URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2014, 01:17

Primele victime ale zăpezii: Două tinere au murit pentru că salvatorii au ajuns prea târziu

Primele victime ale zăpezii: Două tinere au murit pentru că salvatorii au ajuns prea târziu foto: ziarelive.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vremea rea din ultimele zile a făcut primele victime în ţară. O tânără în vârstă de 25 de ani şi o femeie de 36 de ani, gravidă, au murit, după ce salvatorii au ajuns mult prea târziu la ele, din cauza nămeţilor şi viscolului.

Potrivit Digi24.ro, tânăra de 25 de ani, din localitatea Deleni, era a murit luni în jurul prânzului într-o ambulanță 4X4 blocată în nămeți în localitatea Bulboaca, din județul Vaslui.

Femeia era inconştientă la momentul primirii apelului prin 112, în stop cardio respirator, iar ambulanţa trimisă să o ajute a rămas înzăpezită în satul Bulboacă. Potrivit secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, la locul intervenţiei a fost trimisă, apoi, o şenilată din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar între timp chiar primarul localității Deleni a transportat-o pe fată până la ambulanța înzăpezită. Aici medicii au încercat resuscitarea ei, dar în zadar. Tânăra a murit, iar deocamdată nu se cunosc motivele pentru care aceasta a intrat în stop cardio respirator.

Cea de-a doua tragedie s-a petrecut luni după amiază în judeţul Constanţa. Femeia însărcinată în luna a opta era din localitatea Ostrov şi făcuse o complicaţie gravă a sarcinii, cauzată de tensiunea arterială mare. Din cauza condițiilor meteorologice, a durat până ce ambulanța din Tulcea a reușit să ajungă la ea și tot din această cauză, autoritățile au luat decizia să fie transportată către spitalul din Constanța. Gravida a intrat în stop cardio respirator în ambulanță, fără a se mai reuși salvarea ei, menţionează Digi 24.

Potrivit Centrului Infotrafic, din cauza zăpezii şi a viscolului, luni seară la ora 21.30 erau închise circulației 20 de drumuri naționale și un tronson al autostrăzii A2, iar mai multe autoturisme erau blocate în trafic.

Conform agenţiei de ştiri Mediafax, drumurile naţionale pe care circulaţia a fost oprită din cauza viscolului sunt: DN2B Buzău - Galaţi, DN22 Râmnicu Sărat (jud. Buzău) - Babadag (jud. Tulcea), DN23 Focşani - Măicăneşti (jud. Vrancea), DN21 Brăila - Slobozia (jud. Ialomiţa), DN2N Bogza - Dumbrăveni (jud. Vrancea), DN23B Măicăneşti - Ciorăşti (jud. Vrancea), DN23A Gologanu - Mărtineşti (jud. Vrancea), DN24 Tişiţa (jud. Vrancea), DN24D Tuluceşti - Vârlezi (jud. Galaţi), DN21A Bărăganu (jud. Brăila) - Ţăndărei (jud. Ialomiţa), DN11A Podu Turcului (jud. Bacău) - Bârlad (jud. Vaslui), DN22D Horia (jud. Constanţa), DN22E I.C.Brătianu (jud. Tulcea), DN22F Izvoarele - Nalbant (jud. Tulcea), DN22A Cataloi (jud. Tulcea) - Saraiu (jud. Constanţa), DN24A Huşi - Murgeni (jud. Vaslui), DN24B Huşi - Albiţa (jud. Vaslui), DN25 Tecuci - Şendreni (jud. Galaţi), DN2F Bacău - Ivăneşti (jud. Vaslui) şi DN67C Novaci - Rânca (jud. Gorj).

Tot din cauza vântului puternic, toate porturile din judeţul Constanţa (Midia, Mangalia, Constanţa Sud, Constanţa Nord şi Canal Dunăre-Marea Neagră) sunt închise traficului maritim, respectiv fluvial.

Luni seară, ANM a emis cod galben de ninsori şi vânt în judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, valabil până marţi la ora 6.00.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON