URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2017, 07:35

Bodog, prima măsură: Se elimină comisiile administrative care aprobă tratamentele medicale!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

“În ședința de Guvern de astăzi am adoptat o hotărâre importantă prin care dorim să ușurăm viața pacienților din România. Este vorba despre eliminarea comisiilor de experţi de la nivelul caselor județene de asigurări şi de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care aprobă tratamentele medicale, o măsură prevăzută în Programul de guvernare și care este așteptată de către foarte mulți români”, a anunţat joi, după şedinţa de Guvern, ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Astfel, persoanele care suferă de afecțiuni grave sau de boli rare vor avea acces mai rapid și mai facil la medicamente gratuite și compensate, promite ministrul. 

“După modificările stabilite astăzi, pacienții vor putea beneficia de medicamente compensate și gratuite pentru afecțiunile menționate, în baza prescripției medicului specialist, fără a mai fi nevoie și de aprobarea comisiilor de experți de la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Casele de Asigurări de Sănătate de la nivel local, după caz. Prin urmare, se scurtează timpul de la momentul diagnosticării până la momentul începerii tratamentului, iar în cazul pacienților pentru care tratamentul a fost deja inițiat, continuarea accesului la medicamente se va face mai rapid și mai simplu, fără a mai parcurge această procedură administrative”, susţine Bodog.

În prezent, pentru 106 Denumiri Comerciale Internaționale (DCI) medicamentele sunt aprobate de către comisiile de la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și de Casele de Asigurări de Sănătate de la nivel local, în diverse arii terapeutice: afecțiuni oncologice, boli rare (ex. hemofilie, scleroză multiplă, scleroză tuberoasă etc), afecțiuni reumatice, tratamentul hepatitei cronice de tip B și C, tratamentul infertilității, obezitate, afecțiuni cardiovasculare, Parkinson, ADHD, diabet zaharat, tulburări de creștere la copii, etc.

Potrivit anunţului făcut de ministrul Sănătăţii, până la intrarea în vigoare a hotărârii de Guvern, adică 1 martie 2017, comisiile actuale vor soluţiona toate dosarele care se găsesc pe ordinea de zi, în aşa fel încât, de la data stabilită să se poată intra pe prescripţie directă.

Premierul Sorin Grindeanu a subliniat că actul normativ "face dreptate'', pentru că desființează comisile de specialitate ''care hotărau aprobarea sau nu a anumitor dosare''.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Bravo!
In ciuda ciumatilor galbeni uite ca mai DISPARE o spaga!Doctori care confirmau diagnosticul altor doctori..!Bravo domnule ministru Bodog!!
Postat 14 Ianuarie 2017, 09:03 de grigore
multumim
Multumim pentru acest lucru. Desi e ceva firesc ca fiecare om sa isi faca treaba pentru care e responsabil, avem dovada ca domnul Bodog e un om pe masura functiei ocupate. Multumim!
Postat 13 Ianuarie 2017, 20:03 de PMO
Perina Pernita
Domnule Ministru, continuati sa scoateti perinile de sub fundurile acestor "experti", ca au mai multe fiecare. Ne-au plimbat de la ana la Caiafa ani si ani de zile numa' ca sa luam la cunostinta de "potenta " lor asupra vietii noastre, ei au inventat masura aia absurda, doara !Succes.
Postat 13 Ianuarie 2017, 13:05 de Iness
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON