URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2018, 18:32

Liviu Dragnea, condamnat de Curtea Supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu EXECUTARE!

Liviu Dragnea, condamnat de Curtea Supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu EXECUTARE! (foto: Capital.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Partidului Social Democrat şi în acelaşi timp preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost condamnat, joi seară, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi, în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copiilor Teleorman.

Sentinţa a fost dată de completul de trei judecători al Curţii Supreme. Pedeapsa i-a fost dată pentru instigare la abuz în serviciu. Doi din cei trei judecători au decis condamnarea, în vreme ce al treilea a făcut opinie separată.

Liviu Dragnea a fost, în schimb, achitat în ceea ce priveşte acuzaţia de fals intelectual, toţi cei trei judecători decizând asta.

Magistraţii au anulat pedeapsa cu suspendare, de 2 ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului, astfel încât, dacă noua condamnare va rămâne definitivă, şeful PSD va intra în închisoare.

Decizia completului de trei judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, ea putând fi atacată prin apel la completul de 5 judecători.

După cum se ştie, procurorii l-au acuzat pe Dragnea că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Şeful PSD s-a declarat mereu nevinovat.

Fosta directoare a instituţiei, Floarea Alesu, care şi-a recunoscut vinovăţia, a primit o pedeapsă de 3 ani şi 7 luni de închisoare cu executare.

Rodica Miloş, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, decizia fiind luată cu majoritate de magistraţi. În cazul Ralucăi Miloş există o opinie separată, unde sunt reţinute "circumstanţe atenuante", scrie adevarul.ro.

Completul de trei judecători a condamnat-o la 3 ani de închisoare cu suspendare pe Olguţa Şefu, fost director adjunct executiv al DGASPC Teleorman, aceeaşi pedepasă primind-o şi Ionel Marineş, fost şef de serviciu al DGASPC Teleorman, precum şi Valentina Marica, fost şef serviciu al aceleiaşi instituţii.

De asemenea, fostul şef serviciu Claudiu Balaban a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu şi 1 an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire are 3 ani de închisoare cu suspendare. 

Fost șef de serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, Gheorghe Nicușor, a primit 3 luni de închisoare pentru fals intelectual, 1 an de închisoare pentru abuz în serviciu. După contopirea pedepselor are 1 an de închisoare cu suspendare. 

Anisia Niculina Stoica, una dintre secretarele PSD angajate la DGASPC Teleorman care a recunoscut acuzațiile, a primit 3 luni de închisoare pentru complicitate la fals, în majoritate - 1 an de închisoare pentru complicitate la abuz. După contopire are 1 an de închisoare cu suspendare. 

Fostă secretară PSD Teleorman, Adriana Botorogeanu a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. 

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a cerut, prin intermediul unei cereri depuse de avocatul său, să fie achitată după ce a achitat integral prejudiciul de peste 108.000 lei. Curtea Supremă i-a dat doar o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Cuțu rau
PSD-ESCU la TÂRGOVIȘTE
Postat 23 Iunie 2018, 16:21 de Sandu1201
!!!!
Ba da! Acum rezerve am...instigare la nu știu ce...un judecător a formulat opinie separată totuși...dar dacă asta e sentința (nu e definitivă, sigur se poartă negocieri că așa e în statul de drept) ce să fac eu?! Doar nu o să mă dau cu capul de pereți ! Aia cu Referendumul a fost clar SENTINȚĂ POLITICĂ! Asta cu angajări fictive... nu știu... nu am fost acolo! Bombonica știu că e achitată! Așa aș da exemple de la unle Primării unde faci orice să plece profesioniștii și să rămână neprofesionistele ca să putem face ce vrem! Dar evident asta nu se pune!
Postat 22 Iunie 2018, 15:45 de cainerau
Prea tarziu....
Prea tarziu, prea putin la cat rau a facut acest sobolan impreuna cu gasca lui de fsn-isti. De la gasca fsn-ista ni se tragew la toti! fsn-ul a fost scroafa care a fatat toti sobolanii politicii de azi! Au distrus direct, prin interpusi(constantinescu, ciorbea, pavelescu,...) toate partidele de opozitie istorice si s-au asezat pe tara mulgandui toata vlaga! niste nemernici toata gasca de psd-isti din toata tara!
Postat 22 Iunie 2018, 09:38 de scortosul
CHRIS
DOAMNE AJUTĂ
Postat 22 Iunie 2018, 00:26 de Sandu1201
ham ham rau
nu latra nimic? plange poate. are de ce. urmeaza si cactp-ul mult iubit.
Postat 22 Iunie 2018, 00:20 de User anonimizat
Justitie paralela
Ciudata decizie.E bine ca l-au oprit pe dragnea din masinatiile si sopirlele lui.Dar normal ar fi fost sa-i dea lui cu suspendare pentru "instigare la abuz în serviciu" si cu executare celorlalti care au facut abuzul in serviciu.Justitia romana vine deseori in conflict cu logica si bunul simt, ori legile sunt strimbe(probabil) ori judecatorii nu-si iau tratamentul
Postat 22 Iunie 2018, 00:20 de excalibur
Poiu
Dacă e definitiva, îl invit le TDS la un CEAI
Postat 21 Iunie 2018, 22:59 de Sandu1201
@sandu
Si ce daca nu e definitiva. Vorba aia, nici er*ctia nu e, da te bucuri si traiesti momentul. Hai sa vedem, asta e o scânteie care se poate stinge sau poate aprinde pajistea. Sa speram la a doua. Jur ca ii duc chiftele, sper sa fie la bucuresti ca sa am avion de aici sa ajunge inapoi in aceeasi zi, ca ii las si lui mang vreo 3. Preventiv.
Postat 21 Iunie 2018, 22:08 de poiu
PCR
3 ani puscarie ca a pus o pila?? Daca-i p-asa pot baga vreun sfert din populatia tarii la puscarie.Va fi tot mai greu (scump) sa devii bugetar, sa primesti voucher de vacanta 1500 lei(cu 400 peste salariul lunar al unui proletar renegat).
Postat 21 Iunie 2018, 21:59 de excalibur
Praf in ochi
Adică nu s-a atins nimeni de găinarul asta când psd nu avea legile justiției la degetul mic așa cum o face acum dar o să-l aresteze acum că au puterea absolută.. ce banc bun.. cred că se distrează bine dragnea de naivitatea acestui popor..
Postat 21 Iunie 2018, 20:44 de User anonimizat
Bratari lui LIV JONG UNU!!!
Ceausescu e copil mic pe langa aceasta lichea..si mare o sa-i fie caderea!
Postat 21 Iunie 2018, 20:27 de TC
Nu e definitiva
.
Postat 21 Iunie 2018, 18:55 de Sandu1201
:)))
mai este mult pana departe, din pacate.
Postat 21 Iunie 2018, 18:54 de User anonimizat
.
Yeeeeee. Traiasca
Postat 21 Iunie 2018, 18:36 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON