URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Octombrie 2017, 20:01

Validat de comisii: Fostul premier Sorin Grindeanu va fi şef al ANCOM

Validat de comisii: Fostul premier Sorin Grindeanu va fi şef al ANCOM foto: antena3.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, Comisia economică a Senatului şi Comisia pentru tehnologia informaţiei a Camerei Deputaţilor au avizat, marţi, favorabil candidatura lui Sorin Grindeanu pentru postul de preşedinte al ANCOM, cu 15 voturi pentru şi şapte împotrivă, urmând ca plenul reunit să se pronunţe asupra numirii sale.

"Acelaşi Sorin"

"Să ştiţi că statutul meu în acest moment este apolitic. Nu sunt membru de partid, aşa că îndeplinesc unul dintre criterii. Ştiţi foarte bine de ce, fiind exclus în urmă cu vreo patru luni (...) Cred că toată ţara ştie acest lucru", a declarat Sorin Grindeanu la audierea sa de către Comisia economică a Senatului şi Comisia pentru tehnologia informaţiei a Camerei Deputaţilor.

El a caracterizat relaţia sa cu Mihai Tudose şi cu Liviu Dragnea, în prezent, ca "foarte bună", şi a precizat că prima discuţie pe tema şefiei ANCOM a avut-o cu Liviu Dragnea.

"Am avut dialoguri şi cu dl. Liviu Dragnea în această perioadă - şi e primul cu care am discutat legat de ANCOM, dar am avut dialoguri şi cu primul ministru, Mihai Tudose. Dacă voi primi votul în Parlament, sigur că voi avea o colaborare instituţională", a precizat fostul premier.

Întrebat care este "adevăratul" Sorin Grindeanu, cel din luna iunie, când l-a atacat pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, sau cel din prezent, el a răspuns: "Acelaşi Sorin".

Totodată, întrebat ce le transmite timişorenilor din PSD şi dacă le-a înşelat aşteptările acceptând această nominalizare, după ce aceştia au protestat faţă de decizia de schimbare a sa din funcţia de prim-ministru, Grindeanu a spus că dacă va fi ales de Parlament, are "o datorie" faţă de colegii de partid care l-au susţinut.

De partea "forţelor obscure"

De precizat că, la începutul şedinţei, senatorul PNL Daniel Zamfir a cerut comisiilor reunite să respingă propunerea încă dinaintea audierii lui Grindeanu. "Când aţi fost demis din functia de prim-ministru la iniţiativa PSD s-a spus atunci că sunteţi manevrat de nişte forţe obscure. De asemenea, dumneavoastră aţi spus despre preşedintele partidului că joacă tenis cu sistemul, că a pupat ghipsul sistemului şi aşa mai departe. Din punctul meu de vedere, în această situaţie cred că nu puteţi ocupa această funcţie, indiferent că aţi avut dumneavoastră dreptate sau preşedintele partidului. Funcţia de preşedinte ANCOM este o funcţie extrem de importantă, ori dacă dvs. sunteţi manevrat de forţe obscure, este o situaţie extrem de gravă", a declarat Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat.

În altă ordine de idei, în cadrul audierilor, Grindeanu a mai afirmat că Adrian Diţă, care a demisionat din funcţia de preşedinte al ANCOM, "a ales decizia corectă, aceea de a demisiona, neexistând o procedură legală pentru a fi demis". "Una din cauzele pentru care a răvăşit această instituţie a fost îndepărtarea a peste 30 de specialişti", a comentat. fostul premier.

După ce Grindeanu a fost propus pentru şefia ANCOM, fostul premier Victor Ponta, cel care i-a fost alături lui Grindeanu în vară, spune că PSD se pune "într-o situaţie de un ridicol absolut", iar "Caragiale este depăşit de Liviu Dragnea", prin propunerea ca fostul premier Sorin Grindeanu, pe care l-a înlăturat acum câteva luni, să conducă ANCOM. Ponta a spus că el abia aşteaptă să îl voteze pe Grindeanu la şefia ANCOM, susţinând că fostul premier este potrivit pentru această funcţie.

De precizat că, într-un interviu acordat agenţiei Mediafax, fostul premier Sorin Grindeanu a fost întrebat, pe 7 iulie, ce crede că i-a lipsit ca să rezinte în funcţia de prim-ministru, el răspunzând: "Pe scurt, pupincurismul!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON