Restaurante, cafenele, pub-uri din Oradea și din Zona metropolitană s-au coalizat pentru a se reprezenta mai bine și pentru a stabili un standard înalt al serviciilor oferite. Înființată în primăvara anului trecut, Asociația Ospitalității din Bihor numără deja peste 60 de membri, cu peste 1.000 de angajați.
7 fondatori
Singura organizație reprezentantivă la nivel local, Asociația Ospitalității din Bihor are șapte membri fondatori - Allegria, Rivo Restaurant & Lounge, Due Fratelli, Rosecas, Mediterana, Palazzo și Via29 - și este condusă de Mircea Popa, proprietar al restaurantului Allegria.
După înființare, A.O.B. a devenit la rându-i membră în Asociația HORA București, care are un cuvânt puternic de spus în legiferarea industriei HoReCa, precum și membră cu drept de vot în Federația Patronatelor din Industria Ospitalității.
Peste 1.000 de angajați
De la înființare și până în prezent, Asociația Ospitalității din Bihor a reușit să adune zeci de membri, reprezentând localuri cunoscute din municipiu și din județ.
Membrii actuali - restaurante, cafenele, pub-uri, bistro baruri, cofetării, pensiuni, hoteluri și săli de evenimente - sunt: Allegria, Rivo Restaurant & Lounge, Rosecas, Mediterana Ristorante, Due Fratelli, Pia Due, Via29, Palazzo, Diofa/Casuta cu Nuci, Bacio Dolce, FanIce, Jerome – Fast-Food, Nobless, McNeil, Stokker, 21 A.M., Intense – Out by Intense, Kintaro Sushi, Perla, Dock Bistro&Bar, Spoon Bar&Grill, Violet CafeBar & Lounge, Casa Mignon, Sanmartin, Beerhouse, MammaMia, Pensiunea Valea Gepișului, Ra Caffe, Pellini, Columbus, Flavours Bistro, Pensiunea Woywoda Turism, Curteanii, Noo’Vo, Coloseum, Rustic, Casa Românească, Hotel Aventus, Meridian Zero, Green Pub, Cyrano, Soho, Custoza, Crinul Alb, Hotel Glory, Danessa, Cantina Pelican, Pizzeria 207, Ambasador, plus Romconex – furnizor și membru afiliat A.O.B.
În total, membrii din Asociația Ospitalității din Bihor au peste 1.000 de angajați.
Țeluri înalte
A.O.B. și-a propus obiective importante, printre care susținerea unui dialog constant între reprezentanții mediului ospitalității și autoritățile publice, informarea membrilor asociației despre propunerile și noutățile legislative, precum și crearea unei platforme online care să includă și să promoveze localurile din asociație.
De asemenea, Asociația Ospitalității din Bihor, acceptând o inițiativă a Consiliului Județean Bihor, urmează să promoveze în restaurantele membrilor ei inclusiv produse tradiționale locale, astfel încât de acestea să se poată bucura atât clienții din Oradea și împrejurimi, cât și turiștii.
Nu în ultimul rând, membrii asociației vor să perpetueze o atmosferă de fair-play în ceea ce privește personalul - în contextul în care în industrie „migrarea” angajaților de la un local la altul nu este o raritate -, să se implice și mai mult în viața socială din oraș, aderând la Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, precum și să pregătească și să „crească” viitori angajați, cum ar fi bucătari, ospătari etc.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.