URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 August 2014, 16:25

APIA verifică animalele fermierilor care au cerut ajutoare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va efectua în perioada următoare un control la faţa locului pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine şi a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, în anul 2014. În ultima categorie sunt incluşi producătorii din zonele de munte, precum Căbeşti, Roşia, Şinteu, Pietroasa, Şuncuiuş, Tărcaia, etc.

"Eşantionul cu beneficiarii care vor fi supuşi controlului la faţa locului a fost extras, în urma unei analize de risc, de către o Comisiei de eşantionare înfiinţată la nivelul APIA Bucureşti. Va fi verificată respectarea obligaţiilor pe care solicitanţii de sprijin specific acordat producătorilor de lapte şi carne de vită din zonele defavorizate şi le-au asumat la depunerea cererilor", a anunţat, printr-un comunicat de presă, Florian Pavel, directorul executiv al APIA Bihor.

Concret, va fi controlată existenţa efectivă a animalelor în exploataţie, inclusiv a celor care nu fac obiectul cererii depuse. De asemenea, va fi verificată existenţa crotaliilor (numere de identificare), a paşapoartelor în original, înregistrarea în Registrul Naţional al Exploataţiilor, dar şi a documentelor justificative pentru ieşirea din exploataţie, după caz.

"În cadrul activităţii de control la faţa locului pentru ajutorul specific acordat producătorilor de lapte şi carne de vită din zona defavorizată vor fi controlate un număr de 471 de exploataţii, respectiv un număr de 113.827 animale", a mai precizat Florian Pavel.

Beneficiarii trebuie să menţină animalele în exploataţie pentru o perioadă mai lungă, în funcţie de tipul de ajutor solicitat: ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine - 90 de zile de la data limită a depunerii cererii (20 iunie 2014) respectiv 17.09.2014 inclusiv; ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate - 100 de zile de la data limită a depunerii cererii (20 iunie 2014) respectiv 27.09.2014 inclusiv; ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate - 6 luni de la data limită a depunerii cererii (20 iunie 2014) respectiv 21.12.2014 inclusiv.

"Animalele găsite la control fără numere de identificare, cele incorect identificate şi cele care nu sunt găsite, în urma controlului administrativ, în exploataţie la datele obligatorii de retenţie mai sus specificate sunt animale nedeterminate, care generează penalitaţi sau excluderi de la plată, după caz", se mai arată în informarea APIA Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@nutu
Nutule te vei clarifica daca esti in esantionul de control, deoarece lipsa Registrului individual al exploatatiei te va exclude de la plata. Fii atent când citesti, iar daca pricepi mai greu,INTREABA reprezentantii APIA. Numai bine.
Postat 18 August 2014, 16:18 de safe
ne-clar
Concret, va fi controlată existenţa efectivă a animalelor în exploataţie, inclusiv a celor care nu fac obiectul cererii depuse. De asemenea, va fi verificată existenţa crotaliilor (numere de identificare), a paşapoartelor în original, înregistrarea în Registrul Naţional al Exploataţiilor, dar şi a documentelor justificative pentru ieşirea din exploataţie, după caz........ SA INTELEG CA REGISTRUL INDIVIDUAL AL EXPOLOATATIEI NU IL VERIFICATI??? OK!!!!!!
Postat 17 August 2014, 16:02 de nutu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON