URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2013, 16:12

Echiparea pentru iarnă: RER şi-a pregătit utilajele pentru deszăpezire şi a refăcut stocurile de materiale antiderapante

 Echiparea pentru iarnă: RER şi-a pregătit utilajele pentru deszăpezire şi a refăcut stocurile de materiale antiderapante DUPĂ URGENŢĂ. Conform regulamentului stabilit de municipalitate, utilajele RER Ecologic Service vor curăţa prima oară zăpada de pe marile bulevarde şi poduri, intrările în oraş şi traseele mijloacelor de transport în comun
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De parcă toamna ar fi dispărut cu totul din calendar, săptămâna trecută Oradea a avut parte de temperaturi ce prevestesc iarna. Dacă oraşul va albi înainte de vreme, autorităţile locale asigură că sunt totuşi pregătite. Consilierii locali au aprobat săptămâna trecută procedura ce dictează regulile de intervenţie în caz de ninsoare, iar operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, şi-a pregătit stocurile de materiale antiderapante.

Contratimp

Aleşii orădenilor au ales să păstreze pentru această iarnă regulamentul de intervenţie la deszăpezire aşa cum a fost şi în iarna trecută. Astfel, la comanda Primăriei, operatorul licenţiat de salubritate are obligaţia să prevină formarea poleiului pe străzi, împrăştiind material antiderapant, şi să deszăpezească şoselele.

Străzile rămân împărţite în patru zone de urgenţă, în funcţie de intensitatea traficului rutier, astfel că întâietate la intervenţie vor avea marile bulevarde, intrările în municipiu, traseele mijloacelor de transport în comun, străzile de acces spre spitale şi instituţii publice, precum şi podurile şi pasarelele. Conform regulamentului, firma este obligată să neutralizeze poleiul de pe străzile din Urgenţa 1 în cel mult 3 ore de la alertare şi să le deszăpezească în cel mult 4 ore. Bineînţeles, pentru străzile din celelalte categorii de urgenţă, termenele sunt mai permisive.

Cu "cămara" plină

De asemenea, până cel târziu la 15 noiembrie RER Ecologic Service este obligat să aibă utilajele pregătite, iar stocurile de materiale refăcute. Dată fiind vremea schimbătoare, societatea a pregătit deja 27 de utilaje complexe, ce vor servi atât la împrăştierea materialului antiderapant, cât şi la deszăpezire.

Societatea a achiziţionat, totodată, peste 2.200 tone de sare şi 100 tone de clorură lichidă, având pe stoc şi cantităţi uriaşe de nisip. "Deja avem cantitatea de sare folosită, de pildă, toată iarna trecută, şi mai putem aduce suplimentar oricând dacă va fi nevoie", precizează directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON