URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2014, 14:30

Cinci cursuri postuniversitare, la Universitatea din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din acest an, absolvenţii de facultate pot să se specializeze prin cinci cursuri postuniversitare noi ale Universităţii din Oradea.

Trei dintre cursurile pe care pot să le urmeze absolvenţii de facultate sunt din domeniul educaţiei: "Cercetarea fenomenelor educaţionale", "Managementul instituţiilor educaţionale" (ambele organizate la Facultatea de Ştiinţe Sociale) şi "Management educaţional" (Departamentul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului Didactic). Durata acestor cursuri variază între 168 şi 480 de ore, iar taxele sunt între 500 şi 900 de lei.

Un alt curs postuniversitar, "Managementul şi Evaluarea Riscurilor pentru Securitate şi Sănătate în Muncă" este organizat la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, având o durată de 240 de orei şi costând 2.100 de lei.

Cel de-al cincilea curs are loc la Facultatea de Ştiinţe Economice şi vizează pregătirea managerilor de proiecte. Durata cursului este de 100 de ore, iar taxa de participare este de 1.100 de lei.

"La absolvire se eliberează un Certificat de atestare a competenţelor profesionale şi un supliment descriptiv aprobate prin ordin al Ministrului Educaţiei Naţionale", se arată într-o informare remisă marţi de Universitatea din Oradea.

Cei interesaţi de programele postuniversitare pot obţine detalii suplimentare la secretariatele facultăţilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
mai putini filozofi
Directia presedintelui Basescu a fost clara avem nevoie de ospatari buni, mecanici auto buni si de mai putini filozofi.
Postat 03 Aprilie 2014, 10:55 de Dan
angajat
Solutia ii clara: "sa ii sudeze pe ingineri". Asa cum a propus mae(i)strul Leuca de la facultatea IMT.
Postat 03 Aprilie 2014, 08:52 de Dan
Banii, baniiiiiii
Cum sau stabilit taxele? Taxe pentru fraieri. Aceste cursuri le gasiti in multe alte locuri mai ieftin. Criteriu taxe stabilit de conducerea fabricii. Cu cat numarul de ore la cursuri si valoarea profesorilor care predau scade cu atat cursul este mai scump. Cine va preda managementul la aceste cursuri? Trip Simona la socio? Bungau la IMT? Universitatea are foarte multe cursuri de management predate de profesori platiti foarte bine. Ocupativa profesorilor de management si de managementul institutiei. Sa va vedem practic ca la teorie vad ca sunteti primii.(nu buni).
Postat 03 Aprilie 2014, 07:32 de Scarbit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON