URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2011, 08:22

Adio, Mohan! Afară, Bumbu! Lovitură de teatru la conducerea Colegiului Medicilor Bihor

Adio, Mohan! Afară, Bumbu! Lovitură de teatru la conducerea Colegiului Medicilor Bihor PE LINIE MOARTĂ. Încă de la înfiinţare, Colegiul Medicilor Bihor a fost condus de neurochirurgul Dumitru Mohan (stânga), izgonit acum umilitor de colegii săi. Fără s-o zică făţiş, el crede că monopolul medicilor de familie nu e sănătos, şi regretă că postul n-a fost preluat de un specialist ca urologul Gheorghe Bumbu (dreapta). „Colegiul Medicilor nu înseamnă numai preşedinte, doi-trei vicepreşedinţi şi un secretar. Ca să conduci un Colegiu, ai nevoie de meseriaşi. Oare Bumbu nu e un meseriaş?", întreabă Mohan retoric
Adio, Mohan! Afară, Bumbu! Lovitură de teatru la conducerea Colegiului Medicilor Bihor NOUL PREŞEDINTE. În vârstă de 51 de ani, medicul Adrian Ţăgureanu (foto) a absolvit Medicina la Cluj în 1986, după care a fost stagiar la fostul Spital de Copii, actualul Municipal. Din 1989 a fost medic de dispensar la Bratca, până la sfârşitul anilor ‘90, când şi-a luat rezidenţiatul în medicină generală şi pediatrie şi a ajuns la fostul Dispensar 21. Acum deţine propriul cabinet privat, alături de soţia sa, şi are planuri mari pentru Colegiu. "Mi-am propus să schimbăm imaginea medicilor, care a avut mult de suferit", zice el
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie fără precedent la Colegiul Medicilor Bihor! După ani în şir în care s-au considerat marginalizaţi, medicii de familie s-au mobilizat şi au preluat democratic conducerea organizaţiei, debarcând de la şefie, fără jenă, o serie de somităţi medicale ce păreau intangibile.

Preşedinte al Colegiului vreme de 14 ani, neurochirurgul Dumitru Mohan n-a strâns nici măcar voturile necesare pentru conducerea lărgită, iar urologul Gheorghe Bumbu, decanul Facultăţii de Medicină, n-a obţinut funcţia de vicepreşedinte, pentru care a fost propus de două ori, necum cea de preşedinte. "Revoluţiei" pornite de medicii de familie nu i-a rezistat nimeni!

Alegeri cu repetiţie

Colegiul Medicilor (CM) este o organizaţie profesională ce apără interesele doctorilor, le eliberează autorizaţiile de liberă practică, le mediază conflictele şi discută cazurile de malpraxis, le organizează pregătiri profesionale, dar le poate şi retrage dreptul de a profesa atunci când e cazul. Asta, în teorie. În practică, organizaţia a fost constant ţinta unor acuzaţii de comportament de "castă", de lipsă de transparenţă, ba chiar de sfidare la adresa societăţii civile, de refuz de a sancţiona erorile medicale şi de o preocupare continuă pentru a spori privilegiile doctorilor. La toate acestea adăugându-se, în cazul Bihorului, şi o conducere dictatorială, personificată de mai bine de trei mandate de dr. Dumitru Mohan. Astfel că, luna trecută, când medicii bihoreni au fost chemaţi să-şi aleagă conducătorii pe următorii 4 ani, era de aşteptat să se întâmple ceva...

În total, 47 de medici şi-au depus candidaturile pentru a intra în conducerea Colegiului, adică în Consiliul Judeţean (CJ) format din 19 membri. Ca de fiecare dată, între candidaţi s-au numărat atât medici de familie cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi, cât şi somităţi din alte specialităţi, precum reputatul urolog Gheorghe Bumbu, decanul FMF, fostul preşedinte al CM Dumitru Mohan, directorul medical al Spitalului Judeţean, Adrian Duşe, sau şeful SMURD, Hadrian Borcea.

La primul tur, organizat la mijlocul lunii noiembrie, doar 140 de medici din cei 1.600 înscrişi în CM s-au prezentat la vot, astfel că alegerile nu au fost validate. A doua oară, însă, în urmă cu două săptămâni, situaţia s-a schimbat radical. Din cei 500 de votanţi, circa 200 au fost medici de familie, iar 300 universitari şi specialişti din spitale şi policlinici. Doar că primii au fost bine organizaţi. Iar rezultatul a fost usturător: din primele 19 locuri, 13 au fost ocupate de medici de familie şi numai 6 de specialişti.

Cine e pe primul loc...

Că a fost vorba de o "revoluţie" bine planificată o arată clar ierarhia voturilor pentru CJ. Cele mai multe sufragii le-a strâns doctoriţa Eva Monica Vajda, preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie Bihor, cu 209 voturi, urmată de preşedinta Patronatului Medicilor de Familie, Ana Dorina Popa, cu 198 de voturi.

La polul opus, decanul FMF, Gheorghe Bumbu, a intrat - şocant! - pe ultimul loc în Consiliul Judeţean, cu 139 de voturi, în urma lui Adrian Duşe, situat penultimul, cu 145 voturi. Neurochirurgul Dumitru Mohan, care a condus Colegiul timp de 14 ani, nu doar că nu a fost între aleşi, dar nici măcar nu a intrat în CJ, situându-se abia pe locul 25, cu doar 128 de voturi!

Mobilizare ca la carte

Cum a fost posibil un aşa rezultat? BIHOREANUL a aflat răspunsul: datorită unei mobilizări ieşite din comun a medicilor de familie. Considerându-se tot mai discriminaţi, trataţi "de sus" de specialişti şi simţindu-se deloc reprezentaţi în organizaţia profesională, generaliştii au pus piciorul în prag, intuind că "acum e momentul". Liderii lor, Monica Vajda şi Ana Dorina Popa, au reuşit să-şi monteze atât de bine colegii încât la alegeri unii au venit de la ţară cu autocarele, grupaţi. Doctorii de familie s-au folosit şi de un forum pe internet, cu acces restrâns, unde candidaţii le-au fost prezentaţi tuturor, iar electorii au fost sfătuiţi cum să voteze. Bine instruiţi şi organizaţi, nu şi-au risipit voturile şi, din lista mare a candidaţilor, au votat "în bloc" acelaşi grup restrâns de persoane. Doar pe "ai lor".

În tot acest timp, cei 300 de medici specialişti au votat "liber", după afinităţi personale sau criterii generale, astfel că sufragiile lor s-au împrăştiat fără ţintă, sporind zestrea generaliştilor. "Rezultatul reprezintă interesul colegilor de a merge la vot. Este în pregătire noua Lege a sănătăţii, care pune multe semne de întrebare, iar colegii şi-au dat seama că trebuie să existe cât mai multe foruri care să apere interesele medicilor de familie", aşa explică rezultatul Monica Vajda, cu o modestie forţată, deloc pe măsura succesului izbândit.

Bumbu, umilit în serie

Fiindcă succesul i-a fost, totuşi, deplin! Vinerea trecută, la şedinţa la care Consiliul Judeţean era chemat să îşi aleagă Biroul Executiv, format din preşedinte, trei vicepreşedinţi şi secretar, generaliştii le-au dat lovitura de graţie colegilor din spitale care mai sperau într-o echilibrare a situaţiei. Crezând că se vor impune la nivel de preşedinte sau vicepreşedinţi în virtutea experienţei, a CV-urilor, dar şi a unor înţelegeri de culise, specialiştii au avut parte de o dezamăgire cruntă. Îmboldiţi de majoritatea la care poate nici ei nu speraseră, medicii de familie au decis să nu cedeze nimic.

03 Bumbu.jpgDintre specialişti, pentru funcţia de preşedinte au fost propuşi, pe rând, internistul Ovidiu Burtă, pediatrul Marius Bembea şi urologul Gheorghe Bumbu (foto), dar aceştia n-au fost votaţi decât de "ai lor". În schimb, reprezentantul medicilor de familie, dr. Adrian Ţăgureanu, a fost ales "din prima", cu cele 12 voturi ale colegilor săi. Umilitor a fost pentru decanul FMF când a fost propus, pe rând, pentru două dintre funcţiile de vicepreşedinte, dar generaliştii şi-au impus din nou candidaţii, de fiecare dată!

Bumbu era atât de convins că se va regăsi în conducere încât îşi dăduse demisia din Comisia de Disciplină, în care fusese ales cu câteva săptămâni înainte, împreună cu doctorul Duşe. Degeaba. În final, medicii de familie au luat aproape tot: vicepreşedinţi ai Colegiului sunt Ana Dorina Pop, fosta preşedintă a patronatului medicilor de familie, şi Ilyes Carol, şi el medic de familie, iar secretar e Monica Vajda. Un singur specialist a fost acceptat în Biroul Executiv: pediatrul pensionar Marius Bembea, care, cumva ciudat, s-a autopropus pentru a treia funcţie de vicepreşedinte.

Sindicat de familie?

Preluarea Colegiului Medicilor de către generalişti a stârnit polemici încă de la sediu, imediat după aflarea rezultatelor. Pe de o parte, câştigătorii n-au pierdut prilejul de a le reproşa "foştilor" că i-au ignorat în trecut, considerându-i un soi de paria ai sistemului sanitar. De cealaltă parte, specialiştii au acuzat atât lipsa unui "echilibru" în împărţirea funcţiilor, cât şi desconsiderarea somităţilor, ale căror locuri sunt luate de "medici anonimi de pe la sate".

"În viaţa mea nu m-am simţit mai penibil. Efectiv, a fost un moment care a frizat penibilul", s-a rezumat să destăinuie BIHOREANULUI Hadrian Borcea, şeful SMURD, membru între cei 19. Nu se ştie, însă, pentru cât timp, căci unii specialişti se gândesc deja să iasă din conducerea organizaţiei. Oricum, în minoritate fiind, nu au cum să influenţeze deciziile Colegiului care, cred ei, va deveni un fel de sindicat al celor din medicina primară. "E aberant să ignori o somitate precum Bumbu. Medicii de familie reprezintă cam 350 de medici dintre cei 1.600. Organizaţia se va transforma în Colegiul Medicilor de Familie", acuză un medic.

Noul şef promite transparenţă

Adrian Tagureanu.jpgContactat de BIHOREANUL, noul preşedinte al Colegiului afirmă, însă, că temerile sunt neîndreptăţite. Recunoscând că la constituirea Biroului au existat animozităţi, Adrian Ţăgureanu (foto) spune că, până la urmă, acesta e rezultatul unor alegeri democratice. "Ne-am dorit o mai mare reprezentare, pentru că de foarte multe ori interesele ne-au fost neglijate", afirmă noul lider, grăbindu-se să adauge, diplomat: "Am spus din start că dorim o foarte bună colaborare cu specialiştii din spitale, pentru că noi trebuie să ţinem cont de toate categoriile de medici. Nu ne putem permite să-i neglijăm pe ceilalţi colegi. Ar fi o absurditate. Îi apreciem, dar colegii mei au hotărât, în urma numărului mare de voturi obţinute, că ne revine funcţia de preşedinte".

Medicul e optimist în privinţa viitoarei sale activităţi în fruntea Colegiului. În vechiul mandat a fost director de avizări şi acreditări, fiind familiarizat cu problemele. Intenţionează să schimbe imaginea profesiei, "care a avut mult de suferit", şi se va apleca mai mult spre nevoile colegilor. "Am decis ca Biroul să se întâlnească o dată pe săptămână, în fiecare miercuri, fără excepţie, iar Consiliul o dată la două luni sau de câte ori va fi nevoie", afirmă Ţăgureanu, completând că, spre deosebire de trecut, zilnic, timp de 2-3 ore, un membru al CJ va fi de găsit la sediu pentru a răspunde solicitărilor. În plus, toţi medicii din Bihor vor primi procesele verbale ale şedinţelor, pentru a cunoaşte deciziile conducerii.

"Merită felicitaţi"

În tabăra învinşilor - revoltă surdă, stupefacţie şi ruşine. Căutat de BIHOREANUL, profesorul Bumbu a evitat o discuţie, direcţionând reporterul spre doctorul Ovidiu Burtă, purtătorul de cuvânt al Colegiului, şi el un mare învins, dar tot zgârcit în declaraţii. "Medicii de familie merită felicitaţi pentru felul cum s-au organizat. Au ştiut să-şi apere interesele, dar să nu uite că reprezintă 1.600 de medici, nu doar medicii de familie. Asemenea evenimente sunt întotdeauna un bun prilej să îţi dai seama de adevăratele caractere", a spus Burtă, lăsând să-i transpară dezamăgirea.

Singur Dumitru Mohan, cel de al cărui nume se leagă existenţa controversată a Colegiului bihorean, pare detaşat şi împăcat cu violenta sa debarcare. Cu zâmbetul pe buze, s-a destăinuit franc BIHOREANULUI: "14 ani am făcut tot ce-am putut. Le-am lăsat şi casă, şi masă, şi gazon (adică noul sediu - n.r.), şi de toate. Dacă dânşii aşa au considerat, eu ce pot să zic? Va fi rău pentru dânşii, pentru că dânşii, vorba olteanului, e mulţi, dar e proşti". Doar că, ştim de la Lăpuşneanu, câteodată mai tare e viceversa: or fi ei proşti, dar sunt mulţi!


"Cu tot respectul faţă de medicii specialişti, dar în mandatul trecut Consiliul avea de foarte multe ori lipsă de cvorum, şi în loc de două treimi din cei 19 ne întruneam câte 5. N-au avut prezenţă nici acolo, nici la vot. Nu pot acum să ne acuze pe noi, dacă ei nu s-au dus la vot"

dr. Adrian Ţăgureanu, preşedintele Colegiului Medicilor


VIP-URI, OUT!
Primii de la coadă

În total, în Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor au intrat doar 6 specialişti: Marius Bembea, Ovidiu Burtă, Hadrian Borcea, Carmen Pantiş (care a lipsit la şedinţa de alegere a Biroului Executiv), Adrian Duşe şi Gheorghe Bumbu. Ceilalţi care au mai candidat au obţinut voturi foarte puţine. Chirurgul Florian Bodog, de pildă, fost manager la Spitalul Judeţean, a primit doar 103 voturi, situându-se pe locul 29, ortopedul Călin Hozan, fost director medical la Judeţean, a ajuns pe locul 32 (cu 99 voturi), legista Camelia Buhaş s-a situat pe locul 33 (cu 90 voturi).

Diabetologul Aurel Babeş, şi el fost manager la Judeţean, a ajuns pe locul 34 (cu 85 voturi), iar controversatul ginecolog Doru Crăiuţ pe 35 (cu 82 voturi). Chirurgul Adrian Maghiar, proprietar al Spitalului Pelican, a obţinut cele mai puţine voturi dintre toţi candidaţii, doar 25 din circa 500.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
bihorean
LA ASA GLOATA DE VIDANJORI AI BIHOREANULUI NU TE MAI MIRA NIMIC; NICI TITLURI DE ARTICOLE, NICI AFINITATI CU ACOLITII LOR PE CARE CONTINUA SA-I ELOGIEZE CONTRA COST. MULT RAU POATE FACE O ASEMENEA PUBLICATIE DE MAHALA! PACAT PENTRU ORADEA SI STATUTUL SAU DE METROPOLA!
Postat 02 August 2012, 11:57 de medic
niste nemernici
Sunt niste nemernici care considera ca lor li se cuvine totul ,,eu am lucrat cu BUMBU si pot sa spun ca are niste aere ,tipice rasei din care provine si mai adaug faptul ca la examenul de preparator din 2009 l-a luat pe baiatul lui MOHAN si nu pe mine ,,mentionez ca acestia erau vanzatori de droguri fapt ce il stie toata urbea !
Postat 11 Mai 2012, 10:52 de vlad
Emilia
Cred ca dispute de acest gen nu fac bine nimanui, si in mod clar nu fac cinste comunitatii bihorene. Fiecare doctor poate fi si bun si rau ca om, dar atunci cand salveaza vieti si curma suferitna unor familii intregi, probabil ca merita o abordare mai respectoasa. Sau poate UNII, pentru a dobandi acest respect trebuie mai intai sa ajunga pe o masa de operatie, cine stie? Sarbatori fericite si multa sanatate in suflet si gandire:)
Postat 16 Decembrie 2011, 14:20 de MOHAN
Ajunge !?!
Adio, Mohan! Afară, Bumbu! La asa jurnalisti, asa titlu. Mohan si Bumbu, ca profesionisti, sunt inegalabili pe plan localo-medical. Daca articolul ar fi avut un titlu, de genul: Adio Chirila! Afara Cris! cu siguranta ca toata lumea intelegea. Intelegea de ce. Jenant! Oare cei de la Bihoreanul nu realizeaza, in mintea lor perversa si inutila, ce rau fac acestui oras?
Postat 13 Decembrie 2011, 23:59 de Arde
furtuna intr-un pahar cu apa
Ce sa facem daca in acest vestit oras s-a infiintat o mare universitate de medicina in care s-au scolit foarte multi destepti si in care unii medici au ajuns mari profesori universitari peste noapte. Acum nu mai incapi de ei si de studentii lor pe holurile spitalelor si policlinicilor din oras. Sunt atat de plini de ei incat cred ca numai in Oradea s-a facut medicina pana acum. De aproape 20 de ani scot pe banda rulanta mari cunoscatori in ale medicinii si acum bineinteles doresc sa aiba si functii de conducere. Vor sa-si acopere studiile cu diverse functii efemere in conducerea Colegiului.
Postat 08 Decembrie 2011, 13:06 de alex
da
Respect si recunostinta pentru ce a facut dr.Bumbu!!!!!!!!
Postat 08 Decembrie 2011, 08:41 de un pacient
pt medic bratca
ba tarane unde esti tu medic in bratca ? ca io is de prin Bratca si nu te stiu ! poate ai bunul simt sa te prezinti ! parasuta esti tu ! poate imi explici si mie cum un patronat al medicilor de familie cu 300 de medici de familie au furat alegerile din fata a 1300 de specialisti! !!!!!!! io cred ca esti unul din frustratii care au pierdut la alegeri! poate afli si de ce ! daca nu te descurci te ajut eu !
Postat 07 Decembrie 2011, 23:04 de beje
MEDIC BRATCA
Mai frustratilor din Franta, ce tot felicitati atata niste oameni care dupa stilul mafiot au castigat alegarile(adica au aranjat alegerile). Probabil stilul de la patronatul medicilor unde sunt medicii de familie frustrati care habar nu au carte sau medicina. Alea doua Popa cu Vaida niste parasute, domnul Tagureanu e un om ok dar functia il depaseste sincer. Succes in Franta dragilor!
Postat 07 Decembrie 2011, 22:29 de MEDIC DE FAMILIE
dea
e super ok! auzi pe Mohan \"multi dar prosti\" ! el e singur si mai prost ca toti si beat mort usually!
Postat 07 Decembrie 2011, 15:26 de ora
DREPTATE
Ma bucur,ca,in sfarsit s-a facut ddreptate in randul medicilor bihoreni.Era si cazul.
Postat 07 Decembrie 2011, 14:46 de Viorel
@Maria
"niste medici obisnuiti de nivel judetean..."ziceti dvs cu obida despre Borcea Duse,Bumbu,Mohan, Maghiar.Mai cautati infomatii despre ei.Pana atunci o stire de ieri sa nu ziceti ca nu ati aflat: "Chirurgia endoscopică românească va fi condusă timp de doi ani de chirurgul de la Spitalul Pelican, Adrian Maghiar. Medicul orădean a fost ales zilele trecute în fruntea Asociaţiei (Societăţii) de Chirurgie Endoscopică pentru perioada 2013 – 2015. În perioada cât va fi preşedinte, el se va ocupa de organizarea a două evenimente importante. Primul este Congresul Naţional de Chirurgie Endoscopică, ce va avea loc în 2013 la Oradea, iar al doilea eveniment şi mai amplu (cu peste 2000 de participanţi din ţară şi străinătate) este Congresul European de Chirurgie Endoscopică pe care va trebui să îl organizeze în 2015"...
Postat 07 Decembrie 2011, 12:50 de Boom
FELICITARI MEDICILOR DE FAMILIE
In primul rand FELICITARI MEDICILOR DE FAMILIE, in al doilea rand frustratul de "mohicanu" ar trebui sa se gandeasca cine sunt cei MULTI matematic vorbind 1500-350=1150 de specialisti , logic 1500 e clar un numar mult mai mare decat 350, iar PROSTI sunt cei care evident nu au fost la vot. CORECT?
Postat 06 Decembrie 2011, 23:20 de cineva
victorie
@Rosu Adrian, respect. Ei au condus sanatatea 20 de ani. Arata dupa chipul si asemanarea lor. Multumim.......din Franta.
Postat 06 Decembrie 2011, 22:51 de @Rosu Adrian
FELICITARI
Felicitari Monica si Dorina pentru munca voastra sustinuta si perseverenta. Sunt sigura ca va veti ridicata la inaltimea asteptarilor tuturor. Felicitari si salutari din Franta !!! Daniela si Dorin Gabor
Postat 06 Decembrie 2011, 22:43 de Daniela
DR
FELICITARI MEDICILOR DE FAMILIE! DACA TOT II RIDICATI IN SLAVI PE ACESTI REPUTATI GURU AI MEDICINII ROMANESTI, CA DE EX DR BUMBU, DR MOHAN, CARE ANI LA RANDUL AU FOST IN CONDUCEREA COLEGIULUI, POATE IMI EXPLICATI DE CE MEDICINA ROMANEASCA SE AFLA IN MIZERIA IN CARE SE AFLA, DE CE COLEGIUL DIN ROMANIA NU ESTE ACELASI CU CEL DIN FRANTA? DE CE NE PLEACA MEDICII CU MIILE DIN TARA? DACA VA INTREBATI INSA DE CE MEDICII DE FAMILIE AU AJUNS DOAR SA COPIEZE RETETE VA SUGEREZ SA-I INTREBATI PE DISTINSII PROFESORI ! IAR DACA VRETI SA STITI CE FAC MEDICII DE FAMILIE IN CABINETE VA SUGEREZ SA-I VIZITATI! MEDICII SPECIALISTI AU PIERDUT COLEGIUL DATORITA LIPSEI DE INTERES ! IN BIHOR SUNT 1500 MEDICI SPECIALISTI SI DOAR 330 MEDICI SPECIALISTI MEDICINA DE FAMILIE! OARE DE CE AU PIERDUT?
Postat 06 Decembrie 2011, 21:45 de ROSU ADRIAN
tafna
@ana, am avut parte de multi alti doctori. Excelenti prin prestatia lor. Felicitari dr. Tagureanu si echipei domniei sale.
Postat 06 Decembrie 2011, 21:10 de @ana
pt. bravo
Iar si iar se vede clar ca medicii de familie fac parte dintr-o gasca mizera, cu exceptiile de rigoare! Sa te exprimi precum;;oradeanul,, cand face referire la dr, Duse, la dr.Borcea , la dr.Bumbu , arata ca acest oradean e rau frustrat daca e cadru medical, iar daca nu, n-a avut nici o cunostinta internata la acesti medici. Desigur ca exista nenumarati medici foarte buni in urbea noastra, dar in articol se vorbea doar despre dansii. Norocul ,,oradeanului ,, ca n-a avut nevoie de dumnealor!
Postat 06 Decembrie 2011, 19:58 de ana
Good luck Mr. Ţăgureanu!
Lăsând la o parte (eventuale) aspecte politice (ex: profesionistul Daina Cristian Marius), în spatele fiecărui bărbat realizat/puternic, se află, cel puțin o femeie de calitate/puternică. Felicitări şi doamnelor Liliana şi Mira!
Postat 06 Decembrie 2011, 18:14 de alt orădean
Trista realitate!
Inca o dovada elocventa a faptului ca medicii sunt, inainte de toate, simpli oameni, cu naravuri si apucaturi dambovitene.
Postat 06 Decembrie 2011, 17:13 de safe
bravo
Excelent. De cativa ani nu aud decat de Borcea, Duse si Bumbu. Nu zau!! Chiar nu mai sunt alti medici buni in Oradea? Chiar ceilalti sunt prosti iar astia vedete? Bravo medicilor de familie. Bravo Adi Tagureanu. Un exemplu ca daca vrei poti!!
Postat 06 Decembrie 2011, 16:23 de oradean
medici
Sa vedem acum capacitatea medicilor de familie de a se apara in cazuri clare de nestiinta, mall praxis e mult spus! Cred ca asta a fost motorul ce i-a facut sa se adune asa de bine! In afara sa scrie retete dictate de pacient mai stiu ceva? Ii sfatuiesc pe cei 6 medici ;;din coada,, sa se retraga din colegiu , nu de alta, dar frustrati cum sunt , medicii de familie le vor da cu flitul de fiecare data cand vor avea ocazia ! Sa-i vedem la lucru, singuri !!! Sa-i vedem cat de pregatiti sunt si in meserie , nu doar in a se organiza!
Postat 06 Decembrie 2011, 14:48 de ana
medici
Sa vedem acum capacitatea medicilor de familie de a se apara in cazuri clare de nestiinta, mall praxis e mult spus! Cred ca asta a fost motorul ce i-a facut sa se adune asa de bine! In afara sa scrie retete dictate de pacient mai stiu ceva? Ii sfatuiesc pe cei 6 medici ;;din coada,, sa se retraga din colegiu , nu de alta, dar frustrati cum sunt , medicii de familie le vor da cu flitul de fiecare data cand vor avea ocazia ! Sa-i vedem la lucru, singuri !!! Sa-i vedem cat de pregatiti sunt si in meserie , nu doar in a se organiza!
Postat 06 Decembrie 2011, 14:48 de ana
Au procedat precum ungurii; iata chichirezul !
Puterea sta (si) in unitate ! Uitati-va la unguri, sunt o mana si, cel putin in Oradea/Bihor, au mai multe posturi de BUGETARI (trai, neneca, pe banii fraierilor de romani !) decat oricare partid romanesc luat separat ! De ce (ne) permitem asta ?! Alta data....
Postat 06 Decembrie 2011, 13:38 de .
Simtul masurii
Somitati, reputati, celebri,epitete mult prea pretentioase pt niste medici obisnuiti de nivel judetean.Peste 10-20 de ani nu va mai vorbi nimeni de ei!
Postat 06 Decembrie 2011, 12:18 de Maria
mohan
mohan e cel mai tare:le-am lasat casa si masa,interesant mod de a gandi parca le-a facut pe banii lu'tasu',daca e asa valoros de ce nu-si face clinica privata,nu sa te imbogatesti de pe pacienti,dar lumina,canalu'pluvialu' sa-l plateasca statu',plus mai ai si un fiu pe care l-ai dus tot acolo,desi ar fi un pic incompatibil...
Postat 06 Decembrie 2011, 09:41 de valentina
Mohan deontologul
Merita apreciata deontologia dr. Mohanu: "vorba olteanului, e mulţi, dar e proşti". Nici nu mir ca nu a mai fost votat presedinte cu o asemenea gandire!
Postat 06 Decembrie 2011, 09:32 de Valentin
Felicitari!
Felicitari doctorului Tagureanu, un foarte bun profesionist si om de caracter! Nu am inteles decit ca au fost ranite niste orgolii, de parca aceste functii s-ar da pe nr de centimetri la care isi ridica nasul stimabilii univresitari! Foarte bine ca medicii au fost organizati: de la o buna organizare porneste totul si de la putin respect - care lipseste asa-zisilor 'mari doctori', dupa cum se vede si din declaratii si sistemul lor de valori.
Postat 06 Decembrie 2011, 09:23 de Ioana
Or fi prosti, dar sunt multi !
Chirurgul Adrian Maghiar a obtinut cele mai putine voturi la CM Bihor, dupa ce anul trecut in primavara a fost ales la Cluj, vicepresedinte al asociatiei chirurgilor din Romania...Cam asta este diferenta cu oamenii si cu calitatea lor...Ar trebui sa existe niste criterii pe care sa le indeplineasca cei care ocupa astfel de functii.Nu ne-ati spus cine este acest dr Adrian Ţăgureanu, ce specialitate are, prin ce s-a remarcat, cum va sti ce decizii sa ia in anumite situatii care necesita cunostinte de specialitate.Eu ca cetatean ce siguranta am ca aceasta institutie este pe maini bune?
Postat 06 Decembrie 2011, 09:08 de Boom
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON