URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2012, 09:33

S-a lăsat cu amenzi: Protecţia Consumatorilor a luat la puricat vânzătorii de anvelope şi de antigel

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor a anunţat, printr-un comunicat, că săptămâna trecută, în perioada 12-16 noiembrie, angajaţii instituţiei au efectuat mai multe controale la societăţi care vând anvelope noi, antigel, lichid de parbriz sau butelii.

În ce priveşte comercianţii de anvelope, au fost controlaţi 6 operatori economici, din care 5 cu probleme la produse în valoare de 15.144 lei, astfel că firmele respective au primit amenzi în valoare de 11.000 lei. Principalele deficienţe constatate au fost lipsa informaţiilor privind producătorul, importatorul sau distribuitorul produselor, lipsa autocolantelor cu o etichetă ce indică clasa de eficienţă a consumului de combustibil, clasa de zgomot exterior de rulare şi valoarea măsurată a acestuia, precum şi, după caz, clasa de aderenţă pe teren umed, precum şi neafişarea preţurilor de vânzare a produselor.

În aceeaşi săptămână, comisarii au trecut şi pe la comercianţii de antigel şi de lichid de spălare parbrize. "În timpul acţiunii tematice de control au fost verificaţi 15 operatori economici, fiind constatate abateri la 10 dintre aceştia (produse în valoare de 6.724 lei); au fost întocmite 10 procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 35000 lei", arată comunicatul.

Comisarii au găsit că aceste produse nu aveau sistemul de ambalare corespunzător, respectiv capacul de deschidere nu era prevăzut cu sistem de închidere cu siguranţă pentru copii, informaţiile de pe ambalaje erau incomplete, iar avertismentele specifice produselor chimice periculoase lipseau, la fel şi traducerea etichetelor cu elemente de identificare şi caracterizare în limba română. Totodată au lipsit şi declaraţiile de conformitate pentru produse.

"Având în vedere prognoza meteo anunţată de ANM, potrivit căreia iarna se va instala începând cu 23 noiembrie 2012, verificarea lichidului antigel şi a lichidului de spălat parbrize devine tematică de control permanentă pe perioada sezonului rece", mai menţionează CJPC.

În ce priveşte buteliile pentru gaz petrolier lichefiat (GPL) tip aragaz, umplute, pregătite pentru livrare, controlul CJPC s-a desfăşurat la 19 societăţi, distribuitori de butelii tip aragaz, fiind constatate abateri la 18 dintre acestea. Şi pe acest segment problemele identificate de CJPC au fost lipsa etichetelor cu elemente de identificare şi caracterizare, date despre distribuitor, avertismente ori riscuri previzibile, lipsa datei la care expiră verificarea ISCIR a buteliei, neafişarea certificatului de înmatriculare la Registrul Comerţului din care să reiasă profilul de activitate pentru care operatorul economic este autorizat să funcţioneze şi neafişarea preţului de comercializare a buteliilor, respectiv a orarului de funcţionare.

Totodată, au fost cazuri în care buteliile erau murdare, deteriorate, cu vopseaua scorojită, pe care nu se mai pot identifica informaţiile necesare a exista pe corpul buteliei: luna şi anul scadenţei, fluidul pentru care a fost construită butelia, mai arată CJPC.

Au fost verificate 6741 butelii, prezentând deficienţe 617 butelii, dintre care 134 au fost oprite definitiv de la comercializare. Valoarea amenzilor s-a ridicat la 76.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON