la spectacolul "România ne uneşte", susținut de interpreţii de muzică folk Victor Socaciu, Ducu Bertzi şi Vasile Şeicaru.

Început şi sfârşit "orădean"

Concertul a debutat cu toţi cei trei artiști pe scenă, interpretând împreună piesa "Om bun", compusă de orădeanul Dan Andrei Aldea.

Victor Socaciu şi-a impresionat apoi publicul cu melodii precum "Tata şi caii" sau "La un ceai", unul dintre cele mai emoţionante momente ale serii fiind cel în care a interpretat melodia "Nucul", când artistul i-a îndemnat pe spectatori să-şi amintească de o parte dintre artiştii, scriitorii şi oamenii de televiziune valoroşi care nu mai sunt printre noi. În timpul piesei, pe panoul amplasat pe scenă au fost proiectate imagini cu personalităţi precum Florian (Moțu) Pittiș, Cristian Ţopescu, Dan Spătaru, Laura Stoica, Jean Constantin, Sergiu Nicolaescu, Mădălina Manole, Tamara Buciuceanu Botez sau Mihai Constantinescu.

Cenaclul Flacăra, la Oradea

Pe scenă a urmat Ducu Bertzi, care a cucerit, la rându-i, publicul cu piese precum "Acasă toamnă", "M-am îndrăgostit numai de ea" sau "Şi de-ar fi". De asemenea, piese culese din folclor precum "Săraca inima me`" şi "Când s-o împărţit norocu`" au stârnit ropote de aplauze.

"Haideţi să ne amintim cu toţii de serile în care ne întâlneam la cenaclul Flacăra", i-a îndemnat, în debutul momentului său, Vasile Şeicaru. La rândul său, acesta a interpretat mai multe piese dragi iubitorilor de folk, inspirate din poeziile lui Adrian Păunescu, precum celebra "La adio", adresată soţiei sale care a murit înainte de vreme.

"Viaţa-i viaţă, banu-i ban" şi "Din prea mult, din prea puţin" au fost printre cele mai aplaudate melodii. 

De altfel, s-a văzut că publicul de miercuri seară a fost unul cunoscător. Oamenii au cântat alături de artiști majoritatea pieselor. 

A leşinat la final

Concertul s-a încheiat tot cu cei trei folk-iști pe scenă, cu una dintre piesele compuse de orădeanul Dan Andrei Aldea, "Cântecul bufonilor", în aplauzele îndelungi ale spectatorilor. 

Singurul incident consemnat a fost spre finalul concertului, când un bărbat a leşinat pe scări în timp ce încerca să iasă din sala de spectacol. "Domnul a stat în primele rânduri şi probabil i s-a făcut rău, dar nu a mai apucat să iasă afară", a explicat un orădean.

O orădeancă martoră la eveniment a sunat la 112, iar în jurul bărbatului s-au adunat mai multe persoane care l-au ajutat să-şi revină. Orădeanul a fost apoi dus cu ambulanţa la spital.

Concertul „România ne unește” a fost organizat de municipalitatea orădeană, în anticiparea sărbătorii Zilei Naţionale din 1 Decembrie.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON