URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 August 2018, 15:57

Hackeri din Est: SRI anunţă că au avut loc "atacuri cibernetice de amploare" asupra băncilor din România

Hackeri din Est: SRI anunţă că au avut loc 'atacuri cibernetice de amploare' asupra băncilor din România (foto: IBTimes UK)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Serviciul Român de Informații a anunțat sâmbătă că asupra unor instituții financiare din România au avut loc "atacuri cibernetice de amploare", gruparea de infracționalitate fiind "de sorginte estică".

Una dintre metodele folosite de hoții din online constă în extragerea sumelor de bani prin eliminarea limitelor de retragere aferente unor conturi bancare.

"Serviciul Român de Informaţii, prin unitatea sa specializată în domeniul cyberintelligence - Centrul Naţional Cyberint (CNC) - deţine date şi informaţii certe, inclusiv de ordin tehnic, că asupra unor instituţii financiare din România au avut loc atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie – august a acestui an. Recent, şi alte instituţii partenere SRI au identificat, în ţările din care provin, iminenţa producerii unor atacuri cibernetice de amploare îndreptate asupra mai multor sisteme financiare din lume. Conform analizei CNC, hackerii folosesc mai multe unelte de atac, inclusiv unele din arsenalul Cobalt Strike, care sunt asociate cu o grupare de infracţionalitate cibernetică de sorginte estică", au transmis reprezentanții SRI.

Centrul Naţional Cyberint monitorizează de mai multă vreme activităţile desfăşurate de Gruparea Cobalt.

Zilnic, mii de atacuri cibernetice vizează instituţii, entităţi şi persoane din spaţiul virtual, iar atacurile informatice împotriva instituţiilor financiare au cunoscut o creştere în ultimii ani, potrivit News.ro.

Atacatorii folosesc tehnici de tipul APT - Advanced Persistent Threat - în urma cărora obţin acces la sistemele informatice şi ulterior găsesc metode să valorifice informaţiile accesate.

"Pe fondul acestor atacuri cibernetice complexe, SRI a acordat deja sprijin unor instituţii financiare pentru evaluarea, atribuirea şi contracararea eventualelor efecte ale acestora. Serviciul Român de Informaţii pune la dispoziţia instituţiilor financiare expertiza sa în domeniul protejării infrastructurilor cibernetice. Eventualele solicitări de sprijin pot fi transmise la adresa de email cnc@cyberint.ro", se mai precizează în comunicat.

"Este vorba de un val de atacuri ce vizează nu doar România. Gruparea acţionează la nivel internaţional. Ţintele sunt cele din financiar-bancare, iar scopul e de filtrare de bani. Faptul că în România, în cazurile investigate până acum, nu au existat pierderi financiare, e un lucru bun. Fiind la curent cu ameninţările, am reuşit să astfel de pierderi. Încurajăm orice bancă care are probleme cu astfel de atacuri să contacteze autorităţile", a spus, la Digi24, Liviu Arsene, specialist în securitate informatică.

"E o problemă care vizează şi utilizatorii obişnuiţi. Sunt fie conturi ale utilizatorilor, fie ale băncilor. Modul de operare e destul de ascuns. Doar la anumite intervale orare se deblochează accesul la anumite ATM-uri, iar o persoană fizica cu un card şi un cont, controlat de atacator, se duce într-un anumit interval orar la ATM şi îl poate goli. Se resetează contorul care spune că s-au scos banii şi efectuează tranzacţii până ATM-ul rămâne fără bani", a mai spus expertul, potrivit aceleiași surse.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Cum a știut Dragnea când să o trimită în concediu pe Dăncilă?
Simplu !?! L-a rugat pe Coldea să-l roage pe Pahonțu ... să tragă cu ochiul în agenda lui Johannis !?! Acesta e nivelul serviciilor secrete românești, nicidecum ce face FBI, NSA, BFV, MI5/6 sau FSB ... și de aceea a' lor noștri li s-a tăiat din bugete !?!
Postat 19 August 2018, 10:12 de CrisDumi
Adaug si eu
Cobalt strike sunt tools din leak-ul celor de la FBI/NSA/DHS si sunt publice. Daca pt cyberint APT e ceva de sorginte estica, inseamna ca int de acolo nu vine de la intel. APT sunt deja expirate de vreo 5 6 ani de cand exista behavioral analytics. Virustotal o foloseste de 2 ani deja, un serviciu public, gratuit. Ori daca noi inca folosim sisteme EOL de cel putin 4 ani e alta problema. Pai daca la noi se inregistra vreun caz de folosire a Tyupkin sau sa nu vb de lucrusi sfinte (SCADA) si se goleau ATMurile singure (fara grija contorului) ar fi zis astia ca mai face Boca o minune, de scuipa bancomatul bani din senin. Mi-e jena ca noi ii platim pe aia de la cnc. Sunt atata de inapoiati de te doare mintea si au o securitate de 2 bani plus un buget....negativ. Astia imi asigura mie securitatea cyber? Noa de aia platesc eu servicii vpn
Postat 18 August 2018, 19:32 de poiu
P.s. pentru Arsenie Boca!
In Romania AU EXISTAT PIERDERI DE BANI! Sunt inregistrari cu bancomate din care se extrag bani si contoarele nu ai inregistrat tranzactia. Doooooh!!!! Da' nu-i treaba mea! :))))
Postat 18 August 2018, 16:59 de continental
Breaking News!!!! de saptamana trecuta...
WOW! Ce informatie fascinanta, de ultima ora!!! Avertizarea este postata pe site-ul FBI de peste o saptamana. Ieri l-a citit si Arsenie Boca ala de la CNC si a facut comunicat de presa Breaking News cu stire veche de o saptamana? Vai de capul nostru cine ne protejeaza...
Postat 18 August 2018, 16:55 de continental
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON