URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2014, 09:21

Trădarea se plăteşte: Proaspăt PSD-istul Dorel Dume, singurul candidat la şefia ABA Crişuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierul judeţean Dorel Dume, ales în 2012 pe lista PDL, şi-a părăsit partidul profitând de legea traseismului, aterizând, unde altundeva, decât la PSD.

Întrebat fiind de ce a dat cinstea pe ruşine şi un partid pe altul, Dume a pus refrenul cu „PDL-ul nu mai există", pretinzând totodată sus şi tare că n-a trădat pentru vreun avantaj, în niciun caz pentru vreun post de director la Administraţia Bazinală Crişuri.

Află care e recompensa lui de pe Blogul lui Bihorel!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
rocada
Dume director la ape si Voloseniuc trece la Euro Business Parc in loc la fatuca ceia
Postat 30 Octombrie 2014, 21:13 de eric
Spitalul Judetean -principalul poluator din 03.10.2014 fara aviz de mediu !
Avand in vedere ca Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea (aflat in responsabilitatea Primariei Oradea ) i s-a revocat autorizatia de mediu pentru deversarea apelor menajere (cu agenti patogeni de la toti bolnavii tratati )derect in paraul Paris,afluent al Crisului Repede, termenul de rezolvare fiind luna decembrie - s-ar putea sa se lase cu amenzi,destituri sau chiar cu dosare penale.Intubarea paraului Paris nu rezolva aceasta situatie,precum nici cea a blocurilor din vecinatatea Spitalului .Credeti ca veti reusi sa ascundeti in continuare aceasta stare de fapt rusinoasa atat pentru Primaria Oradea cat si pentru Dvs.? La intrunirea care a avut loc ieri 28.10.2014 in sala mare a Primariei cu cei afectati de lucrarile de " intubare ",nu mi-ati reaspuns la nici o intrebare.Ocupati-va de CANALIZARE domnilor de la ABA Crisuri,CAO,Primaria Oradea si nu umblati cu minciuni si cu sopteli pe la Comisiile Europene,pentru ca toate aceste vor fi demontate,verificate si s-ar dutea lasa cu..... dosare penale.Nu sunt PSD-ist,PNL-ist,UDMR-ist....sunt un simplu contribuabil oradean.
Postat 30 Octombrie 2014, 00:45 de Adrian Platona
Verificarea proiectului de INTUBARE a paraului Paris
Domnule Director Dume Dorel,Proiectul de INTUBARE a paraului Paris propus spre finantare din Fonduri de Coeziune de catre ABA Crisuri prin Dl.Pasztor Sandor in tandem cu Primarul Bolojan nu se motiveaza ,fapt pentru care voi inainta o solicitare de verificare catre Curtea Europeană de Conturi 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg Luxembourg Tel: +352 4398 1 Fax: +352 4393 42 Contact Curtea Europeană de Conturi verifică modul în care sunt administrate fondurile europene. Rolul său este acela de a îmbunătăţi gestiunea financiară a UE şi de a prezenta rapoarte cu privire la folosirea banilor publici. A fost înfiinţată în 1975 şi are sediul la Luxemburg. Rol Pentru a le garanta contribuabililor europeni faptul că banii publici sunt cheltuiţi în mod eficient, Curtea de Conturi este abilitată să verifice (să auditeze) orice persoană sau organizaţie care gestionează fonduri europene. În acest scop, efectuează frecvent controale pe teren. Concluziile sale scrise sunt incluse în rapoarte adresate Comisiei Europene şi guvernelor statelor membre. În cazul în care descoperă fraude sau nereguli, auditorii săi informează Oficiul european de luptă antifraudă (OLAF).
Postat 29 Octombrie 2014, 23:48 de Adrian Platona
PRET
Astia din BH mai AU SA_l vanda si pe PONTA. VICTOREEE ne apuca sila,mincinosi,tradatori......
Postat 29 Octombrie 2014, 09:00 de UNSU
Balta n-are peste !!!!
Sper sa faca ceva si cu balta (acumularea) de la Paleu, in prezent pasune ptr.vite, acum 5 ani raiul pescarilor!
Postat 29 Octombrie 2014, 08:34 de Pescarul!
Un om de meserie.
In sfarsit un om de meserie pe post. Isi smulg udemeristii parul din cap de ciuda. Ei au pus doar politruci iar efectele au fost dezastruoase!
Postat 28 Octombrie 2014, 16:08 de Succes!
ReplicaII
Redactia Bihoreanul daca ai sters comentariul reclama, sterge si comentariul de mai jos ca eu @Romanul Simplu ma simt ofensat ca ne face tastaturisti si NU lideri de opinie pe romani simpli comentaotori pe forum ul Ebihoreanul! Redactia Bihoreanul fii echidistanta si nepartinitore , nu fii partinitoare cu comentatori pe forum care jignesc , insulta , injura , balacaresc pe toti aceia care nu sunt de o parere cu ei!:))=))Acesta este Romanul Simplu.
Postat 28 Octombrie 2014, 09:43 de Romanul Simplu
re: danacirstea26@gmail.com
Hei, fato, aici e vorba de directori nu de tastaturisti.
Postat 27 Octombrie 2014, 18:05 de xena
Suferintele lui Bolojan !!!
Ce pacat, nu-i asa Bihoreanule ??? A ajuns sef peste ape unul care e de meserie, in locul unui amic pe cale de a ajunge in puscarie si care, pe deasupra, era paralel cu domeniul dar perpendicular cu prietenia primarului !!! Mai bine te-ai canaliza Bihoreanule pe intrebarea: de ce e nevoie ca profesionistii sa se alieze cu amatorii de partid ca sa treaca puntea ???
Postat 27 Octombrie 2014, 18:03 de WinDos
ingrozitor !
Doamne Dumnezeule, asta sef ? Vai de capul nostru de tzara ! Cum pune mai PSD-ul numai cretini sefi peste institutii ??? Cum pot mai sa doarma stiind ca au numai tantalai in partid ? Vai si-amar ! Pai in conditiile-astea mai bine-l lasa pe-asta care-i acuma director, macar a mai invatat dreaq ceva si nu pare fomist ca Dume asta ! Doamne-Ajuta-i sa-i calce pe urme celuilalt Dume, arestat acus ceva vreme ;)
Postat 27 Octombrie 2014, 10:21 de Agentul Termic
Replica
La Multi ANI si DNA!:))=)) Revenind la articol ... ABA crisuri si directorul proaspat instalat Dorel Dume traseist in PSD Bihor ar fi bine totusi daca ar face ceva pt orasul acesta Oradea si judetul Bihor , de exemplu un club der caiac canoe , barci cu vasle , yachting pe Crisul Repede intre podul Dacia si podul Macio cu sediul clubului la casa de pompe care zice se ca apartine celor de la Lotus acestia macar sa de-a numele clubului Alexandru Mudura , pt ca altfel se pierde sio numele si NIMIC bun nu o sa ramana dupa astia , cxa dupa noi potopul!:))=)) daca face pasul acesta cu clubul o sa fie iarasi o incordarea relatiilor intre primarul PNL Ilie Bolojan si cei din PSD Bihor!Daca?:))=)) Revenim .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Octombrie 2014, 10:12 de Romanul Simplu
3 luni ii dau!
Ii dau 3 luni in functie pana il ia si pe el DNAul. Biroul ala e deja de mult plin cu microfoane! Pana si holul din fata biroului e impanzit! Spor la vanatoare de comunisti DNA!!
Postat 27 Octombrie 2014, 10:01 de mircea
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON