URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Martie 2017, 22:59

CSM Digi a pierdut al treilea joc în Superliga Naţională. La meci, poloiştii au protestat faţă de neregulile de la Federaţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Digi Oradea au suferit, surprinzător, duminică, cea de-a treia înfrângere din actuala ediţie a camionatului Superligii Naţionale. În cadrul etapei a XII-a a competiţiei, elevii antrenorului Kadar Kalman au evoluat la Braşov, în compania celor de la Sportul Studenţesc Corona.

După ce sâmbătă, în primul joc, s-au impus, duminică, în partida revanşă au cedat cu totul neaşteptat, cu scorul de 5-7. Astfel şansele lor să intre în play-off de pe primul loc sunt aproape de zero.

O victorie, o înfrângere

În meciul de sâmbătă, orădenii s-au impus la o diferenţă de trei goluri, cu 10-7, după ce primul sfert şi l-au adjudecat cu 3-2, în sferturile II şi III au remizat cu 2-2 şi 1-1, iar ultimele opt minute le-au câştigat, de asemenea, cu 4-2.

După cum o arată şi scorul, jocul a fost echilibrat în primele trei sferturi, în pauza mare scorul fiind 5-4 pentru CSM Digi, iar înaintea ultimului sfert, 6-5. Orădenii s-au desprins pe tabelă însă în ultimele opt minute, când au marcat de patru ori şi au primit doar două goluri. Căpitanul Tiberiu Negrean a fost principalul marcator, cu 4 goluri. El a fost urmat de Mateja Asanovic, Nicolae Diaconu şi Andrei Creţu, fiecare cu câte două goluri pentru CSM Digi.

În meciul al doilea, desfăşurat duminică, s-a produs surpriza. Vicecampioana CSM Digi a cedat cu 5-7, după ce Sportul Studenţesc Corona a câştigat primul sfert cu 2-0, cel de-al doilea s-a încheiat nedecis, 1-1, în al treilea, din nou, gazdele s-au impus, cu 3-1, iar ultimele opt minute au revenit bihorenilor, care au marcat de trei ori şi au primit un singur gol. La pauza mare, Sportul Studenţesc Corona conducea cu 3-1, iar înaintea ultimului sfert şi mai clar, cu 6-2. În această confruntare, pentru CSM, Tibi Negrean şi Mateja Asanovic au punctat de câte două ori, iar Nicolae Diaconu a înscris o dată.

Echipa orădeană are un bilanţ general de 23 victorii şi 3 înfrângeri în actuala ediţie de campionat şi, deşi, momentan ocupă primul loc, şansele sunt minime ca să încheie sezonul regulat pe această poziţie, fiindcă Steaua, care este neînvinsă, are câteva jocuri mai puţin disputate. De menţionat că orădenii nu au putut conta în aceste partide pe aportul a trei jucători, Andrei Prioteasa şi Mihnea Gheorghe fiind cu probleme medicale, iar Ramiro Georgescu nu a făcut deplasarea, din motive de ordin personal.

Protest faţă de noua conducere a Federaţiei!

De asemenea, este de precizat faptul că în dubla confruntare din această etapă de sâmbătă seara şi duminică dimineaţa, în care CSM Digi Oradea a întâlnit în deplasare, la Braşov, pe Sportul Studenţesc Corona, jucătorii celor două echipe au evoluat cu un plasture alb pe umărul stâng în semn de protest faţă de noua conducere a Federaţiei. Cele două adversare au întârziat totodată în mod intenţionat partida până la limita timpului regulamentar de 15 minute.

De menţionat că şase cluburi au depus deja împreună un memoriu către Ministerul Tineretului şi Sportului în care acuză mai multe nereguri majore la ultimele alegeri ale forului de specialitate. Principalele acuze ale cluburilor contestatare sunt legate de existenţa unor aşa-zise cluburi fantomă, care nu înregistrează în realitate activitate sportivă (dar au votat) şi apariţia peste noapte a altor entităţi sportive în preajma alegerior de acum două săptămâni.

Managerul sportiv al echipei Sportul Studenţesc Corona, Oana Dinulescu, a explicat ce a stat la baza deciziei clubului de a protesta. "Luptăm pentru corectitudine în acest sport frumos şi de altfel curat. Nu putem accepta să decidă pentru noi, cei care facem investiţii în polo, în copii şi performanţă, unele cluburi care nu au punctat vreodată la vreo competiţie sub egida federaţiei şi altele care au fost înfiinţate peste noapte special pentru alegeri. Nu ne dorim un război în polo-ul românesc, de aceea am început doar cu o formă de protest ceva mai uşoară la meciul cu Oradea. Sperăm ca memoriul trimis către MTS să fie soluţionat corespunzător deoarece cuprinde multe dovezi clare ale neregulilor de la alegeri".

Deşi le-a mers bine pe plan sportiv, fiind calificaţi în finala LEN Euro Cup, unde vor întâlni pe Ferencvaros (22 martie şi 5 aprilie), orădenii au fost alături de iniţiativa adversarilor din bazin. Prin vocea antrenorului Kalman Kadar, vicecampionii au afirmat că îşi doresc linişte în polo-ul autohton, iar focusul să fie pe investiţii în juniori, care să asigure în anii următori revirimentul naţionalei de seniori.

"La club lucrurile merg foarte bine, dar la nivel organizator şi de federaţie, lucrurile se vor aşeza abia în momentul în care se vor clarifica alegerile. Din păcate, echipa naţională nu mai merge bine în ultima perioadă deoarece lipsa unei strategii în ultimii 10-15 ani la nivelul juniori are acum efecte negative. Este nevoie să investim în tineri pentru a avea rezultate în anii următori!", a punctat fostul mare internaţional.

Crişul, învinsă clar!

Cealaltă echipă bihoreană din Superliga Naţională, CS Crişul a evoluat în etapa a XII-a acasă, cu AMEFA Arad, pierzând cu 3-9 şi 5-17. Tot în această etapă, Steaua a câştigat eternul derby, cu Dinamo, cu 10-5 şi 8-6, iar în cea de-a patra dublă confruntare, de la Cluj, CSM din localitate şi Rapid Bucureşti şi-au împărţit victorii. În prima partidă, clujenii s-au impus cu scorul de 10-6, iar în meciul al doilea, rapidiştii şi-au adjudecat victoria, cu 14-4.

În prezent, în clasament, CSM Digi Oradea are 69 de puncte, ocupă primul loc, dar din 26 de partide. Pe locul II se situează Steaua, cu 66 de puncte, din 22 de meciuri. Locurile III şi IV sunt ocupate de Dinamo şi Sportul Studenţesc Corona, cu câte 54 şi, respectiv, 45 de puncte.

CS Crişul Oradea ocupă locul VII, cu 6 puncte. În ultima etapă din sezonul regulat, CSM Digi va primi vizita Stelei Bucureşti. Până atunci însă, mai exact pe 22 martie, elevii lui Kalman Kadar vor disputa prima manşă a finalei LEN EuroCup, cu Ferencvaros Budapesta. Meciul se va disputa la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu.

Citeşte şi: Scandal în polo-ul românesc! Reprezentanţii mai multor cluburi, printre care şi cei orădeni, cer repetarea alegerilor conducerii Federaţiei!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON