URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 August 2018, 19:48

8 case şi 6 maşini sparte: Profitând că nu răspund penal, o bandă de copii din Ciumeghiu comit spargeri în serie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O bandă de copii din Ciumeghiu au băgat spaima în locuitorii din sudul judeţului Bihor, dar şi în cei din Arad, membrii acesteia fiind bănuiţi de cel puţin 8 spargeri de locuinţe şi alte 6 spargeri de autoturisme, comise în Ciumeghiu, Boiu, Salonta, dar şi în localitatea Chişineu Criş din judeţul Arad.

Situaţia a fost reclamată BIHOREANULUI de un cititor şi confirmată, vineri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

"Este vorba despre patru minori, cu vârste de 13 respectiv de 14 ani, care într-adevăr au fost cercetaţi de poliţiştii salontani, bănuiţi de comiterea mai multor furturi", a declarat Dinu.

Banda, coordonată de unul dintre copiii de 13 ani, a intrat în curţi, case, a spart maşini, furând tot ce puteau duce, de la biciclete, până la scule sau bani.

"Autorii au fost identificaţi de fiecare dată, iar prejudiciile au fost recuperate în majoritatea cazurilor", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Cert este că gruparea i-a exasperat pe localnicii din zonă. Oamenii au distribuit inclusiv pe Facebook o poză cu făptaşii.

"Hoţi şi spărgători de maşini. Azi noapte au spart 6 maşini din Chişineu Criş, inclusiv maşina noastră. Sunt copii din Ciumeghiu, au furat tot ce au găsit prin maşinile vandalizate. Întrebarea este cine stă în spatele acestei operaţiuni, cine le-a deschis portierele de la maşini?", a scris un internaut, potrivit unei imagini ajunse în posesia ziarului.

Conform Codului Penal, minorii care nu au împlinit vârsta de 14 ani nu răspund penal, iar faţă de cei care au vârste între 14 şi 16 ani se pot dispune doar măsuri educative, dar şi atunci numai dacă se dovedeşte că au săvârşit fapta cu discernământ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Bolojan e primar și acolo
????
Postat 31 August 2018, 23:28 de Sandu1206
"Casa de corectie"
Parca asa i se spunea pe vremea comunismului.Desigur in capitalism nu ne putem permite institutii corectionale pentru minori cu probleme sau batrini fara resurse,fara apartinatori.Google:"„Bunul Samaritean“ din Bihor ajută oamenii fără adăpost, dar autorităţile i-au declarat război.".In schimb avem vouchere pentru bugetari, pentru vacante la mare ,la munte.La spitale,voucherele se platesc angajatilor din bugetul total al institutiei.Adica doua operatiuni aritmetice: se inmulteste nr. angajatilor cu 1450, iar rezultatul se scade din bugetul spitalului. Nimic complicat.Deci NU institutiilor corectionale pentru minori,de obicei provenind din familii defavorizate,dincolo de pragul saraciei,de obicei clienti CNCD.Si nu are rost sa sunati la 112, nu e o urgenta, sunt doar niste copii.
Postat 31 August 2018, 22:54 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON