URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2015, 11:45

Înalta Curte a decis: maşinile nu mai pot fi ridicate. Ce se întâmplă în continuare?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prin Decizia nr. 9 din 25 mai 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului, stabilind că în interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 128 alin. (1) lit. d), art. 134 alin. (2) şi art. 135 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată cu modificările şi completările ulterioare, raportate la dispoziţiile art. 3 alin. (1), art. 5, art. 36 alin. (1), alin. (2) lit. d) şi alin. (6) lit. a) pct. 13 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată cu modificările şi completările ulterioare, art. 21 lit. b) şi art. 24 lit. d) din Legea-cadru a descentralizării nr. 195/2006, procedura de aplicare a măsurii tehnico-administrative constând în ridicarea vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă, prevăzută de art. 64 şi art. 97 alin. (1) lit. d) şi alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale.

Analizând o jusrisprudenţă divergentă la nivel naţional, Instanţa Supremă a stabilit că în România există un vid legislativ - mai precis, procedura ridicării autoturismelor nu este prevăzută nici în lege şi nici în regulamentul de aplicare a codului rutier.

Decizia Înaltei Curţi urmează să fie redactată în întegralitatea ei şi apoi publicată în Monitorul Oficial. Din momentul publicării, ea devine obligatorie pentru instanţe, astfel încât toate plângerile formulate împotriva unor acte prin care s-a dispus ridicarea autoturismelor trebuie admise, iar actele atacate urmează a a fi anulate.

Dincolo de acestea, însă, Guvernul este obligat să intervină şi să reglementeze acest domeniu. Reglementarea trebuie să fie clară şi să înlăture problemele care s-au ivit în practică.

Concret, noua reglementare trebuie să prevadă că aceasta este o sancţiune care se poate aplica numai prin procesul-verbal prin care se aplică şi amenda pentru parcarea neregulamentară.

De asemenea, trebuie să se precizeze natura juridică a taxei de ridicare şi posibilitatea concretă în care aceasta va putea fi recuperată în măsura în care se constată de către instanţa de judecată că sancţiunea a fost aplicată nelegal.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Ridicări" în aer! Autospecialele de ridicat maşinile orădenilor rămân în garaj până la noi ordine

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Greu de inteeles...
...pentru Ilie,Galut si Ivan...piticul atomic!Legea spune clar ca atributii pt parcari,stationari,alte stari ale codului rutier doar politia rutiera -circulatie constata ,sanctioneaza si aplica legea..Domnilor de la nea Ilie...e clar-INET pentru voi??????????????Aloooooooooooooooo?
Postat 04 Iunie 2015, 07:00 de grigore
@ pinonel
Ai dreptate, banu este tinta, si nici vorba altceva, cum sa incasam bani din nimic, nu producem nimic, doar incasam taxe si amenzi. Un stat parazit pt cetateni.
Postat 03 Iunie 2015, 16:34 de detectiv
Terminati cu prostiile, exista reguli, DOAR sa se aplice!
Bihoreilor, v-ati luat banii, ati scris 3/4/5 articole PRO ridicare, dar opriti-va, deveniti penibili! ,,De asemenea, trebuie să se precizeze natura juridică a taxei de ridicare şi posibilitatea concretă în care aceasta va putea fi recuperată în măsura în care se constată de către instanţa de judecată că sancţiunea a fost aplicată nelegal." Nea ilie, te cauta garda si tot la prostii iti sta gandul, lua-te-ar dna-ul pe vecie! Nu conteaza ca e legal, ca nu e legal , BANII JOS, asta vrei, hotule! Daca nu ma incadrez la art.64 din oug195/2002 sau la art.339(3)(4) din ncp, de ce sa-mi ridice autoturismul?! Ca sa ai tu si gasca bani pt. tot felul de porcarii?! Sa-mi dea politistii de la rutiera 2/3/4/5 puncte de amenda si gata!
Postat 03 Iunie 2015, 13:34 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON