URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2016, 16:14

Arbitrii bihoreni şi-au stabilit laureaţii pe 2016 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca de obicei la sfârşit de an, arbitrajul fotbalistic bihorean îmbracă straie de sărbătoare, premiindu-şi laureaţii.

Gala Arbitrajului Bihorean a fost organizată de această dată de Comisia Judeţeană de Arbitri Bihor şi Asociaţia "Cavalerii Fluierului" Bihor, la sala de evenimente Emerald, unde sâmbătă seară, elita arbitrajului bihorean, precum şi invitaţii organizatorilor s-au reunit pentru acordarea premiilor şi banchetul de final de an.

Dacă anul trecut invitatul special a fost Ovidiu Haţegan, de această dată între oaspeţii de seamă s-au numărat cunoscuţii arbitri Cristian Balaj şi Istvan Kovacs, ambii veniţi tocmai de la Bruxelles, acolo unde au arbitrat meciul din Europa League dintre Anderlecht şi St. Etienne.

Pentru început, Octavian Şovre, preşedintele CJA, şi Laurenţiu Danşa, preşedintele Asociaţiei Cavalerii Fluierului, au mulţumit tuturor colaboratorilor şi celor care au sprijinit şi susţinut arbitrajul bihorean pe parcursul anului.

Cât priveşte premierea, au fost evidenţiaţi arbitri cu rezultate, observatori, dar şi cei care s-au implicat în diversele proiecte derulate de CJA şi Asociaţia "Cavalerii Fluierului".

Organizatorii Galei Arbitrajului Bihorean au acordat în acest an nu mai puţin de 114 trofee, plachete, diplome sau medalii.

Cel mai mai bun arbitru a fost desemnat Cosmin Cormoş. El i-a devansat pe Radu Bitea, situat pe locul II, şi Andrei Venter şi Ciprian Filip, situaţi pe poziţia a III-a. Premiile pentru aceştia au fost înmânate chiar de Cristian Balaj.

Apoi, cel mai bun arbitru asistent al anului 2016 a fost desemnat Marius Matica. Pe locul II la această secţiune s-au situat Cristian Gozman şi Cristian Bologan, iar pe locul al III-lea,  Alex Beleneşi şi Florin Toia.

Cum şi fetele sunt tot mai implicate în arbitraj, iar Bihorul stă destul de bine a acest capitol, organizatorii Galei Arbitrajului Bihorean nu au omis nici secţiunea feminină. Cea mai bună a fost desemnată Adina Claudia Popa. Pe locul II s-a situat Paula Popa, iar pe poziţia a III-a, Gyorgyi Duma.

La arbitri asistenţi, cea mai bună a fost desemnată Gabriela Toderaş, secondată de Adina Moza, iar pe poziţia a III-a au fost alese Cristina Vuşcan şi Jeanina Păduraru. Cel mai promiţător tânăr arbitru a fost nominalizat Sergiu Varga, care, la 17 ani, a finalizat cursul în 2016, an în care a şi debutat la nivel de Liga 4.

Pe lângă protagoniştii Galei, organizatorii i-au mai premiat şi foştii preşedinţi ai CJA, Octavian Ştreng, Gheorghe Dumitrescu, Cornel Pantea, dar şi preşedintele AJF Valer Vancea.

Apoi, pentru longevitate în arbitraj au fost evidenţiaţi Cristian Nagy (peste 2000 de meciuri arbitrate) şi Daniel Dumuţa (peste 1000 de jocuri arbitrate).

Premiul de excelenţă le-a fost acordat arbitrilor FIFA Cristian Balaj şi Istvan Kovacs, iar Octavian Şovre a primit o plachetă care să marcheze anul deosebit pe care l-a avut cu meciuri arbitrate de Campionatul European, Jocurile Olimpice, Champions League, Europa League şi în preliminariile pentru CM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON