URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Iulie 2023, 08:30

Anunț lansare proiect „Centrală fotovoltaică de producere a energiei electrice din conversia energiei solare pentru APĂ CANAL NORD VEST S.A.”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

21.07.2023

Lansarea proiectului
„Centrală fotovoltaică de producere a energiei electrice din conversia energiei solare pentru APĂ CANAL NORD VEST S.A.”

În data 28.06.2023 a fost semnat Contractul de finanțare din Instrumente Structurale nr. 2259 pentru proiectul ”Centrală fotovoltaică de producere a energiei electrice din conversia energiei solare pentru APĂ CANAL NORD VEST S.A.”, cod SMIS 2014+ 158158, cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020, Axa Prioritară 11: Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile, Obiectivul specific 11.1: Eficiență energetică și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu  la nivelul întreprinderilor.

Obiectivul general al proiectului este eficientizarea energetică a Companiei Apă Canal Nord Vest S.A. prin înființarea pentru consumul propriu a unei capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu o putere instalată de 2,451 MW.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

OS 1: Instalarea unei capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de 2,451 MW până la finalul anului 2023;

OS 2: Producția anuală a unei cantități de energie electrică de 2,32281 MW din surse regenerabile solare începând cu anul 2024;

OS  3: Scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră, cu o cantitate de 3.235,32 tone/an începând cu anul 2024.

Beneficiar: APĂ CANAL NORD VEST S.A.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

- 1 Studiu de fezabilitate întocmit;

- 1 Cerere de finanțare depusă;

- Servicii de management de proiect asigurate;

- 1 Contract de lucrări atribuit;

- 1 proiect tehnic întocmit și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor asigurate;

- Servicii de supervizare lucrări asigurate;

- Capacitate de producerere a energiei electrice din surse regenerabile de 2,451 MW realizată;

- 1 Raport de audit financiar întocmit;

- Măsurile obligatorii de informare și publicitate realizate.

Valoarea totală a proiectului este de 18.076.764,50 lei din care 15.168.702,33 lei valoare eligibilă(12.119.793,23 Fondul de Coeziune, 2.138.786,96 lei Bugetul de Stat și 910.122,14 lei contribuția Beneficiarului la cheltuielile eligibile) și 2.908.062,17 lei valoare neeligibilă inclusiv TVA.

Durată proiect: 13 luni, respectiv între data 06.12.2022 și data 31.12.2023

Date de Contact: e-mail: office@apanordvest.ro; tel: 0259 441 991

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON