URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2010, 16:41

Directorii CNADNR, ingineri agronomi şi experţi în armament

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumurile de la noi din ţară sunt pe mâni bune. Pe mâinile unor ingineri agronomi şi experţi în armament şi rachete. Ziariştii de la Jurnalul Naţional au intrat în posesia unor documente ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, care arată că şefii de servicii sau direcţii, din cadrul instituţiei, nu au specializare în construcţii. Astfel, proiectele de infrastructură sunt "gândite" de absolvenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

În ultimii cinci ani, Ministerului Transporturilor a investit 13 miliarde de euro în infrastructura ţării. Rezultatul? Două porţiuni mici de autostrăzi, licitaţii anulate, anularea concesiunii pentru tronsonul Comarnic - Braşov, finalizarea peste zece ani a tronsonului Cernavodă - Constanţa şi lucrările "intense" pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti.

Toate aceste reuşite poartă semnătura unor mari specialişti plătiţi regeşte care au dus România pe ultimul loc la capitolul infrastructura în Uniunea Europeană iar preţul pentru un kilometru de autostradă a reuşit să fie de aproape cinci ori mai mari decât media europeană.

Ce îi mai recomandă pe marii specialiştii? Studiile pe care le-au finalizat. Adrian Ionescu, spre exemplu, director general al CNADNR şi coordonator proiecte autostrăzi, este specializat în "Combaterea gândacului de Colorado la cultura de cartof". Asta dacă dacă ar fi să ne luăm după titlul lucrării sale de licenţă.

Un alt inginer agronom, Pintea Florin, se ocupă de realizarea documentaţiilor caietelor de sarcini şi organizarea diverselor licitaţii pentru autostrăzile patriei.

Popa Cornelia Alinuţa administrează cu succes Direcţia Siguranţa Circulaţiei, Serviciul Autorizaţii pentru Acces la Drumuri Naţionale şi Autostrăzi. Inginer agronom la bază, Popa manageriază un alt sector la care România ocupă un loc fruntaş - numărul mare de accidente de pe drumurile naţionale.

La CNADNR, inginerii agronomi administrează şi domeniul IT. Anghel Gheorghe, directorul Direcţiei Administrative şi IT, cel care se ocupă şi de achiziţiile din domeniu ale companiei, este absolvent al aceleiaşi universităţi agronomice.

Tot Jurnalul Naţional mai scrie că de Autostrada Bucureşti - Ploieşti se ocupă un expert rachetist - Ene Petru, absolvent al Academiei Tehnice Militare, Facultatea de Armament, Rachete, Muniţii şi Geniu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON