URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Octombrie 2016, 14:15

Arbitrii bihoreni de fotbal şi-au înnoit echipamentul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Cavalerii Fluierului Bihor i-a dotat din nou cu un set complet de echipament de joc pe toţi arbitrii din cadrul Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor.

În cadrul şedinţei săptămânale, care a avut loc joi, toţi cei aproximativ 120 de arbitri au primit în mod gratuit un set complet de echipament de joc marca Joma (tricou, şort, jambiere), iar o parte dintre cei care nu aveau treninguri au intrat şi ei în posesia acestuia.

"Acest fapt este rodul a două proiecte iniţiate în ultima perioadă. Sperăm ca şi arbitrii să se ridice la nivelul atenţiei pe care le-o acordăm", a declarat Laurenţiu Danşa, preşedintele Asociaţiei Cavalerii Fluierului.

Asociaţia a dorit să îi echipeze pe toţi arbitrii, inclusiv pe cei din lotul divizionar, care merg la Liga a III-a, cu acelaşi echipament de marcă pe care-l poartă şi arbitrii de Liga I şi Liga a II-a. "Noi dorim dacă putem să schimbăm imaginea arbitrilor, să se ridice la nivelul a ceea ce noi le oferim şi vrem ca prin munca noastră ei să arate că merită să poarte echipamentul şi să arbitreze la nivelul la care sunt, având în vedere că avem şi foarte mulţi tineri", a mai spus Danşa.

La şedinţa condusă de Octavian Şovre, preşedintele CJA, a participat şi Valer Vancea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor. Acesta a avut un discurs prin care i-a încurajat pe arbitrii bihoreni la prestaţii cât mai bune, care să se ridice la nivelul aşteptărilor şi preocupărilor pe care le au Comisia Judeţeană a Arbitrilor şi Asociaţia Cavalerii Fluierului pentru ei.

"Văd foarte mulţi tineri în sală şi mi-am amintit că, în alte vremuri, cei care vă coordonează nu au avut posibilităţile de acum. Atunci fiecare se descurca cum putea cu procurarea echipamentului, ba chiar îl împrumutau unii de la alţii. Asta însă nu i-a împiedicat ca prin muncă şi seriozitate să ajungă sus. Şi în acele timpuri erau probleme la meciuri, dar arbitrii au perseverat şi au reuşit să depăşească momentele dificile. E îmbucurător că aveţi echipamente, condiţii optime de pregătire, dar să nu uitaţi un lucru: cel mai importante e cum vă prezentaţi şi ceea ce faceţi pe teren. Acolo se dă adevărata măsură a valorii. La ceea ce se întâmplă în Bihor la nivelul arbitrajului mă aştept să fiţi cât mai mulţi în loturile divizionare", a declarat Valer Vancea.

Pe de altă parte, în aceste zile, şapte arbitri bihoreni din lotul judeţean susţin concursul pentru promovarea în Liga a III-a: centralul Andrei Pirtea şi asistenţii Marius Matica, Alin Opriş, Jeanina Păduraru, Lucian Ştiube, Ionuţ Cheregi şi Cristian Gozman.

Dacă la centrali sunt disponibile cinci locuri, la asistenţi sunt zece, la care se adaugă câte două locuri pentru femei. "Este o concurenţă acerbă, pentru că locurile sunt puţine. Va fi dificil de promovat, dar sperăm să ne lărgim şi noi lotul divizionar", a afirmat preşedintele CJA, Octavian Şovre.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON