URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Februarie 2011, 17:05

Primăria a luat un credit de 10 milioane de euro pentru parcul industrial

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a semnat joi cu directorul băncii austriece Regional al HYPO Niedroesterreich Gruppe Bank AG (HYPO NOE), Matei Creiveanu, un contract de credit în valoare de 10,36 milioane de euro.

"Creditul este contractat de municipalitate pe o perioadă de 15 ani, cu o perioadă de graţie de 3 ani. HYPO NOE a fost selectată în cadrul unei proceduri de achiziţie publică la care au mai participat, în calitate de ofertanţi, Banca Comercială Română, UniCredit Ţiriac Bank SA şi OTP Bank România SA", se arată într-un comunicat transmis joi de municipalitate.

Creditul va fi folosit de primărie pentru cofinanţarea investiţiilor în infrastructura de afaceri şi asigurarea cu utilităţi publice a parcului industrial Eurobusiness Oradea.

Valoarea totală a proiectului privind asigurarea cu utilităţi publice a parcului se ridică la 23,79 miloane de euro, din care 9,67 milioane de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile şi 3,76 milioane de euro finanţare din bugetul local.

Proiectul urmează să fie realizat în perioada 2011-2013 şi vizează în special construcţia infrastructurii stradale, de alimentare cu apă, de canalizare şi de alimentare cu energie electrică şi termică a parcului industrial aflat în proprietatea municipiului.

"Din suprafaţa totală de 121 de hectare a parcului industrial, aproximativ 30% a fost deja concesionată către investitori locali şi internaţionali, în principal producători de echipamente electronice şi de telecomunicaţii, precum şi de componente auto", se mai precizează în comunicat.

Prezent la Oradea cu ocazia semnării contractului de credit, Matei Creiveanu, directorul regional al HYPO Niedroesterreich Gruppe Bank AG, a declarat că în viziunea băncii, importanţa majoră a acestei tranzacţii o reprezintă impactul pozitiv asupra economiei locale pe care investiţia îl va genera, prin crearea de locuri de muncă şi creşterea veniturilor bugetare ale municipiului.

Directorul a apreciat şi "situaţia financiară solidă a municipiului Oradea şi colaborarea excelentă la toate nivelurile cu aparatul de specialitate al Primăriei Oradea". "Ne bucurăm să putem colabora cu municipiul Oradea într-un proiect care va avea cu siguranţă un puternic efect de antrenare în economia locală şi ca urmare va avea efecte pozitive şi asupra situaţiei financiare a municipiului", a declarat Creiveanu.

HYPO Niederösterreich Gruppe Bank AG e deţinută de către Guvernul Landului Niederoesterreich din Austria şi este specializată pe finanţarea sectorului public la nivel central şi local. Banca este implicată în finanţarea unui număr mare de proiecte de infrastructură, precum şi în domeniul energiei, atât în Austria şi Germania, cât şi în Centrul şi Estul Europei, în special în Cehia, Ungaria, România şi Bulgaria.

În cursul lunii decembrie 2010 HYPO NOE a încheiat un contract de credit în valoare de 11,67 milioane de euro cu municipiul Craiova pentru finanţarea investiţiei de interes public "Centrul Multifuncţional Craiova - Pavilion Central".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Vecinatatea cu prostia
Bani aruncati in vint. Sau pe apa simbetei. Pina si ungurii, care sunt doar mai incolo catre vest, au inteles inca de vreo citiva ani ca ideea parcurilor industriale este pe terminate. Conceptul este depasit mai ales atunci cind vorbim de un amplasament al orasului care, fara indoiala, va fi declarat in 2-3 ani ca teren intravilan. Nimeni in lumea asta nu face parcuri industriale la 5-6 km de buricul tirgului. Doar daca esti bolovan poti si asta, pentru ca tu nu ai inteles mersul schimbarilor de tip industrial. Romania nu este si nu va fi o tara industriala din UE, ci doar o tara de tranzit, de consum si de servicii. Atit si nimic mai mult pentru, ca mica industrie care va mai exista totusi, nu se va face in (p)tarcuri industriale.
Postat 24 Februarie 2011, 19:50 de Bowl
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON