URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2015, 17:20

Hospice Emanuel a obţinut 20.000 lei de la MOL România pentru micuţii cu boli incurabile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În cadrul celei de-a şasea ediţii a programului "MOL pentru sănătatea copiilor", Compania MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate sprijină 19 proiecte din ţară care asigură terapii alternative dedicate copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale de sănătate, cu suma totală de 300.000 lei.

Printre aceste proiecte se numără şi Intervenţii Child Life în Hospice, depus de fundaţia Hospice Emanuel din Oradea, care şi-a propus asigurarea mai multor tipuri de terapii atât pentru copiii care suferă de diverse boli incurabile cât şi pentru fraţii acestora.

"Programul Intervenţii Child Life în Hospice constă într-o serie de intervenţii terapeutice în scopul minimalizării anxietăţii experimentate de copii în mediul spitalului şi al asigurării creşterii şi dezvoltării lor optime în perioada internării în spital şi după întoarcerea acasă. Participanţii vor beneficia de intervenţii psihosociale adaptate nivelului lor de dezvoltare şi structurate de către terapeut în scopul comunicarii cu copilul şi facilitării măiestriei asupra experienţelor dificile de viaţă", precizează Delia Sass, psiholog al Hospice Emanuel.

Activităţile programului constau în oferirea de materiale şi orientarea către joc, pregătirea psihologică a copiilor pentru spitalizare, operaţii şi procedurile medicale, acordarea suportului emoţional părinţilor şi fraţilor şi menţinerea unui mediu spitalicesc receptiv la nevoile copiilor şi ale familiilor lor. Potrivit psihologului, serviciile continuă şi după decesul pacienţilor prin consiliere de doliu, artterapie şi ludoterapie pentru copii îndoliaţi.

Grupul ţintă al proiectului Intervenţii Child Life în Hospice este format din 30 de copii diagnosticaţi cu diferite afecţiuni incurabile (tumori solide, leucemii, boli neurologice, malformaţii congenitale cu prognostic limitat) din Oradea şi localităţile limitrofe, fraţi ai lor şi copii ai pacienţilor oncologici adulţi, cu vârste cuprinse între 0-18 ani şi care sunt asistaţi de Fundaţia Hospice Emanuel.

Finanţarea primită de Hospice Emanuel este în valoare de 20.000 de lei, iar proiectul va fi implementat în perioada ianuarie-august 2015. Banii vor fi folosiţi pentru materialele necesare intervenţiilor terapeutice, costul deplasării la domiciliul pacienţilor şi la spitalul de copii şi decontarea parţială a salariului terapeutului, coordonator de proiect.

"Fundaţia Hospice Emanuel mulţumeşte companiei MOL România şi Fundaţiei pentru Comunitate pentru colaborare şi susţinerea financiară a acestui proiect", a mai precizat Daria Sass, adăugând că acesta este al treilea an consecutiv în care Hospice Emanuel câştigă finanţări pentru proiecte din partea acestei companii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON