URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Aprilie 2023, 18:26

20 de parcări în locul unei case demolate în Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a amenajat 20 de parcări în locul casei demolate din strada Robert Owen din cartierul Rogerius.

"Acestea sunt marcate şi urmează să fie atribuite ca parcări de domiciliu, deservind locuitorii blocurilor din zonă", a declarat viceprimarul Marcel Dragoş.

Cu ocazia lucrărilor, firma Drumuri Orăşeneşti, care a asfalt terasamentul la cererea municipalităţii, a montat rigole pentru scurgerea apelor pluviale.

"Fiind o zonă de blocuri aglomerată, realizarea acestor locuri de parcare de domiciliu a devenit posibilă în urma cumpărării de către municipalitate a unei case de 86 metri pătraţi şi a unui teren de 406 metri pătraţi", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea a achiziţionat imobilul, aflat într-o stare avansată de degradare precum şi grădina aferentă, prin negociere cu suma de 87.000 euro.

Proprietarul casei, care şi-ar fi dorit să construiască pe amplasament un bloc, s-a lăsat convins să vândă clădirea oraşului după ce a ajuns la concluzia, că dată fiind arhitectura locului, nu va primi de la municipalitate aprobare pentru o astfel de investiţie aşa cum şi-ar fi dorit.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
sandu2100
Ce vremea lui Ceausescu ma? Pe vremea lui Ceausescu erau case langa linia de tramvai, demolate prin 86, apoi s-au facut blocurile actuale, vezi ca esti prostovan si habar nu ai de Oradea. Nu era parcare ca era pamant, era trotuarul pe mijloc si in stanga si dreapta era pamant, pe care au inceput sa parcaheze lumea, apoi s-a amenajat parcare. Dar ce propaganda vorbesti aici prostovane. Tu cred ca in 90 nici nu erai pe teava lu ta-tu. Eu am 52 de ani si locuiesc in Nufaru din 1978.
Postat 26 Aprilie 2023, 19:43 de Mihaita
Mihaita
Fi corect ma băiatule, lasa propaganda pt o secundă, in anii 90 nu era parcare, nici pe vremea lui Ceaușescu. Ce nu înțelegi??
Postat 26 Aprilie 2023, 19:35 de Sandu2100
PARCARE sandule2100, esti handicapat, prost, tare de cap, retard mintal. Ce ai de nu intelegi?
Era si trotuar, nu era doar trotuar. Acolo era vreo 15 metri latime, langa linie era parcare , apoi trotuar si iar parcare. Nu era doar trotuar. De ce faci pe prostul? Daca nu stii sau nu esti sigur taci din gura. Era parcare mai prostule, de cate ori trebuie sa-ti repet, era parcare cu plata de domiciliu, trotuarul era langa pe mijloc. Dar nu inteleg de ce imi bat capul cu un taran de la tara care nici nu stie despre ce e vorba. Vezi-ti de orataniile din curte si lasa povestile din oras pentru cei care locuiesc acolo. Doamne da prost mai poti fi. PARCARE era taranoiule
Postat 26 Aprilie 2023, 19:26 de Mihaita
Mihaita
Inainte era trotuar, acum sa redat trotuarul înapoi pietonilor. Ce frumos e fără mașini acolo.
Postat 26 Aprilie 2023, 19:18 de Sandu2100
Inainte de era noastra sau era noastra?
Tu esti tare greu de cap, ti-am spus ca erau parcari de domiciliu, dinalea cu tablita cu numarul masinii, alea ce platesti taxa. Intelegi? Amenajate acum vreo 7 ani aproximativ, inainte erau tot parcari dar fara taxa. Si mai inainte erau case , demolate prin 85=86, mai inainte era camp, si inainte erau dinozaurii, iar mult mai inainte nu era nimic atunci s-a format Universul, apoi planeta.
Postat 26 Aprilie 2023, 18:51 de Mihaita
Multi vor, putini pot!
Astuia nu i s-a ingaduit sa ridice un bloc pe 406 mp, altii ridica si pe 2-300! De pilda dom' general padureanu (firma intersting) , la intersectia Stefan Zweig cu Marasesti face ditai blocul de birouri pe un petec de teren. Ca e zona de case doar cu parter nu a contat. Ca n-are locuri de parcare nu i-a deranjat nici asta pe cei din cmuat. https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/proiecte-in-oradea-apartamente-in-regim-hotelier-pe-malul-crisului-hostel-pe-piata-rahovei-si-cladire-de-birouri-pe-marasesti-4002101/
Postat 26 Aprilie 2023, 18:49 de pinonel
Mihaita
Înainte de aia ce era ???
Postat 26 Aprilie 2023, 18:20 de Sandu2100
Nu vorbi prostii sandu2100. Mai bine taci
Taci ma, nu vorbi prostii. Parcarile de langa linia de tramvai au fost amenajate de primarie, cu pavaj pe jos si erau de domiciliu cu nr , platite. De ce vorbesti ca prostul asa ca esti tu Gica Contra. Deci au desfiintat locuri de parcare ale primariei ca sa le mute pe casele demolate , doar ca sunt mai putine la numar, nu iese socoteala nici cum. De asta vrea sa demoleze piata Nufaru din cauza ca sunt pe minus
Postat 26 Aprilie 2023, 17:39 de Mihaita
Mihaita
Alea erau trotuare, au fost facute parcări de către locuitorii din zonă odată cu creșterea numărului masinilor, in sprijinul lor primăria a cumparat si demolat cateva case pt a face parcări si a reda trotuarul pietonilor.
Postat 26 Aprilie 2023, 17:27 de Sandu2100
vorbesti aberatii sandu2100
Erau parcari in Nufaru de-a lungul liniei de tramvai si in jurul blocurilor, nu a facut nimic in plus tot atatea locuri sunt si nu se bucura nimeni ca sunt mai putine ca inainte si e criza mai mare. Locuiesc chiar langa Mc Drive si e mai rau acum ca inainte, nu vorbi in numele nostru si al meu. Vorbesti din auzite si prostii sandu2100, de la sat eventual sau din alt loc a orasului dar nu vorbi in numele celor din Nufaru
Postat 26 Aprilie 2023, 16:56 de Mihaita
Mihaita
In Orade locuiesc, daca te uiți în Nufărul, sau pe Slatinei oamenii chiar se bucură ca au parcări acuma acolo unde au fost demolate case
Postat 26 Aprilie 2023, 15:00 de Sandu2100
Jianu Iancule
Tu nu vezi ca eu sunt atacat, vezi mai sus o persoana cu zeci de conturi de propagandă.
Postat 26 Aprilie 2023, 14:59 de Sandu2100
@sandu2100
Unde locuiesti sandule? La tara in ceva catun unde nu sunt masini, poate va doriti sa aveti si voi masini, sa renuntati la carute. Eu nu stiu unde e zona aia ca oamenii isi doresc sa fie demolati si aruncati in strada. Lasa tu orasul ca nu e de tine
Postat 26 Aprilie 2023, 14:35 de Mihaita
Ciudat
Deci tu Săndele, după câți ai atacat pe aici, nu te-ai pricopsit si tu cu o parcare mică? Eu zic sa schimbi stăpânii!
Postat 26 Aprilie 2023, 13:24 de Jianu
Jianu Iancule
In zona unde locuiesc ne este nimic de demolat, dar oamenii ar vrea sa fie ceva, sa avem și noi parcări, plătim, dar vrem parcări.
Postat 26 Aprilie 2023, 10:36 de Sandu2100
87000?
Casele astea, relicve scapate de sistematizarea comunista, practic devin fara valoare imobiliara. Cine sa le mai cumpere? Desigur, primaria, la pret de apartament cu 3 camere, nu mai pun 400 m patrati de teren. Nu, nu e o expropriere dar nici departe…
Postat 26 Aprilie 2023, 07:08 de User anonimizat
Foamea....., nu grija fata de cetateni!
Impozit casa si teren = aproximativ 300 lei/an. Taxe abonamente parcare alb: 120x20parcarix12 luni =28800 lei
Postat 26 Aprilie 2023, 06:59 de Jianu
discutabil pana te hotarasti. Poate nu e bine bloc lipit de bloc ca la Floresti, dar poate asa a fost construit tot centrul orasului, la calcan
"Proprietarul casei, care şi-ar fi dorit să construiască pe amplasament un bloc, s-a lăsat convins să vândă clădirea oraşului după ce a ajuns la concluzia, că dată fiind arhitectura locului, nu va primi de la municipalitate aprobare pentru o astfel de investiţie aşa cum şi-ar fi dorit."
Postat 25 Aprilie 2023, 19:02 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON