URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Februarie 2014, 16:14

Hărţile întocmite de STS au ratat locul prăbuşirii avionului din Munţii Apuseni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Hărţile întocmite de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pe baza informaţiilor primite de la operatorii de telefonie mobilă în urma apelurilor efectuate de medicul Radu Zamfir la 112 au ratat locul prăbuşirii avionului care transporta o echipă de prelevare de organe la Oradea, dezvăluie România Liberă.

Potrivit sursei citate, STS a pus la dispoziţia autorităţilor de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni două hărţi de localizare a apelurilor telefonice, pe baza informaţiilor primite de la operatorii de telefonie mobilă.

Nici una dintre localizări, însă, nu a fost suficient de exactă pentru ca supravieţuitorii accidentului să fie găsiţi la timp.

Potrivit sursei citate, medicul Radu Zamfir a sunat la 112 de pe două numere de telefon: primul, la ora 16:22:33, Vodafone, de pe care ulterior au mai fost efectuate şi alte apeluri, iar apoi, la ora 19:31:15, de pe un număr Orange.

harti_STS_accident-aviatic-muntii-apuseni.jpgPentru fiecare din cele două numere de telefon, STS a întocmit cîte o hartă de localizare. Întâi, scrie romanialibera.ro, s-a selectat o zonă în care s-ar fi putut afla apelantul, în funcţie de informaţiile primite de la cei doi operatori de telefonie mobilă. Documentele arată clar că localizarea pe baza apelului Vodafone (foto stânga) a fost mult mai precisă decât cea pe baza apelului Orange (foto dreapta), după cum mai arată sursa citată.

Locul din care medicul Radu Zamfir a apelat STS de pe un număr Vodafone se află la aproximativ un kilometru distanţă de una din marginile zonei identificate de STS ca fiind acoperite de semnalul antenei Vodafone. În cazul Orange, însă, harta desenată de STS este la  kilometri buni de locul în care se afla medicul.

STS întocmeşte aceste hărţi de localizare în baza unei legi şi a unui ordin al preşdintelui ANCOM (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Comunicaţiilor) din 2008, operatorii de telefonie mobilă fiind obligaţi să trimită serviciului date de localizare.

Pe de altă parte, Consiliul Superior de Apărare a Ţării decide, duminică, dacă lipsa de acurateţe a localizării a fost cauzată de limitele tehnice ale operatorilor de telefonie mobilă, cum susţine STS, sau de procedurile STS, cum susţine premierul Victor Ponta. De altfel, în şedinţa de duminică, este luată în discuţie demiterea şefului STS, Marcel Opriş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
ziaristul onanim
Mai ziarist ratat anonim, o tara se conduce dupa legi si regulamente nu dupa ce simte in urina unu care habar nu are de ele. Acest habarnist verbeste de crastaveti cand e vorba de avioane cazute.
Postat 02 Februarie 2014, 19:45 de Gogu
Vai de Bihoreanul!
A ajuns tabloidul lui Chirila sa preia articole, cuvant cu cuvant, de la publicatii online ca DCnews si HOTnews si sa le republice! Mai bine inchideti boldul sa stim o treaba!
Postat 02 Februarie 2014, 19:18 de Bind
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON