URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Septembrie 2019, 13:53

Previzibil: Florian Bodog, salvat de colegi. Comisia Juridică a Senatului nu permite ridicarea imunităţii fostului ministru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ex-ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, nu poate fi urmărit penal. Colegii săi din Comisia Juridică a Senatului au respins cererea procurorilor de a încuviinţa urmărirea penală, cu 5 voturi împotrivă, din totalul de 9 voturi. Două voturi au fost pentru ridicarea imunităţii lui Bodog, iar două persoane s-au abţinut.

Votul s-a dat după audierea lui Bodog în Comisie. „Astăzi am procedat la audierea domnului senator Bodog în cadrul cererii de efectuare a urmăririi penale solicitate de Parchetul General. A fost o audiere în care domnul Bodog şi-a prezentat punctul de vedere. A răspuns la întrebările mai multor senatori. A clarificat din punctul de vedere al domniei sale lucrurile care trebuiau clarificate şi în final a fost supus votului. Au fost nouă colegi prezenţi, cinci voturi au fost împotrivă, două voturi pentru şi două abţineri. Plenul este suveran în această cerere, dar în Comisia juridică nu a fost întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil. Noi vom întocmi un raport în care vom explica solicitarea Parchetului: apărarea domnului senator şi faptul că în urma votului au fost întrunite doar două voturi pentru urmărirea penală”, a declarat preşedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, la finalul audierii.

El a adăugat că raportul va fi depus zilele următoare, pentru a intra în şedinţa Biroului permanent al Senatului de luni, iar apoi în plen.

Plătită degeaba

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

El este suspectat de infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru că ar fi angajat la Ministerul Sănătăţii o consilieră din Oradea, care însă nu s-ar fi prezentat la serviciu.

Potrivit DNA, „în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018 demnitarul, deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară”.

Ca urmare a falsificării condicii de prezenţă, protejata lui Bodog a obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei. Adică un salariu lunar de peste 6.400 lei, încasat pentru nimic...

CV stufos

Cu toate că senatorul nu i-a precizat numele, BIHOREANUL dezvăluit, în luna iulie, că din descriere reiese că este vorba despre Olivia Andreea Baciu (foto), devenită după căsătorie Marcu, o tânără de 35 de ani cu un CV bogat. Absolventă a două facultăţi orădene (Matematică-Informatică şi Afaceri Internaţionale), a urmat şi două masterate: unul în informatică, la Oradea, şi unul în statistică, la University of Texas, din El Paso, SUA.

Potrivit propriului CV, în timpul petrecut la universitatea americană, a şi predat, având gradul didactic de asistent universitar.

În 2016 a obţinut titlul de doctor în Cibernetică şi Statistică la UBB, cu o teză intitulată "Investigaţii statistice privind comportamentul preţurilor activelor financiare - cazul pieţei de capital". În cei 5 ani în care a urmat doctoratul la Cluj, a fost şi acolo asistent universitar, predând "Statistică descriptivă" şi "Metode cantitative".

După ce a devenit doctor, Baciu şi-a continuat ascensiunea în cariera universitară. În 2016, când Bodog era decanul FMF Oradea, a devenit cadru didactic asociat, adică angajată direct şi remunerată la plata cu ora, iar un an mai târziu, în septembrie 2017, a câştigat un post de şef de lucrări, pentru disciplina „Informatică medicală şi biostatistică”. Ea este în continuare cadru didactic al FMF, însă se află în concediu de maternitate.

Citeşte mai multe despre consiliera lui Bodog din articolul: "Cabinetul penal: Cine e consiliera personală pentru care Florian Bodog s-a ales cu dosar penal la DNA"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON