URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2021, 20:51

A "plouat" cu amenzi pentru motociclişti şi şoferi cu vehicule "tunate", în Oradea. Poliţiştii au ieşit cu sonometrul în trafic (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai mulţi motociclişti şi şoferi cu vehicule "tunate" din Oradea au fost amendaţi în serile de miercuri şi joi de poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu cei de la Biroul Rutier Oradea care au ieşit cu un sonometru în trafic pentru a depista vehiculele care poluează fonic şi pe cele cu modificări neomologate la sistemul de evacuare.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au folosit un aparat sonometru recent primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, cu care pot verifica dacă vehiculele produc un zgomot mai mare în regim de staționare față de nivelul de zgomot stabilit cu ocazia omologării.

Miercuri noaptea, de pildă, poliţiştii au oprit pe strada Matei Corvin un orădean în vârstă de 31 ani care circula cu o motocicletă având modificări neomologate la sistemul de evacuare, dar şi cu anvelopa spate uzată peste limita admisă. Zgomotul emis în regim de staționare măsurat de sonometru avea o valoare de 106 dB (A) față de 99 de dB (A) la omologare. Ca atare, orădeanul s-a ales cu o amendă de 870 de lei şi a rămas fără certificatul de înmatriculare al vehiculului, până la remedierea deficiențelor tehnice constatate.

La fel a păţit un bărbat în vârstă de 41 ani, din comuna sălăjană Sărmăşag, dar şi un tânăr de 26 ani din Oradea, ambii găsiţi cu motociclete "tunate", care poluau fonic, producând un zgomot cu mult peste valorile la omologare.

Potrivit unei informări transmise, vineri, de Poliţia Bihor, în urma acţiunii poliţiştii au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 12.260 de lei. De asemenea, au fost reținute 19 certificate de înmatriculare, până la remedierea deficiențelor constatate.

"În conformitate cu prevederile legale, certificatul de înmatriculare reținut de către poliția rutieră pentru anumite deficiențe tehnice, se restituie la prezentarea dovezii încetării motivului pentru care documentul a fost reținut, respectiv după remedierea deficiențelor și constatarea acestui aspect la nivelul reprezentanțelor Regiei Autonome Registrul Auto Român", se explică în comunicatul transmis, precizându-se că polițiștii rutieri bihoreni vor organiza periodic acest gen de acțiuni.

"Prin utilizarea vehiculelor care poluează fonic este afectat confortul întregii comunități din zonele în care sunt utilizate aceste vehicule, disconfortul creat fiind mult mai pronunțat pe timpul nopții", au explicat motivul reprezentanţii Poliţiei Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Succes si in viitor
Invitam cu drag pe domnii polițiști sa stea cu aparatul si chitanta de amenzi mai des vinerea si sambata seara, in aceleași zone. In plus n-ar fi rau sa ii cheme la o cafea si sa-i întrebe de sanatate pe cei ce au ateliere de tunat tobele de esapament.
Postat 03 Iulie 2021, 10:28 de Doru2019
În lege zice că, la 66 dB scoși pe gură, poți fi amendat pentru tulburarea liniștii publice.
Atunci de ce pentru motociclete e o limită de 99 dB? Țara asta nu se repară singură, vreodată. Ar avea nevoie de un legislativ cu capul pe umeri și toate țiglele de pe casă puse la unison.
Postat 03 Iulie 2021, 10:17 de KP
Gg
Am crezut ca ii desființată poliția rutiera
Postat 03 Iulie 2021, 08:56 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON