URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iunie 2013, 08:49

Marconst a terminat lucrările la Pasajul Vulturul Negru. Penalităţile depăşesc 33.000 de euro (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările la Pasajul Vulturul Negru vor "jumuli" de bani firma Marconst Marghita. Constructorul a notificat marţi Primăria cu privire la încheierea lucrărilor, cu o săptămână peste termenul limită de predare a acestora, stabilit pentru 15 iunie. Pentru că termenul limită a căzut într-o zi nelucrătoare, acesta fost decalat pe 17 iunie.

"Am luat măsuri pentru întrunirea comisiei de recepţie şi cel mai probabil ne vom deplasa, vineri, la faţa locului împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Deşi angajaţii Marconst făceau încă ultimele retuşuri, marţi dimineaţă porţile care permit accesul în pasaj erau deschise, iar trecătorii puteau circula în voie.

Marconst Marghita şi-a adjudecat în vara anului trecut lucrările de reabilitare a pasajului, inclusiv cu reţele de utilităţi, iluminat arhitectural şi mozaicul de pe pavaj pentru 2,5 milioane lei. Potrivit contractului, la această sumă, municipalitatea va aplica penalităţi de 1% pe zi de întârziere, ceea ce înseamnă 5.600 euro, zilnic.

Până marţi, când a anunţat Primăria de încheierea lucrărilor, Marconst acumulase deja penalităţi de 33.600 euro. Având în vedere că proiectul de reabilitare a pasajului Vulturul Negru este finanţat din bani europeni, penalităţile nu vor constitui venit la bugetul local, ci vor fi rambursaţi finanţatorului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
hotie
firma lui antal si cseke aduna cu sacu banii de la primaru kovacs din CAREi,sefu udemeristilor careieni...lucrari de mantuiala la teatrul din carei is mai mare dezastru la lucrarea din jurul monumentului careian....hotie pe fata cu acordul primarului udemerist de CAREI pe Fonduri Europene!!!!
Postat 07 Iulie 2013, 12:38 de careiu
SA AUZIM DE BINE
Ia incercati domnilor s-a vedeti lucrurile si culorile frumoase indiferent de cine sunt facute si s-a vedeti ca si viata voastra o s-a se schimbe in bine.
Postat 28 Iunie 2013, 08:46 de un conducator auto
finisaje
Pacat de finisaje...ca asa in poze, in mare, nu arata rau. Vor receptiona lucrarea, si dupa primul inghet, la primavara, vor trebui refacute! Nice....
Postat 27 Iunie 2013, 19:32 de Jokeman
nashpa
nu mai vrem marconst, in Oradea.
Postat 27 Iunie 2013, 06:46 de Alegzander Mugura
lucrari de mantuiala
lucrare de tot rasul. asa cum de tot rasulesti tu, ma, bishop unguresc.
Postat 27 Iunie 2013, 06:37 de receptie
TEMA
principală a mozaicelor de Marghita e tulipanul căcăvişiniu, asta ca să vă intre în odată în cap cine ctitoreşte în judeţul ăsta.... El însuşi, eminenţa tuciurie, omul cu greutatea maximă a udemereului, MARELE, CHIŞ Alexandru...... Are dreptate băiatul cu poarta de şmenari. Celălat mare sponzor al hunilor, ALEXANDER MUDURA, putea să le explice domle cum se face un căput. Ca a lui ăla de la studiourile private xxx, de pe deal........ Marconstu sper să nu mai prindă nici o lucrare pe bani publici în România. Să meargă şi ăştia dincolo de Borş, că oricum acolo totu le miroase mai bine..........PA şi pu_la toată Marghita (inclusiv, sau mai ales lui Ceche Otilio, închizătorul de spitale)
Postat 26 Iunie 2013, 22:27 de Pistike
Asta e toată lucrarea, pardoselile !?!
... Uşile la spaţii de zeci de feluri, soclurile la pereţi pătate, capacele metalice de la racorduri-instalaţii cu afişe de pe vremea primului mandat al lui Bolojan, vitrine metalice, PVC sau lemn după voia fiecăruia, galben peste pereţi ca la cuştile papagalilor primăriei, etc, etc. Nu firma e de vină ci nivelul intelectual din clădirea municipalităţii.
Postat 26 Iunie 2013, 19:44 de Carp III
nu penalitatzile conteaza!!!
bravo executantului! huo tzaranilor negativisti !
Postat 26 Iunie 2013, 18:50 de Bishop
slaba calitate
sa ne spuneti si noua daca vor plati penalitatile. in urma cu doua saptamani, lucrarile au inceput sa crape. n-ar fi exclus ca pasajul asta sa fie pt multa vreme un santier.
Postat 26 Iunie 2013, 18:13 de safe
NASOL
arata ca la badogosi. niste culori amestecate...
Postat 26 Iunie 2013, 18:06 de civic
he,he,he
Adevarul e ca aia de la marconst au cerut de la primarie, personal lui nea ilie, numarul de cont unde s-au depus cei 500.000 de euro, garantia pt. podul Macho, sa depuna si ei penalitatile. Pana acum n-au primit niciun raspuns. Surse neoficiale spun ca raspunsul va veni la pastele cailor.
Postat 26 Iunie 2013, 17:48 de pinonel
...
Banuiesc ca suntem cu totii curiosi , in cazul in care se va sparge vreo teava/conducta cum se va rezolva problema si cum va arata atunci Pasajul Vulturul Negru.
Postat 26 Iunie 2013, 15:44 de Curios
okee
Farte frumos numa sa avem gija de ia
Postat 26 Iunie 2013, 15:05 de boda
superb!!
SUPERB!!! s a respectat in intregime stilul secession al cladirii, motivele sunt deosebite, iar culorile placute. Intr-adevart cerd ca se mai poate revizui poarta...Inca o data felicitari!! Sa sepram doar ca in jur sefii localurilor vor avea griga sa si intretina curate vitrele...nu de alta dar sa nu se oglindeasca murdaria pe pavajul de sticla:)
Postat 26 Iunie 2013, 14:04 de lisa
:(
Mda, tin minte cum era pasajul ala in vremea comunismului, plin de magazine, librarie etc. Acum, doar cafenele, cocalari, manele etc. Si eventual drogati si betivi. Frumos.
Postat 26 Iunie 2013, 13:32 de Mine
FELICITARI MARGHITA !!
foarte frumos, FELICITARI MARGHITA !! uite ca se poate nu doar SELINA, CONSTRUCTII BIHOR, etc.
Postat 26 Iunie 2013, 11:58 de FELICITARI MARGHITA
poarta
poarta e urata. originala era pliabila. asta arata ca la un parc sau o vila de smenar. mai trebuie un buldog legat de ea si e perfect pentru arhitectura. 33000 era "inclusi"
Postat 26 Iunie 2013, 09:31 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON