URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Decembrie 2011, 16:21

Surpriză: Carmen Pantiş e noua preşedintă a Colegiului Medicilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce doi medici specialişti, urgentistul Hadrian Borcea şi internistul Ovidiu Burtă, au demisionat din rândul celor 19 membri ai Consiliului Judeţean al Colegiului Medicilor Bihor (CM), deranjaţi că medicii de familie nu i-au votat în biroul executiv şi pe specialişti, preşedintele nou ales al forului profesional, dr. Adrian Ţăgureanu, şi-a depus şi el joi demisia din funcţie.

Anunţul a fost făcut public prin intermediul unui comunicat de presă scurt, transmis de reprezentanţii organizaţiei joi după amiază. "Ca urmare a demisiei d-lui dr. Ţăgureanu Adrian din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor Bihor, Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Bihor a ales în cursul zilei de joi, 15.12.2011 în funcţia de preşedinte al Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Bihor pe d-na Dr. Carmen Pantiş, medic primar A.T.I. la Spitalul Clinic Judetean de Urgenţă Oradea", se arată în document.

Gestul preşedintelui vine la o zi după ce internistul Ovidiu Burtă şi-a depus demisia din Consiliul Judeţean al CM, nemulţumit de faptul că medicii specialişti nu au fost acceptaţi în Biroul Executiv, format din cinci persoane (preşedinte, trei vicepreşedinţi şi secretar).

Deşi nici doctorul Adrian Ţăgureanu şi nici noua preşedintă, Carmen Pantiş, nu au putut fi contactaţi pentru a oferi mai multe explicaţii, cel mai probabil rocada s-a făcut tocmai pentru a evita o criză în interiorul organizaţiei, având în vedere demisiile din ultima perioadă şi zvonurile care vehiculau inclusiv faptul că "specialiştii" ar vrea să se despartă de "generalişti", în colegii separate.

De altfel, în ultimele zile se vorbea că, exceptându-l pe pediatrul Marius Bembea, care e vicepreşedinte, ar fi urmat o demisie în bloc a tuturor medicilor specialişti rămaşi în Consiliul Judeţean al Colegiului (decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Gheorghe Bumbu, directorul medical al Spitalului Judeţean, medicul Adrian Duşe, şi anestezista Carmen Pantiş, coordonatoarea pe Bihor a programului de transplant) deoarece, fiind în minoritate, activitatea lor în acest organism nu s-ar mai justifica.

Cel care a deschis şirul plecărilor a fost, în urmă cu o săptămână, doctorul Hadrian Borcea, şeful SMURD, care a renunţat la funcţia din Consiliul Judeţean al CM, supărat că în şedinţa de alegere a Biroului Executiv, medicii de familie l-au umilit pe decanul FMF, Gheorghe Bumbu, şi "nu au înţeles că frustrările şi micile interese ale unor grupuri nu pot prima asupra grijei faţă de pacienţii" şi nici asupra "respectului pe care medicii îl merită".

Borcea s-a referit atât la faptul că, deşi a fost propus de trei ori, o dată ca preşedinte şi de două ori ca vicepreşedinte, Bumbu nu a fost votat pentru niciuna dintre funcţii, iar discursul lui a stârnit nemulţumirea medicilor de familie.

După cum se ştie, la alegerile pentru conducerea Colegiului Medicilor Bihor, desfăşurate pe parcursul lunii trecute, medicii de familie au reuşit o mobilizare exemplară, reuşind să câştige la vot aproape toate funcţiile de conducere. Preşedinte a fost ales dr. Adrian Ţăgureanu, vicepreşedinţi au fost votaţi Ana Dorina Pop şi Ilyes Carol, iar secretar Monica Vajda, cu toţii fiind medici de familie. Un singur specialist a întrunit destule voturi pentru a intra în Biroul Executiv, şi anume pediatrul pensionar Marius Bembea, fost director al Spitalului de Copii.

Citiţi mai multe despre lupta pentru conducerea Colegiului Medicilor Bihor şi în articolul: "Adio, Mohan! Afară, Bumbu! Lovitură de teatru la conducerea Colegiului Medicilor Bihor"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Pacat.
Circ care dezonoreaza o profesie nobila, ceea ce demonstreaza ca, inainte de toate, sunt oameni supusi viciilor si pacatelor lumesti.
Postat 17 Decembrie 2011, 11:53 de safe
@medic
Ai dreptate stimate domn!Cel mai grav este nu ca sunt profesori ci ca,acestia chiar se cred profesori universitari, egali celor care ne-au invatat pe noi, specialisti si generalisti deopotriva,Hatieganu,Goia,Moga,Fodor,Vlaicu,Dumitrascu,Benga,Papilian,Albu,Chiricuta,Turcanu s.a.
Postat 16 Decembrie 2011, 20:23 de alt medic
pacat
Pacat. Imi pare rau de dr. Tagureanu. Nu trebuia sa cedati presiunilor. Burta cu Borcea au jucat teatru. Dar perfect regizat. La intimidare. Vezi Doamne, pleaca specialistii. Si daca plecau ce se intampla. Au atatea functii, grade universitare, titluri peste titluri, de zici ca au revolutionat medicina in Oradea. De zici ca spitalele din Oradea sunt peste AKH din Viena. Realitatea este cu totul alta. Ziaristul Cris o stie si o prezinta saptamanal. Cred ca si el s-a saturat de dezastrul din Oradea.
Postat 16 Decembrie 2011, 13:56 de medic
cata mizerie poate avea un medic?!
Am citit articolele si comentariile legate de acest subiect (interesant si benefic pt mass-media) si nu am inteles niste lucruri: 1. de ce atata bataie pt un post de Presedinte la Colegiu din partea unora cara care au titluri peste titluri si slujbe peste slujbe?! 2. daca asa s-a votat de ce nu s-a putut accepta rezultatul votului democratic?! de ce minoritatea a trebuit sa se impuna cu orice pret?! la Colegiu nu functioneaza democratia?! mie imi miroase a dictatura din partea minoritatii (seama un pic cu ceea ce este in Siria, unde o minoritate etnica conduce majoritatea). 3. de ce a fost nevoie atata desconsideratie din partea specialistilor fata de medicii de familie?! rusinica, rusinica, d-lor specialisti. In rest numai bine si Craciun Fericit!
Postat 16 Decembrie 2011, 10:29 de florian - pacient
Cabaret cu burta
Ciudate mai sunt caile Colegiului ! Cu toate ca "jignirea" suferita cu ocazia alegerilor de catre dr.Bumbu este motivul invocat la depunerea demisiilor teatrale ale lui dr Borcea si dr Burta, totusi "victima" dr Bumbu nu renunta la functia de membru in Consiliu ! Dr Bumbu ramane pe baricada, preia controlul si urmeaza sa-i recupereze si pe "ranitii sai" ! Curat murdar coane Fanica...
Postat 16 Decembrie 2011, 09:44 de Dr Fanica
sa va fie rusine, specialistilor!!!
Mult orgoliu din partea specialistilor!!!! PAi, daca nu s-au prezentat la vot de ce se mai mira ca au iesit la votare mai multi medici de familie?! Si daca au iesit mai multi medici de familie, de ce sa nu poata pune ei presedintele?! Doar pt ca orgoliul specialistilor nu permite asa ceva?! Vi se pare ca asa e democratic?! Si inca ceva: faceti diferenta intr-o probitatea profesionala si cea morala. De exemplu, presupun ca bb si xXx sunt medici buni, specialisti de calitate, dar probitatea morala lasa de dorit (din moment ce-si descalifica colegii medici de familie, care, daca bine am inteles eu, sunt si ei medici specialisti). Sau poate doriti sa vorbim de deontologia dr. Burta?! Mai stiu si eu cate ceva. ;-) P.P.S. Daca doriti un criteriu al moralitatii, ce ziceti de spaga pe care trebuie sa o dai la medic pt a te baga in seama? Cine credeti ca ia cea mai mare spaga? ;-)
Postat 16 Decembrie 2011, 09:02 de pacientul roman
@jurist
Citeste legea invatamantului in care se precizeaza ca invatamantul medical universitar se poate desfasura in institutii medicale de stat sau private, asa cum se intampla in toate tarile civilizate, juristule! De altfel poate cineva sa fie cadru universitar si sa-si practice profesiunea de doctor indiferent ca lucreaza la stat sau privat, mai ales ca in Bihor cadrele universitare sunt permanent huiduiti si persecutati.Pe de alta parte cazurile de malpraxis sunt analizate de experti care nu sunt din Bihor.
Postat 16 Decembrie 2011, 07:02 de Funny
d-zeu sa ne apere de carp
@ doctor Bine zis. Oradenii nu sunt prosti.O miza la colegiul medicilor sunt procesele de malpraxis. Acelea in care pacientul abuzat isi poate cere drepturile in justitie. Caz in care cuvantul final apartine colegiului medicilor... Fereasca sfantul sa analizeze un om integru asemenea cazuri. Va dati seama in ce buda ar putea cadea peste noapte marii nostri specialisti... Si ca sa se asigure ca asa ceva nu se va petrece cine muta muntii? \"Domnul\" \"doctor\" carp...tineti minte numele acesta ma mir ca nu se sesizeaza ABSOLUT nimene... Sunt convins ca nu exista indicii referitoare la constituirea unui grup organizat de interese care manipuleaza banii si functiile din sistemul medical bihorean.Nici nu ar avea cum exista, din moment ce fiecare incident e tratat separat si inlaturat inainte sa devina o amenintare ... apropo, cum a ajuns Pelicanul sa aiba regim de spital universitar, adica medicii mutati din judetean la medicina privata isi pot pastra functia si gradul in cadrul facultatii, in acelasi timp primind si salarii din mediul privat...fapt unic in Romania? cu parere de rau, astia suntem. concluziile le trage fiecare pt sine. si faza dura - carp nici macar nu a fost votat -
Postat 16 Decembrie 2011, 04:18 de jurist
Ce mizerie
Ce mizerie in lumea medicala...de ce nu era bun ala? Si e mai buna asta? Ce s a schimbat? Circ fara bani facut de niste ahtiati dupa putere, Mai bine ramanea mohan ...mai o tuica mai ceva. Sau burtabca vad ca are relatiii mai cu presa. Ca de cit e despecialist il cam stie lumea....e conduce si noi lucram.si banutii si depalsarile si cond Cediile din doua in doua luni. Da las ca si citiva doctori de familie de acolo,vai mama lor.cred ca cel din corod si fostul erau mai echilibrati
Postat 15 Decembrie 2011, 22:14 de Bbu
Colegiu
Toate stima pt dr tagureanu...corest si cinstit pina la capat..cititi demisia.pierzantul e probabil burta si cu duse.cistigatorl e bumbu ce va conduce din umbra o marioneta. Nu isi dadeau eui demisia.sa ii judece medicii de familie cazurile lor de malpraxis? Ca doar nu mediciimdemfamilie au cazuri de malpraxis!! Manevre de culise facute de carp borcea si burta.duse e fraier.bumbu ca de obicei pica in picioare,..deci tot colegiul medicilor de familie ramine .
Postat 15 Decembrie 2011, 21:37 de Doctor
acum s-au linistit apele
Acum Colegiul Bihor e pe maini bune! la butoane e cine trebuie iar telecomanda functioneaza perfect!
Postat 15 Decembrie 2011, 19:26 de dan
MEDICINA DE FAMILIE ESTE O SPECIALITATE MEDICALA!
D-na/D-ra Avram, si medicii de familie sunt specialisti, si medicina de familie este specialitate medicala! Este chiar atat de greu de retinut/inteles?! Cat priveste alegerea prin vot, tine de democratie (inca nu am aflat cu ce sunt vinovati medicii de familie pt ca "specialistii" nu s-au prezentat la vot).
Postat 15 Decembrie 2011, 18:48 de Valentin
felicitari
d-na dr pantis este o profesionista 100%, un om extraordinar si un coleg de nadejde. este persoana potrivita pt functia de conducere a colegiului. toata stima si tot respectul pt ceea ce fc!
Postat 15 Decembrie 2011, 17:16 de bb
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON