URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2016, 22:50

CSM Digi s-a impus la penalty-uri cu 11-10 în faţa Stelei şi a dus finala campionatului Superligii Naţionale de polo în meciul decisiv!

CSM Digi s-a impus la penalty-uri cu 11-10 în faţa Stelei şi a dus finala campionatului Superligii Naţionale de polo în meciul decisiv! foto: Facebook CSM DIGI Oradea - Waterpolo
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Digi Oradea au reuşit să egaleze raportul întâlnirilor directe din finala campionatului Superligii Naţionale, ediţia 2015-2016, cu Steaua, după ce maţi seară au reuşit să se impună, în urma loviturilor de departajare de la 5 metri, în cel de-al patrulea joc al finalei.

Disputat la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu în faţa unui public numeros, care şi-a încurajat frenetic favoriţii, în special pe final de joc, meciul a consemnat scorul final 11-10 pentru CSM Digi, după ce la finele timpului regulamentar de joc tabela de marcaj indica scorul egal, 7-7.

Partida a început într-o notă de echilibru, cu primul gol marcat de stelişti, prin Teohari. Apoi T. Negrean a egalat şi în prima pauză s-a intrat cu scorul de 1-1.

În sfertul II, Steaua a marcat de două ori, prin Cr. Călin şi Filipovic, şi s-a desprins la 3-1 pe tabelă, însă când mai era un minut din acest interval, D. Markovic a redus din handicap şi în pauza mare s-a intrat cu scorul de 3-2 pentru Steaua.

În jumătatea a doua a disputei s-au marcat ceva mai multe goluri. Astfel, în sfertul III tot bucureştenii au marcat primii, prin Murisic, Ramiro Georgescu a redus din handicap, însă acelaşi Murisic a înscris pentru 5-3 în favoarea Stelei. Ultimele patru minute din acest sfert au aparţinut totuşi gazdelor, care au înscris de două ori, prin M. Gheorghe şi T. Negrean, şi au reuşit să egaleze, scor 5-5. Cu acest scor s-a intrat în ultima pauză.

Ultimele opt minute ale confruntării au debutat cu o ratare mare a lui Ghiţă Dunca, acesta neputând să-l învingă pe portarul Stoenescu, din faţa acestuia. Bucureştenii au beneficiat apoi de un penalty, transformat de Murisic şi au trecut din nou la conducere. Ramiro Georgescu a egalat, 6-6, însă P. Popescu a marcat din nou pentru oaspeţi. Totuşi, când mai era un minut şi 25 de secunde, Ramiro Georgescu a înscris al treilea său gol şi a restabilit egalitate, 7-7, scor cu care s-a încheiat timpul regulamentar de joc. Astfel, precum s-a întâmplat şi-n meciul al doilea de la Bucureşti, şi de această dată partida s-a decis la penalty-uri.

Primii care au marcat din aruncările de la 5 metri au fost steliştii, prin Murisic, apoi T. Negrean a egalat, Filipovic a transformat la rându-i pentru Steaua, dar a înschis şi M. Gheorghe şi scorul a devenit 9-9. Krisman de la bucureşteni a înscris apoi, iar de la CSM Digi, D. Markovic a ratat. A urmat N. Diaconu de la Steaua, dar a ratat şi el. Pentru CSM, R. Georgescu a transformat şi s-a ajuns cu 10-10 înaintea ultimei serii din loviturile de departajare. Pentru stelişti a executat Teohari, care a ratat, iar V. Cupic de la orădeni a înscris şi a declanşat bucuria în rândul echipei orădene, dar şi a suporterilor, tranşând victoria, cu 11-10 pentru campioni.

Astfel, raportul întâlnirilor directe din finală a devenit 2-2 şi meciul decisiv pentru stabilirea noii campioane va avea loc la Bucureşti, vineri, 27 mai.

"Anul acesta este foarte aproape diferenţa dintre cele două echipe şi cred că e bine că se decide în ultimul meci. A fost un meci foarte intens, cu o încărcătură mare, şi tactic şi fizic. Cred că era mai bine o zi de pauză între meciuri, precum e finala de la baschet, dar acum asta e. Şansele pentru ultimul meci, cel de la Bucureşti, sunt egale", a declarat, imediat, după meci Vojislav Cupic, jucătorul care a adus victoria echipei orădene, cu ultimul penalty transformat.

"Am avut un pic de ghinion pe final, am primit două goluri, după ce mingea a lovit bara iar apoi spatele portarului nostru şi a intrat. Eu sunt mândru de băieţii mei, au făcut un meci mare. Din păcate cineva trebuia să piardă, norocul n-a fost de partea noastră. N-avem de ce să fim supăraţi, cum am spus am făcut un meci foarte bun şi îi aşteptăm la Bucureşti", a declarat, la rândul său, antrenorul Stelei, Andrei Iosep.


CSM Digi Oradea – Steaua Bucureşti 11-10 (1-1, 1-2, 3-2, 2-2, 4-3)

CSM Digi: Pijetlovic şi D. Creţu – portari; R. Szabo, T. Negrean 2 goluri, D. Markovic 1, M. Chioveanu, A. Popoviciu, R. Georgescu 3, V. Cupic, A. Creţu, Gh. Dunca, M. Gheorghe 1 şi B. Remeş – jucători. Antrenori: Kadar Kalman şi Ciprian Câmpianu.

Steaua: D. Stoenescu şi M. Drăguşin – portari; D. Filipovic 1 gol, P. Ianc, N. Diaconu, D. Teohari 1, A. Buşilă, N. Murisic 3 (1 din 5 m), Krisman, P. Popescu 1, A. Ghiban, D. Goanţă şi Cr. Călin 1 gol. Antrenori: Andrei Iosep şi Răzvan Cristescu.

Au arbitrat: Nenad Peris şi Dragan Stampalja (ambii din Croaţia)

Delegat FR Polo: Viorel Rus

Penalty-uri: CSM Digi: T. Negrean (+), M. Gheorghe (+), Markovic (-), R. Georgescu (+) şi V. Cupic (+) / Steaua: Murisic (+), Filipovic (+), Krisman (+), N. Diaconu (-) şi Teohari (-).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON