URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Mai 2016, 11:45

Universitatea se va consulta cu patronii din Bihor pe tema pregătirii studenţilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea din Oradea şi-a înfiinţat un Consiliu consultativ pentru parteneriatul public-privat (CC-PPP), menit să întărească relaţia dintre profesori şi patroni. Iniţiativa a fost a Consiliului de Administraţie al instituţiei şi a fost aprobată de senatorii instituţiei.

Rectorul Constantin Bungău l-a numit preşedinte al acestui nou consiliu pe fostul cancelar al Senatului, Vasile Aurel Căuş (foto). "Înfiinţarea CC-PPP este parte a strategiei de dezvoltare continuă a Universităţii din Oradea şi de permanentă îmbunătăţire a standardelor proprii. În măsura în care UO este integrată în reţeaua universitară naţională şi internaţională se impune dezvoltarea conexiunilor cu sistemul socio-economic local. UO este un pilon important al comunităţii şi, în acest context, este necesară o corelare în timp real a ofertei educaţionale cu cerinţele de pe piaţa muncii", a declarat luni Căuş pentru BIHOREANUL.

Obiectivele declarate ale preşedintelui CC-PPP sunt asigurarea unui canal de comunicare permanent cu mediul socio-economic local, analiza şi organizarea informaţiilor, provenite din mediul socio-economic, cu scopul transmiterii de propuneri către factorii decidenţi de la nivelul universităţii pentru actualizarea ofertei educaţionale, identificarea şi promovarea proiectelor la care, în baza Legii 178/2010 privind parteneriat public-privat, Universitatea din Oradea poate fi parte şi îmbunătăţirea vieţii studenţeşti prin atragerea de investiţii publice sau private.

Concret, acest nou organism va trebui să găsească soluţii astfel încât tinerii care ies din băncile facultăţilor orădene să fie pregătiţi pentru a lucra în firmele din judeţ, adică să aibă competenţele căutate de investitorii locali. Patronii au cerut în mai multe rânduri să fie consultaţi cu privire la competenţele pe care absolvenţii Universităţii trebuie să le aibă pentru a se putea adapta la realităţile tehnico-economice, iar noul consiliu exact asta va face.

În perioada următoare, Universitatea va elabora regulamentul CC-PPP, iar apoi va invita reprezentanţii firmelor bihorene să devină membri ai consiliului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Presedinte la CAP
Pana la urma tot la facut Bungau presedinte pe Caus, pentru care a nascocit acest CCPPP. Mai potrivit pentru inteligentul asta de Caus, care depaseste IQ-ul cumulat al tuturor celorlalti colegi, era de presedinte la CAP. Au inceput sa apara decontarile pentru rezultatul glorios de la alegerea rectorului. Felicitari d-le rector al bordelului de pe Peta!
Postat 31 Mai 2016, 22:11 de Renata
Se schimba moda.
Nu o sa mai profeseze judecatorii, procurorii, ciocoflenderii din politica locvala si nationala, ci ”alde Condrea”.
Postat 31 Mai 2016, 15:33 de SirmaGhipata
și uite-așa este oscioare pentru toți
ba îl mai arată și cu indexul
Postat 31 Mai 2016, 13:57 de ADINA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON