URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum vreo 10 ani, marii consumatori de cultură din Oradea vituperau împotriva "ţăranului din Birtin" pe motiv că acesta nu face destule manifestări, care să satisfacă pretenţile celor care se trezesc pe Mezzo şi adorm pe Arte. Ei bine, acum lucrurile artă cu totul altfel...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nefirească, în şarada jucată la ceas de seară de Cuc, Mang şi Rus, e intersectarea dintre propaganda politică şi profitul privat, ambele cam forţate. Ce căuta ministrul acolo unde treaba merge ca unsă, nu pe restul celor 415 kilometri ai autostrăzii începute acum 15 ani? Dar şeful PSD Bihor, despre care nu ţin minte să se fi tras în poză şi pe selenarul drum judeţean DJ191B Popeşti-Suplac? Răspunsul poate ar trebui căutat nu în relaţia de amour-à-trois dezinteresat, ci în preţul piperat pentru cei 5,35 km dintre Borş şi Biharea...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Am intrat în magazin uşor ezitant. Era prima dată când trebuia să cumpăr un candelabru şi mă simţeam nesigur. Nu e genul de obiect pe care să îl cumperi prea des. De obicei stau 2 ore să mă hotărăsc asupra unei perechi de pantaloni şi nici atunci nu sunt sigur că am făcut alegerea corectă. În cazul unui candelabru, cu care poţi înfrumuseţa sau distruge o cameră, alegerea părea mult mai dificilă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre dorinţa Primăriei Oradea de a demola circa 20 de case pentru a muta parcările de pe bulevardul Nufărul în spatele blocurilor?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul de procedură civilă intrat în vigoare la 15 februarie 2013 prevede, pentru prima dată în România, posibilitatea formulării unei contestații în cazul în care se apreciază că procesul se prelungește nejustificat. Conform articolului 522 din Codul de procedură civilă, oricare dintre părţi, precum şi procurorul care participă la judecată, pot face o contestaţie prin care, invocând încălcarea dreptului la soluţionarea procesului într-un termen optim şi previzibil, să solicite luarea măsurilor legale pentru ca această situaţie să fie înlăturată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
22 Martie 2019, 14:38

Universitatea din Oradea a primit de la ARACIS gradul de încredere ridicat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În continuare, Universitatea din Oradea are cel mai bun calificativ oferit de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

În urma evaluării din toamna anului trecut, instituţia a primit gradul de încredere ridicat. Potrivit unui comunicat transmis vineri de rectorul Constantin Bungău, decizia a fost luată în şedinţa de joi a Consiliului ARACIS.

Un efect al acestei hotărâri va fi că patru programe de studii îşi vor mări cifra de şcolarizare: Informatică - 75 studenţi, Asistenţă medicală generală - 75 studenţi, Fizică medicală - 50 studenţi şi Kinetoterapie şi motricitate specială - 90 studenţi.

Conform comunicatului Universităţii, evaluatorii ARACIS au identificat, ca puncte tari, "oferta educaţională, la toate nivelurile de programe de studii, diversificată şi adaptată la cerinţele pieţei muncii, care include şi programe de studii de licenţă şi master cu predare în limbi străine; campusul modern care oferă, într-o zonă integrată, facilităţi educaţionale, de cercetare, de recreere pentru studenţi etc.; colaborarea bună cu mediul socio-economic, care oferă posibilitatea realizării de stagii de practică şi care absorb absolvenţii universităţii în majoritatea domeniilor; dezvoltarea de proiecte internaţionale prin care, de la ultima evaluare, în Universitate au fost atrase fonduri semnificative şi creşterea vizibilităţii internaţionale în domeniul cercetării ştiinţifice prin mărirea numărului de lucrări cu cotare ISI".

Evaluatorii ARACIS au făcut şi o serie de recomandări şi observaţii, se arată în comunicat, iar conducerea Universităţii şi-a asumat un plan de măsuri "astfel încât să reducă punctele slabe şi să fructifice oportunităţile identificate în urma vizitei instituţionale". Care sunt aceste observaţii, recomandări ori puncte slabe, comunicatul nu mai precizează.

În schimb, Bungău transmite mulţumiri "tuturor cadrelor didactice, studenţilor, personalului administrativ şi colaboratorilor din mediul socio-economic care s-au implicat pentru ca vizita instituţională să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi care contribuie în permanenţă la reuşitele Universităţii din Oradea".

Evaluarea instituţională ARACIS a avut loc în luna octombrie 2018 şi a presupus verificarea a 21 de programe de studii de licenţă şi a unui domeniu de studii de master. Scopul evaluării externe a fost acela "de a identifica şi de a certifica măsura în care Universitatea răspunde interesului public şi se preocupă de creşterea calităţii educaţiei şi cercetării ştiinţifice, organizarea eficientă a structurilor instituţionale, administrative şi manageriale, monitorizarea rezultatelor şi performanţelor academice, contribuind prin aceasta la promovarea încrederii publice în regulile şi standardele de acordare a calificărilor universitare, respectiv a diplomelor, de către Universitate".

În 2013, Universitatea a primit în premieră gradul de încredere ridicat. Obţinerea acestui grad asigură, în principal, o reputaţie bună pentru instituţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
La ARACIS sunt, mai toți ... niște foști absolvenți ai unor Școli de Vară !?!
Precum e și UO !?!
Postat 22 Martie 2019, 19:15 de CrisDumi
Minciuna
Va invit sa faceti o vizita prin laboratoarele Universitatii sa vedeti lipsurile si apoi mai vorbim de grade de incredere ok?Sa faceti o comparatie intre ce se foloseste azi in Parcul Industrial si ce li se preda studentilor.
Postat 22 Martie 2019, 16:54 de CetateanulTurmentat
sorin
Da grad ridicat de spaga probabil!
Postat 22 Martie 2019, 15:01 de oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2979 RON
  • 1 EUR = 4.7352 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON