URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Octombrie 2016, 13:55

Conducătorii clubului Luceafărul reclamă condiţiile de joc de la Galaţi şi speră ca în optimile de finală ale Cupei României să poată juca la Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi au câştigat meciul de la Galaţi, cu Metalosport, cu scorul de 1-0 şi s-au calificat în optimile de finală ale Cupei României la fotbal, reuşind cea mai bună perfomanţă a clubului, cei din staff-ul clubului Luceafărul Oradea s-au arătat dezamăgiţi şi consternaţi de faptul că Federaţia Română de Fotbal a permis organizarea acestui joc, dintre Metalosport şi Luceafărul, din Cupa României pe o suprafaţă de teren cu multe probleme.

"Condiţiile de joc au fost mizerabile pentru această perioadă în care ne aflăm acum", a declarat, după joc, Zeno Bundea, directorul sportiv al clubului Luceafărul.

"Cum este permis ca în 2016 să se organizeze un meci într-o astfel de fază a Cupei României pe un astfel de teren? Federaţia Română de Fotbal cum omologhează un astfel de teren?", s-a întrebat şi antrenorul Erik Lincar, nemulţumit că echipa sa, dar şi toţi jucătorii aflaţi pe teren, după cum a declarat, nu s-au putut exprima nici pe jumătate la felul cum ar fi dorit.

"În judeţul Bihor, toate echipele din Liga a IV-a au condiţii mai bune de joc de cum au fost cele de pe Stadionul Dunărea", a mai afirmat tehnicianul clubului orădean.

De altfel, pentru a-și susține punctul de vedere, oficialii clubului au și transmis presei fotografii și chiar un filmuleț în care prezintă starea precară a terenului.

Meciul dintre Metalosport Galaţi şi Luceafărul Oradea s-a desfăşurat pe un "teren unde zonele verzi nu prea predominau în faţa maroniului fără iarbă", după cum a notat site-ul liga2.ro, iar partida s-a desfăşurat cu "doar câteva zeci de spectatori în tribunele de la Stadionul Dunărea... coordonate deloc plăcute într-o lupta pentru calificarea în optimile Cupei României", după cum a mai precizat aceeaşi sursă. 

De asemenea, presa centrală a mai notat că "jocul a arătat ambiţii maxime, angajament fizic pe măsură, dar fotbal deloc spectaculos. Nici nu se putea avea pretenţii la joc combinativ printre denivelările existente pe tot terenul stadionului Dunărea, astfel că cele două echipe au apelat la mingi lungi, spre jucătorii cu poziţii ofensive".

Pe de altă parte, antrenorul Erik Lincar mai are încă o pretenţie de la Federaţie, şi anume faptul ca în turul următor, dacă va întâlni o echipă de primă ligă, să poată evolua pe teren propriu şi nu într-o altă localitate, chiar dacă se intenţionează televizarea jocului respectiv.

"Suntem bucuroşi că ne-am calificat în optimile de finală, unde vom întâlni o echipă din Liga I. Tot ce ne dorim acum e să putem evolua la Oradea şi să nu de deplasăm pe la Timişoara sau Cluj. De ce să ni se impună să jucăm în altă parte, dacă ne-am câştigat dreptul să evoluăm pe teren propriu? Ce, televiziunile nu pot transmite meciuri decât în nocturnă?", s-a întrebat antrenorul principal al echipei Luceafărul, în dorinţa de a evita programarea în nocturnă a meciului din faza optimilor de finală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON