URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2016, 13:32

Şcoala naturii: În vacanţa de vară, copiii orădenilor pot afla cât de interesantă este natura din jurul lor

Şcoala naturii: În vacanţa de vară, copiii orădenilor pot afla cât de interesantă este natura din jurul lor A TREIA EDIŢIE. Şcoala de vară Detectivii Naturii se va desfăşura pentru al treilea an consecutiv. În vara trecută, la activităţile proiectului au participat 80 de copii, învăţând cum să ocrotească natura, dar şi cum să se joace unii cu alţii, nu pe telefoane sau tablete
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevii sunt deja cu gândul la vacanţa de vară şi la cele trei luni de libertate în care scapă de profesori şi de temele pentru acasă. Acelaşi gând îl au probabil şi părinţii lor, care însă caută soluţii ca micuţii lor să se distreze în siguranţă şi, dacă se poate, fără să stea ore în şir pironiţi în faţa unui calculator sau cu o tabletă în mâini.

O idee de luat serios în considerare vine de la două organizaţii din Oradea care desfăşoară a treia ediţie a şcolii de vară Detectivii naturii, oferind excursii de o zi în judeţ, dar şi nenumărate jocuri prin care copiii pot descoperi că în aer liber se pot distra cel mai bine.

Şcoală cu distracţie

Concepută cu scopul de a le arăta copiilor natura şi de a le transmite deprinderi şi convingeri ecologiste, şcoala de vară Detectivii naturii se adresează micuţilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Special pentru ei, voluntarii Asociaţiei Learning Communities şi ai Fundaţiei Life au pregătit un program cu jocuri, ateliere de bricolaj, lecţii interactive despre educaţia pentru natură, şi - bineînţeles - activităţi sportive. De pildă, copiii care nu ştiu să meargă pe bicicletă sau pe role vor învăţa!

De asemenea, şcoala de vară cuprinde în program mai multe drumeţii şi excursii de o zi, având ca destinaţii obiective turistice din Bihor şi din judeţele vecine, aşa încât micuţii să afle ce minunăţii a creat natura în jurul nostru. Cu siguranţă, mulţi vor descoperi pentru întâia dată Munţii Apuseni şi peşterile din judeţ...

Locuri limitate

Instructorii taberei vor fi voluntari ai celor două asociaţii, patru din Oradea şi opt din ţări europene, veniţi aici prin programul de mobilitate Erasmus+. Activităţile se vor desfăşura zilnic între orele 8 şi 13.30, în aer liber în parcurile din oraş, precum şi la Şcoala Gimnazială Nicolae Bălcescu, parteneră în proiect.

Durata şcolii de vară este între 27 iunie şi 9 septembrie, iar înscrierile se pot face până pe 6 iunie, în limita a 60 de locuri, taxa de participare fiind de 250 lei pe lună, sumă ce include atât costurile deplasărilor copiilor, cât şi ale materialelor de care aceştia au nevoie la atelierele la care vor participa.

Părinţii care vor să-şi transforme copiii în mici „detectivi” ai naturii pot să trimită un e-mail la adresa alearningcommunities@gmail.com sau să sune la numărul de telefon 0745.656.100 (Marius Hărduţ).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON