URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2021, 09:01

Unde ieşim săptămâna asta în Oradea: Vezi lista pieselor de teatru, a filmelor, concertelor şi expoziţiilor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

RECOMANDĂRI

CINEMA PALACE

The Comeback Trail

Max Barber, producător de filme, are o datorie imensă la temutul mafiot Reggie Fontaine, după ce ultimul său film e o catastrofă la box-office. Acum, miza e chiar viaţa lui, aşa că îi vine în minte o schemă: să-şi ucidă actorul principal şi să încaseze banii pe asigurarea lui. Dar, când Duke Montana se încăpăţânează să nu moară în cascadorii, Max inventează situaţii din ce în ce mai periculoase pentru bătrânul actor.

Regia: George Gallo

Cu: Robert De Niro, Morgan Freeman, Tommy Lee Jones

The Marksman

La graniţa Statelor Unite cu Mexicul, Jim Hanson, un fermier şi veteran al războiului din Vietnam, trece prin vremuri grele. Viaţa i se dă brusc peste cap când Jim devine protectorul unui emigrant, Miguel, un băiat de numai 12 ani. Cei doi se văd nevoiţi să părăsească ferma şi să fugă de membrii cartelului care vor să-şi recupereze "proprietatea", dar şi de nişte poliţişti corupţi. Dar nimic nu va putea să-l oprească pe Jim din planul lui.

Regia: Robert Lorenz

Cu: Katheryn Winnick, Liam Neeson

PROGRAM

The Comeback Trail avanpremieră, miercuri 18, 19.45, 21.50

The Marksman avanpremieră, miercuri 17.35, 19.50, 22

The Song of Names premieră, miercuri 17, 19.15

Wasp Network miercuri 21.30

Wonder Woman miercuri 18.25, 21.15

Babardeală cu bucluc sau porno balamuc miercuri 18.40

Abominable miercuri 16.45

Avatar miercuri 20.45

Haunt miercuri 16.30, 20.10, 22.10

Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation miercuri 17.45


TEATRUL DE STAT REGINA MARIA

În plină glorie, de Peter Quilter, regia Cristian Ioan, miercuri, ora 19, Sala Mare

Trei femei înalte, de Edward Albee, regia Diana Păcurar, joi, ora 19, Sala Arcadia

Moştenirea norocului, de Thanasis Papathanasiou şi Mihalis Reppas, regia Radu Nichifor, sâmbătă şi duminică, ora 19, Sala Mare

Scufiţa Roşie, după Charles Perrault şi Fraţii Grimm, regia şi scenariul Maria Mierluţ, duminică, orele 10 şi 12, Sala Arcadia


TEATRUL SZIGLIGETI

Familia Schroffenstein, de Heinrich von Kleist, joi, ora 18, Sala Mare

Sosevolt Cirkusz, vineri, ora 17, Scena Arcadia

Planul Phoenix, vineri, ora 19, Sala Mare


FILARMONICA DE STAT

Concert simfonic cu lucrări de F. Mendelssohn - Bartholdy: Uvertura "Frumoasa Melusinaˮ şi Simfonia a IV-a "Italianaˮ în La major, P. I. Ceaikovski: Concert pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 35. Dirijor Jankó Zsolt, solist Răzvan Stoica – vioară. Joi, ora 19, sala de concerte "Enescu-Bartók"


EXPOZIŢII

FOTO CLUB VARADINUM

- expoziţia de fotografie a lucrărilor din cadrul concursului "Fotoclubul anului în România 2021", Filarmonica de Stat (până în 2 iunie)

MUZEUL ORAŞULUI ORADEA – COMPLEX CULTURAL

Expoziţii temporare

- "Lacrimile Cerului. Fecioarele înlăcrimate ale Transilvaniei", expoziţie de icoane vechi din Transilvania (până în 15 iunie)

- expoziţia de carte "Oradea sub tipar – Cărţi şi imagini din colecţiile Bibliotecii Naţionale a României", peste 200 de lucrări apărute între anii 1900 şi 2018, care contribuie la restituirea şi reconstituirea istoriei oraşului, Palatul Princiar (până în iulie)

- Festivalul fotografiei europene. Salonul Internaţional de artă fotografică de Ziua Europei, imagini artistice realizate de reputaţi artişti fotografi din Europa, Asia, Orientul Mijlociu şi SUA (până în 4 iunie)

- "Invenţiile Evului Mediu. Leonardo da Vinci - apă, vânt şi foc", expoziţie interactivă în cadrul conceptului MoO Kids - Muzeul Copiilor

- "50 de ani de grafică românească – 1970-2020", expoziţie de artă contemporană românească

- expoziţia "100 de ani de la vizita Familiei Regale la Oradea"

Expoziţii permanente

- Discoteca anilor ’70-’80; expoziţia închinată Primului Război Mondial şi lui Traian Moşoiu; Evoluţia oraşului Oradea în regimul comunist (1945-1989); Istoria fotografiei orădene; Biserici în palat - cercetări arheologice în Palatul Princiar; expoziţiile cultelor religioase; Sala cu Grifoni; Lapidarium; Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea din pragul colapsului la măreţia de odinioară; Renaştere prin restaurare; Muzeul Pâinii; Memorialul "Rezistenţă şi Represiune în Bihor"

- Casa Darvas La Roche – Muzeu Art Nouveau: expoziții dedicate interioarelor de case, decoraţii şi obiecte din "La Belle Époque", video mapping, panou interactiv, expoziţia Muzeului Parfumului din Bucureşti

MUZEUL ISTORIEI EVREILOR, SINAGOGA ORTODOXĂ AACHVAS REIN

- istoria comunităţii evreieşti din Oradea, documente, fotografii, pietre de litografie ale familiei Sonnenfeld, obiecte şi cărţi de cult, ororile Holocaustului

MUZEUL ŢĂRII CRIŞURILOR ORADEA - COMPLEX MUZEAL

- expoziţia de tarantule vii "The Taranterra Project", în parteneriat cu colecţionarii Andrei Lazăr şi Bogdan Biris (până în iunie 2021)

- expoziţia permanentă de Ştiinţele Naturii

- expoziţia permanentă de Arheologie şi Istorie

- Lapidariul

- Vivariul

- expoziţia Muzeului Memorial "Aurel Lazăr": "Bihorul... la spargerea lumii (12 octombrie 1918-20 aprilie 1919)"

- expoziţia Muzeului Memorial "Ady Endre"

- expoziţia permanentă a Muzeului Memorial "Iosif Vulcan"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON