URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2011, 15:55

Săptămână plină la Filarmonică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

Pe melomanii orădeni îi aşteaptă o săptămână cu trei evenimente speciale. Joi, 12 mai, de la ora 19, Liviu Condriuc, violonist din 1992 la Deutsche Opera din Berlin, îşi va face debutul dirijoral în România, după ce a absolvit cursurile dirijorale ale Conservatorului din Iaşi.

Liviu Condriuc.jpg"Am observat că dirijoratul este deja o modă, dar eu nu fac asta din acest motiv, ci pentru că de mic am avut pasiunea de a dirija", s-a confesat Condriuc marţi jurnaliştilor orădeni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe 17 mai, de la ora 18, orchestra simfonică invită publicul la un concert de muzică de cameră dedicat aniversării a 130 de ani de la naşterea lui Bartok Bela, repertoriul fiind concentrat pe creaţii pianistice şi camerale ale compozitorului maghiar, dar şi semnate de George Enescu.

"Va fi un concert de ţinută, vrem să satisfacem cererile celor care preferă acest gen de muzică. Mai mult, de acum înainte vom încerca cel puţin o dată pe lună, marţea, să oferim un concert de cameră", a afirmat directorul Filarmonicii orădene, Todor Albert.

Evenimentele pregătite de conducerea Filarmonicii vor culmina cu o gală de operă dedicată sopranei italiene de origine română Virginia Zeani. În vârstă de 85 de ani, aceasta este una din cele mai prestigioase artiste lirice ale secolului XX, fiind - timp de 25 de ani - "prima donna assoluta" a Operei din Roma.

Horia Balint.jpg"Virginia Zeani este una dintre cele mai mari zeiţe ale operei şi trebuie să ne mândrim, pentru că este ardeleancă din Mureş la origine", a lăudat-o regizorul spectacolului, Horia Balint.

În cadrul galei, vor fi interpretate numai pasaje din opere în care a cântat Zeani şi, la cererea artistei, toţi artiştii distribuiţi sunt ardeleni.

La finalul galei va avea loc o sesiune de autografe şi va fi lansată cartea "Canta che ti passa", ce conţine interviuri acordate de soprană de-a lungul carierei. "Este o carte cu 2 CD-uri cu opere înregistrate live în anii '60-'70" a spus Horia Balint.

Spectacolul este primul dintr-o serie de trei dedicate sopranei Virginia Zeani, celelalte două urmând a avea loc la Cluj şi Bucureşti. "Vom încerca să o motivăm să ne cânte ceva pentru prima oară în Oradea", a mai dezvăluit managerul Filarmonicii orădene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON