URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2019, 00:00

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! Scandal sexual la Episcopia Reformată din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În pat cu episcopul

În plină sărbătoare a Paştelui, scandal sexual de toată pomina la Episcopia Reformată din Oradea, cu acuzaţii de adulter, ameninţare, hărţuire şi şantaj.

La cei 63 de ani ai săi, aflat la a doua căsătorie, episcopul reformat de Piatra Craiului, Csűry István, este demascat ca imoral de o orădeancă de 36 de ani. Trădată în amor, fiindcă prelatul s-a simţit hărţuit şi i-a "dat papucii" după aventura sexuală, Denisa Chilba susţine că acesta ar fi lăsat-o gravidă, fără a prezenta însă decât dovezile patimilor lumeşti ale lui Csűry, nu şi pe cele ale sarcinii nedorite.

Aici sunt banii dvs!

Oradea se bazează anul acesta pe un buget record de 1,5 miliarde lei, din care 643 milioane lei, adică 41,8%, se vor întoarce orădenilor prin investiţii.

Pentru a finanţa lucrări ample, precum prelungirea drumului rapid până în Episcopia Bihor şi a liniei de tramvai din Calea Aradului până în Cantemir, Primăria încetineşte programul de reabilitare faţade, reprogramează lucrări şi vinde Piaţa Ioşia.

Carie la FMF

Deşi trebuia să asigure urgenţe în stomatologie, clinica dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea nu poate asigura nici măcar practica studenţilor.

Studenţii de la Medicină Dentară se plâng că scaunele stomatologice sunt mai mereu defecte, dar şi că, pe lângă taxa anuală de minimum 6.800 lei, trebuie să plătească din propriile buzunare materialele necesare pentru orele de practică.

Martir pentru Cristos

Fost episcop al Oradiei, Valeriu Traian Frenţiu va fi beatificat la Blaj de Papa Francisc, împreună cu ceilalţi ierarhi greco-catolici morţi ca martiri pentru credinţă în comunism.

Arestat de Securitate în 1948, pe când avea 73 de ani, episcopul care îmbogăţise Oradea cu biserici şi şcoli, care modernizase Stâna de Vale comandând inclusiv o linie ferată până pe munte, a refuzat să treacă la ortodoxie, fiind închis la Sighet, unde a murit de foame şi de boli.

Bodog mincinosul

Şef peste Departamentul de Sănătate al PSD, fostul ministru Florian Bodog se laudă cu investiţii în spitalele din Oradea fără să aibă niciun merit.

Şeful PSD Oradea s-a filmat pe şantierul extinderii UPU pretinzând că aceasta i s-ar datora, la fel şi dotarea cu echipamente pe care, de fapt, nu le-au primit nici Spitalul Judeţean, nici cel Municipal.

"Pensionari" de lux

Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, subordonată Consiliului Judeţean, vrea... un hotel şi o cabană.

Deşi vicele Ioan Mang l-a făcut "nebun" pe un consilier PNL care criticase planul şi a susţinut că "zvonul" l-au scornit "angajaţi liberali", cel care a ticluit "investiţia" e chiar şeful UDMR-ist al Agenţiei, Banto Norbert.

La bani mărunţi

BIHOREANUL a testat politicienii bihoreni la transparenţă, cerându-le să facă publice veniturile şi cheltuielile partidelor lor pe anul trecut.

PNL şi UDMR au ignorat pur şi simplu solicitarea de a le arăta bihorenilor cum se finanţează şi pe ce cheltuie banii, ALDE a răspuns cu întârziere, în timp ce, surprinzător, PSD a fost singura organizaţie care şi-a prezentat prompt bugetul.

Oradea noastră

Mii de orădeni au ieşit în stradă pentru a sărbători 100 de ani de la eliberarea oraşului.

Reconstituirea intrării generalului Moşoiu în Oradea, dezvelirea simultană a statuilor episcopilor Roman Ciorogariu şi Demetriu Radu, dar şi o paradă amplă au fost atracţiile principale ale festivităţilor de sâmbătă, la care a luat parte inclusiv ministrul Apărării.

TIMP LIBER

Lord of the Dance, la Oradea!

Orădenilor li se pregăteşte un spectacol de pomină! Coregrafiile celebrului Michael Flatley vor fi aduse, în iunie, la Oradea de 40 dintre cei mai buni dansatori din lume.

Show-ul "Lord of the Dance - Dangerous Games" include dansurile irlandeze pe care Michael Flatley le-a făcut faimoase în întreaga lume, dar prezentate în coregrafii moderne sub forma unei poveşti, cu ajutorul muzicii live, al costumelor spectaculoase şi al unor proiecţii 3D.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Preacurvie... preacurvie
In prima faza am crezut ca este iar vorba de Laszlo Tokes, insa mai jos am vazut ca nu e el. Mai sunt si altii. De data asta domnu' Csury a fost prins in offside... Dar despre cel care, cu un copil acasa si nevasta insarcinata, trimitea sms - uri deocheate unei fete de 15 ani ce se mai stie ?
Postat 22 Aprilie 2019, 08:20 de Alcor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON