URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2010, 11:12

Au plantat 50 de arbori pentru aer mai curat (FOTO)

Au plantat 50 de arbori pentru aer mai curat (FOTO) Au plantat 50 de arbori pentru aer mai curat în Nufărul (FOTO)
Au plantat 50 de arbori pentru aer mai curat (FOTO) Au plantat 50 de arbori pentru aer mai curat în Nufărul (FOTO)
Au plantat 50 de arbori pentru aer mai curat (FOTO) Au plantat 50 de arbori pentru aer mai curat în Nufărul (FOTO)
Au plantat 50 de arbori pentru aer mai curat (FOTO) Au plantat 50 de arbori pentru aer mai curat în Nufărul (FOTO)
Au plantat 50 de arbori pentru aer mai curat (FOTO) Au plantat 50 de arbori pentru aer mai curat în Nufărul (FOTO)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prima etapă a proiectului "Inelul verde al Oradiei", iniţiat de Fundaţia Academia Civică Bihor, a constat în reabilitarea unui teren de aproximativ un hectar, aflat la intersecţia străzii Nufărului cu Ogorului, o zonă poluată şi din cauza apropierii de şoseaua de centură.

Voluntarii Fundaţiei Academia Civică Bihor au curăţat întregul teren, iar vineri au plantat 50 de arbori de talie mare, 38 fiind puieţi Frexinus excelsior, iar 12 puieţi de sorbus aucuparia.

"Obiectivul acestui proiect este realizarea unui loc de relaxare pentru locuitorii din cartierul Nufărul, dar şi a unei perdele de protecţie într-o zonă foarte poluată, cum este şoseaua de centură a oraşului, arborii plantaţi având o capacitate mare de absorbţie a noxelor emise de automobile", a precizat, într-un comunicat de presă, Eugenia Mitraşcă, preşedinta Fundaţiei Academia Civică Bihor.

Voluntarii Academiei Civice vor întreţine cei 50 de puieţi, udându-i ori de câte ori este nevoie, pe perioada unui an, pentru ca aceştia să se prindă.

Acţiunea a fost susţinută de Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc şi MOL România, prin programul Spaţii Verzi Urbane. Aceştia au sponsorizat proiectul cu 8.000 lei, din care s-au cumpărat arborii şi pământul fertil.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Spatii verzi
Ar trebui sa punem toti umarul la actiuni din acestea. Mai demult se facea munca voluntara in mod organizat. Acum e greu sa strangi doi oameni sa faca ceva pe gratis, pentru sanatatea noastra a tuturor. Macar de nu ar veni niste imbecili sa rupa pomii astia dupa ce s-au pus cu atata efort si cheltuiala.
Postat 17 Mai 2010, 22:39 de Mihai
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON