URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2012, 13:55

Let's Do It, Bihor: 15 rezervaţii naturale şi 12 zone de campare, vizate la marea curăţenie

Let's Do It, Bihor: 15 rezervaţii naturale şi 12 zone de campare, vizate la marea curăţenie Echipa de organizare a "Let's Do It, Bihor" e încrezătoare că judeţul va fi curăţat de gunoaie într-o singură zi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sâmbătă, bihorenii vor dovedi dacă îşi doresc sau nu un judeţ curat, adică dacă vor participa sau nu la cea mai mare acţiune de voluntariat din judeţ, "Let's Do It, Bihor".

Pregătirile pentru acţiune au intrat în linie dreaptă, iar echipa de organizare, condusă de orădeanul Mihai Pop, a prezentat detaliile acţiunii din 12 mai. "Pentru orădeni, punctul de întâlnire va fi în parcarea mall-ului Lotus Center, sâmbătă, la ora 9. Pentru restul oraşelor şi comunele, întâlnirea va fi la aceeaşi oră, în faţa primăriilor", a explicat Pop marţi, într-o conferinţă de presă.

Sub sloganul "Schimbăm lumea împreună", voluntarii vor fi trimişi în 27 de zone din judeţ, zone pe care organizatorii le-au identificat ca fiind pline cu gunoaie. "E vorba de 15 arii naturale protejate şi 12 zone de campare sau păduri", a precizat şeful echipei de organizare. Astfel, voluntarii vor ajunge la fâneaţa Valea Roşie (Săldăbagiu de Munte), la Molhaşurile din Valea Izbucelor (Pietroasa), în Poiana Florilor (Pietroasa), la peşterile Vântului, Ungurului şi Vadu Crişului (Şuncuiuş), dar şi la Vârtop, Pădurea Neagră, Coada Lacului, Lunca ori Boga. Transportul şi materialele necesare, adică mănuşi şi saci, vor fi asigurate de organizatori.

Potrivit organizatorilor, foarte multe şcoli din Bihor şi-au anunţat implicarea în proiect, astfel că se aşteaptă ca cea mai mare parte a voluntarilor să fie elevi. De asemenea, s-au anunţat voluntari angajaţii mai multor instituţii publice, precum şi ai unor companii private, precum Lotus Center ori Selgros, care e şi un sponsor la nivel naţional. De cealaltă parte, însă, cei mai pasivi se pare că sunt primarii de comune. Doar o treime din cei 100 de primari de judeţ au acceptat să se implice în marea curăţenie.

Pentru cei care doresc să facă parte din proiect, dar nu pot pleca din Oradea, Primăria municipiului le pune la dispoziţie materialele necesare pentru a face curăţenie pe ambele maluri al Crişului, între podurile Dacia şi Densusianu. La acţiune vor participa şi agenţi ai Poliţiei Locale, întâlnirea între toţi voluntarii dornici să se implice urmând să aibă loc sâmbătă, la ora 9, pe Aleea Emanuil Gojdu, lângă colegiul cu acelaşi nume.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
?
Si acum, cind se cunoaste numele fotografului, de ce nu este mentionat? NU FOLOSITI IMAGINI ATUNCI CIND NU STITI CUI APARTIN!
Postat 09 Mai 2012, 17:05 de Alin Cristea
@alin cristea
Nu am precizat numele fotografului, intrucat nu l-am stiut. Poza e de arhiva, am primit-o anul trecut de la voluntarii LDIR, cu un comunicat post-eveniment, care n-au precizat cine e autorul ei. Watermark-ul a fost intr-adevar o greseala de-a mea, l-am scos.
Postat 09 Mai 2012, 09:55 de adriana tic
Alo, Bihoreanul!
Alo, Bihoreanul, mi-ati preluat fotografia fara sa precizati sursa: Alin Cristea - Oradea Culturala Si ati mai si pus numele Bihoreanul pe ea...
Postat 08 Mai 2012, 17:02 de Alin Cristea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON