URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Octombrie 2018, 15:43

În atenția comercianților: Lucrări pe ultima sută de metri la Piața 100 din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările la noua Piață 100 au intrat în linie dreaptă, aceasta urmând să fie deschisă în curând. În noua locație, au fost amenajate 1.830 locuri pentru vânzare de antichități, haine și alte obiecte, în timp ce pentru vânzarea de autoturisme sunt destinate 1.349 de locuri.

“Îi sfătuim pe viitorii utilizatori ai pieței să își achiziționeze mese pliante și corturi demontabile, deoarece în noua Piață nu vor fi montate mese comerciale și nici nu se va permite montarea de structuri fixe. La finalul zilei, piața va trebui să rămână goală, curată, comercianții având o oră la dispoziție după terminarea programului pentru a aduna mesele și a face curățenie”, informează Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public Oradea.

Accesul în piață va fi posibil doar după plata anticipată a biletului sau a facturii. Mai exact, cei care doresc să aibă locul rezervat, vor fi nevoiți să plătească anticipat, începând din data de 20 a lunii până la sfârșitul lunii actuale pentru luna următoare. Pentru o mai multă siguranță a locului, Administrația Domeniului Public Oradea recomandă viitorilor comercianți să achite contravaloarea locului pe o lună întreagă.

“În cazurile în care există locuri pentru care nu s-a plătit pentru luna ce urmează, acestea vor fi scoase la licitație”, atrage atenția Liviu Andrica. De menționat că în piață nu vor fi acceptați mai mulți utilizatori decât limita maximă a locurilor de vânzare, închirierea spațiilor urmând să se facă prin licitație cu strigare organizată în fiecare zi de luni.

În ceea ce îi privește pe comercianții de mașini, aceștia vor trebui să-și cumpere anticipat biletele, de la Casieria Pieței, pentru a putea expune autovehiculele în vederea vânzării în zona auto. Biletul se păstrează la vedere pe bordul autovehiculului.

“La terminarea programului de funcționare al pieței, duminică la ora 18.00, comercianții sunt obligați să scoată autovehiculele din piață dacă nu au cumpărat bilete pentru săptămâna următoare. Dacă în ziua de luni vor fi găsite în piață autovehiculele care nu au taxa plătită și biletul afișat pe bord, acestea vor fi ridicate. De asemenea, proprietarii trebuie să știe că e obligatoriu să păstreze autovehiculul în sectorul menționat pe bilet. Administrația Pieței nu răspunde pentru pagubele sau furturile care se pot produce în cazul mașinilor expuse”, precizează Liviu Andrica.

Programul de funcționare al noii Piețe 100 va fi, pentru zona auto, de luni până sâmbătă, între orele 8.00 – 19.00, și duminică, între orele 6.00 – 19.00, iar pentru zona bazar, sâmbătă și duminică, între orele 6.00 – 17.00.

Casieria va fi deschisă zilnic, după următorul program: luni - vineri, între orele 9.00 – 18.00, iar sâmbătă - duminică, între orele 07.00 – 17.00.

Loredana Buz
Consilier Relații Publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Circulație
Sunt curios pe unde vor traversa pietonii ca să ajungă în piață, că după cum stau lucrurile nici măcar urmă de pasarelă sau alternativă pentru traversare nu sunt! Iar pentru ca să vopsească acolo o trecere de pietoni trebuie niște aprobări de la poliția rutieră,sunt curios care polițist are curajul să semneze!
Postat 02 Octombrie 2018, 06:40 de Robert09
Jenant de la cap la coadă !?!
E vorba strict de un platou împrejmuit ... fără mese standardizate, fără copertine contra ploii, fără utilități de întreținere și curățare !?! O să vedeți cum arată, după mintea și asemănarea edililor, cum arată un târg al secolului trecut, făcut în zilele noastre !?! Rușine mare pentru Oradea ...
Postat 01 Octombrie 2018, 20:37 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON