URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2022, 12:21

Vasile Dîncu și-a dat demisia: Consider necesară retragerea mea. Nu pot colabora cu Klaus Iohannis

Vasile Dîncu și-a dat demisia: Consider necesară retragerea mea. Nu pot colabora cu Klaus Iohannis (sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vasile Dîncu și-a dat luni dimineața demisia din funcția de ministru al Apărării Naționale. A făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, spunând că retragerea sa este „necesară”.

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale”, a scris Dîncu. Dîncu a spus că nu poate colabora cu președintele României, Klaus Iohannis, care este comandantul suprem al Armatei, fără a motiva de ce anume. 

El a publicat întreg textul demisiei sale:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României

Nicolae - Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române,  din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU

București, 24 octombrie 2022

După ce Vasile Dîncu a făcut anunțul, șeful PSD, Marcel Ciolacu, a spus că interimar la Apărare ar trebui să fie premierul Nicolae Ciucă.

Mandatul lui Dîncu a fost pus sub semnul întrebării după ce acesta a declarat că singura șansă a păcii în Ucraina ar fi negocierea cu Rusia.

„Războiul va mai continua şi singura şansă pe care ar putea să o aibă Ucraina şi, mai ales, sfârşitul războiului, singura şansă a păcii poate să fie negocierea, negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă, în care, aşa cum au lansat în acest moment ucrainenii, un document politic pentru toate ţările europene şi pentru NATO, un document care încearcă să dea garanţii de securitate pentru Ucraina pentru viitor. Este vorba până la modul negociere internaţională. Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia sigură. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, pentru că clasa politică din Ucraina, în momentul acesta, nu poate să îşi permită să-şi asume, ar fi o sinucidere curată în politică să îşi asume pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă, de teritorii, ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat, într-o emisiune, Vasile Dîncu.

Afirmațiile sale au fost contrazise și criticate atât de Klaus Iohannis, cât și de premierul Nicolae Ciucă. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Asa da
Toti din guvern ar trebui sa ia exemplu, ca doar numai handicapati sunt acolo!!!
Postat 25 Octombrie 2022, 19:50 de User anonimizat
O posibila solutie
Nu-s neamt, nu-s presedintele Romaniei, dar eu l-as numi la Aparare pe dl. gen. in retragere Virgil Balaceanu. A colaborat cu structurile NATO, a facut parte din ele, vorbeste cursiv engleza, a comandat unitati militare integrate in structurile NATO, etc, etc. Si nu in ultimul rand, nu e balbait si nu are nevoie de fituici pt. a-si exprima opiniile. Din pacate prevad ca va fi numit un idi*t precum neoprotestantul Leș Gabriel-Beniamin, a carui singura legatura cu armata/armele a fost ursuletul de plus castigat la taraba de ,,tir" de la iarmarocul din satul natal.
Postat 25 Octombrie 2022, 12:41 de pinonel
greu de inteles
O sa vina in locul lui generalul care nu face diferenta intre un Rafale si un Suhoi? Care se uita la jocuri video ca boul la poarta noua? Nu avem pe nimeni competent in domeniul asta. Macar am putea subordona armata unui general american, asa cum fac coreenii. Au si americanii uscaturi, dar au si oameni competenti. Noi nu avem pe nimeni care sa para competent.
Postat 25 Octombrie 2022, 11:45 de testtest
Plin
de mujici pe aici!Nu disperați,vine Marga la apărare sau,cu puțin noroc,Rus!Nume predestinat!
Postat 24 Octombrie 2022, 20:46 de nealiniat
bine ca am scapat de el, un sociolog antropolog la aparare, ca nuca in perete
zero expertiza in domeniu, in rest, doar diplomatic politicos cu rusii si statele teroriste
Postat 24 Octombrie 2022, 16:37 de unu
Un agent FSB(KGB) …
… mai puțin in guvernul României! Este și el, nu întâmplator, clujean ca și Marga!
Postat 24 Octombrie 2022, 13:44 de User anonimizat
Și de Ciolacu
Afirmațiile lui Dâncu au fost contrazise și de șeful său de partid.
Postat 24 Octombrie 2022, 13:23 de marginan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON