URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Octombrie 2018, 18:09

Sfaturi importante pentru cei care merg la Toamna Orădeană: Accesul în Cetate se va face controlat, respectaţi planurile de acces! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (Visit Oradea) a făcut, duminică după amiază, un apel către persoanele care vor merge în această seară în Cetate, la ultimele concerte programate, în acest an, în festivalul Toamna Orădeană.

Dat fiind numărul mare de spectatori care se aşteaptă, accesul în fortăreață se va face controlat şi coordonat, iar organizatorii fac apel către orădeni să respecte planurile de acces.

"Ne bucuram că orădenii şi turiştii din oraş au participat aseară într-un număr atât de mare, la cea de-a treia zi de festival în Cetatea Oradea. Toamna Orădeana are toate ingredientele unuia din cele mai frumoase festivaluri urbane din România iar asta şi datorită susţinerii şi încrederii publicului numeros. Deoarece dorim ca fiecare din vizitatorii festivalului să guste din atmosfera acestui frumos festival, astăzi, 7 octombrie, începând cu ora 19:00, accesul în Cetate se va face controlat şi coordonat. Îi rugăm pe toţi cei care vor dori să se bucure de spectacolul ultimei zile de festival, să respecte indicaţiile organizatorilor, să consulte planurile de acces şi să se bucure de concerte şi focurile de artificii, care vor închide ultima seară de Toamna Orădeană, ediţia 2018. Vă mulţumim pentru înţelegere şi răbdare!", se arată într-un mail trimis redacţiilor locale.

De altfel, organizatorii au trimis şi planurile de acces, care pot fi consultate mai jos, dar și în galeria de imagini.

Măsurile vin după ce, sâmbătă seară, Cetatea Oradea s-a dovedit prea mică pentru cei peste 30.000 de oameni care au mers la concertele Irina Rimes şi Holograf. Mulţi dintre ei au fost ţinuţi afară. În faţa edificiului s-au creat cozi imense de oameni care cu greu au reuşit să intre.

Duminică seară, în cetate sunt programate concertele Vanotek & Quartet (de la ora 20), Antonia (ora 21) şi Carla's Dreams (ora 22). Finalul festivalului Toamna Orădeană va fi marcat, la ora 23, cu un foc de artificii.

Acces în Cetate

Acces Toamna Orădeană în Cetatea Oradea

Acces zona de Food

Acces zona de food în Cetate

Fluxuri de acces concerte

Fluxuri de acces concerte

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Soricel
No vezi cate plângeri. Festivalul să revină în piața Unirii sau se poate și în cartierul Europa
Postat 07 Octombrie 2018, 21:36 de Sandu1206
Dracu să vă ia!
Recent ajuns acasă,după periplul...Piața Unirii,Alecsandri,și din păcate...Cetate!! Concluzii: Proastă organizare,incompetență,meltenism,prostie,lipsă de respect pt.oradeni...eșec total. De la aglomerația infernală,la escrocii(nu toți) din zona de food (35 lei 5 buc.creveți),continuând cu bolovanii în care îți rupeai potoancele,exclusivitate la un anumit sortiment de băuturi,persoane inepte,aeriene,care cică...te informează,te îndrumă și te ajută. Rușine Primăria Oradea!
Postat 07 Octombrie 2018, 21:03 de altoradean
Aptor, jurca, organizare...tragi apa
Cat de idiot sa fii sa pui oamenii sa manace si sa bea pe pietris, evident cei cu copii mici ii pot lasa la intrare si sa-i recupereze la plecare. Degeaba atragi fonduri UE daca neuroni nu poti atrage....
Postat 07 Octombrie 2018, 19:53 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON