URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2012, 15:43

Atenţie la ce fel de votcă şi rom cumpăraţi! DSP verifică dacă la noi se vinde alcool cu metanol

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Sănătate Publică Bihor atrage atenţia cetăţenilor să aibă grijă ce fel de votcă şi rom cumpără, după ce în alte ţări au fost identificate anumite mărci de aceste băuturi conţinând metanol, o substanţă foarte periculoasă care poate provoca decesul.

"În urma notificării transmisă de către Ministerul Sănătăţii prin Sistemul Rapid de Alertă Pentru Alimente şi Furaje (SRAF), în legătură cu prezenţa de METANOL în băuturi alcoolice de tipul Vodcă şi Rom, de origine necunoscută, inspectorii sanitari din cadrul Serviciului de contro l în sănătate publică DSP Bihor, vor efectua controale la importatori, distribuitori, unităţi de depozitare si desfacere, în vederea identificării si a retragerii de la comercializare a acestor sortimente de produse", se arată într-un comunicat transmis miercuri de DSP.

Deocamdată nu se ştie dacă aceste băuturi au intrat şi pe piaţa din România, tocmai de aceea au loc aceste verificări în toată ţara.

Potrivit comunicatului, mărcile cu probleme sunt 9 la număr: Lassky Tuzemak, Tuzemak, Original Tuzemak, Svestkova Vodka, Original vodka, Vodka Lunar, Hanaka Vodka, Merunka şi Albanska Borovicka.

"Recomandăm populaţiei să evite aceste produse şi să cumpere băuturi alcoolice numai din unităţi autorizate. Totodată, agenţii economici care au astfel de produse trebuie să le retragă de la comercializare si sa înştiinţeze Direcţia de Sănătate Publica a judeţului Bihor", se mai arată în document.

Până în prezent Cehia, 19 persoane au murit, iar 36 de persoane sunt internate în spitale din cauza acestui tip de alcool.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Specialiştii alcoolişti
Şi cum le vor testa ? Direct pe gât sau indirect prin rect ?
Postat 20 Septembrie 2012, 16:25 de Maria Pri
Întrebări incomode (şi) pentru cei care făcut și fac numiri politice.
”Până în prezent Cehia, 19 persoane au murit, iar 36 de persoane sunt internate în spitale din cauza acestui tip de alcool.” 1. De când sortimentele de băuturi alcoolice menţionate în articol sunt comercializate în Bihor/România? 2. Toate transporturile/intrările au fost notificate celor de la Siguranţa alimentelor? 3. Câte verificări ale documentelor de calitate însoţitoare (buletine de analiză, certificat de conformitate ş.a.) s-au făcut la aceste sortimente? 4. Ţinând seama şi de legislaţia în vigoare pe linie de comerţ intracomunitar al produselor alimentare/băuturilor alcoolice, respectiv de procedurile de monitorizare ale acestora: a) Câte verificări conforme ale documentelor de însoţire ale acestor sortimente (pe linie de calitate), au făcut inspectorii DSVSA şi DSP? b) Câte prelevări de probe în vederea efectuării de analize (prevăzute şi în anumite Programe strategice ş.a.) au făcut inspectorii/consilierii DSP şi DSVSA? 5. Ţinând seama că nu toată populaţia a avut/are drepturi de protocol ca M.R.U.: În general, câţi români s-au îmbolnăvit, respectiv murit, după ce au consumat băuturi alcoolice neconforme (ex: conţinut depăşit în alcool metilic ş.a.)? P.S. Şi aşa vom ajunge 16 milioane de români! Şi tanti: Felicia P., Zoe B., Lucia D. şi Sonia D. (şi nu numai) ştiu de ce!
Postat 20 Septembrie 2012, 16:05 de HACCP srl
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON