URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2019, 12:21

Declaraţii după audieri: Fostul şef al DNA Oradea, Ciprian Man, şi-a cerut scuze judecătorilor oneşti

Declaraţii după audieri: Fostul şef al DNA Oradea, Ciprian Man, şi-a cerut scuze judecătorilor oneşti foto captură NCN TV
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fostul şef al DNA Oradea, Ciprian Man, a spus că îşi cere scuze judecătorulor oneşti din România care s-au simţit jigniţi de limbajul folosit în cadrul discuţiei înregistrate la sediul DNA Oradea în care se vorbeşte de "liniştirea" judecătorilor.

Declaraţiile au fost făcute în noaptea de miercuri spre joi, la ieşirea din sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde Man a fost audiat, la fel ca ceilalţi 4 colegi implicaţi în scandal, în dosarul deschis de Secţia de anchetă a magistraţilor.

„Este o procedură judiciară în curs, nu doresc să fac alte comentarii. Pot să vă precizez că niciodată nu am amenințat, nu am șantajat și nu am cerut niciunui judecător să pronunțe vreo hotărâre favorabilă. Iar în măsura în care există judecători care spun că au fost amenințați sau șantajați de către mine, îi rog să facă public acest lucru în perioada imediat următoare”, a spus Man.

Indirect, fostul șef al DNA Oradea a recunoscut veridicitatea înregistrărilor. „Discuțiile care au apărut în mediul public au fost discuții într-un cerc închis, nedestinate publicității, înregistrate în mod ilegal”, a spus Man.

Întrebat de jurnaliști dacă este a lui vocea de pe înregistrări, Man a spus că „da”.

De asemenea, întrebat dacă el consideră că materialul a fost editat, Man a spus că „nu cred”.

„Este o discuție colegială, nu am dorit să ajungă și nu s-a pus problema să ajungă vreodată în spațiul public sau la cunoștința judecătorilor. În numele colectivului DNA Oradea, îmi cer scuze judecătorilor oneşti, de bună credinţă din România care s-au simţit jigniţi de limbajul care a fost folosit în cadrul dialogului", a declarat Ciprian Man, la ieşirea din sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Tot la ieşirea de la audierea la Secţia de anchetă a magistraţilor, procurorul Cristian Ardelean a declarat, miercuri, că a fost vorba de o discuţie avută cu colegii procurori la o cafea, dar a precizat că nu ştie dacă e autentică. "Nu am analizat autenticitatea înregistrării, nu ştiu. Era o discuţie la o cafea, că nu putem fuma în sediul instituţiei şi atunci... da, era (discuţia - n.r.) în sediul instituţiei (DNA Oradea - n.r.)", a declarat Ardelean, citat de Mediafax.

Întrebat dacă este justificată temerea potrivit căreia la DNA Oradea s-au făcut abuzuri pentru a-i "cuminţi" pe judecători, procurorul a răspuns negativ.  "Nu. Doamne fereşte! În nimeni nu am vrut niciodată să introduc frica. Nu pot să-mi explic (cum a apărut această înregistrare -n.r.). (Cine a făcut înregistrarea -n.r.) se va stabili în cadrul unei anchete penale", a mai arătat Ardelean pentru Mediafax.

Acesta nu a precizat, însă, dacă a deschis sau nu vreun dosar penal unui judecător dintre cei amintiţi.

După cum se ştie, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis şi un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, în urma denunţului unui ONG, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem în această cauză. Miercuri, procurorii orădeni care au participat la discuţia în care s-a vorbit de "liniştirea" judecătorilor au fost audiaţi, la Parchetul General. Dintre cei cinci citaţi, au fost suprinşi de camerele de filmare ale ziariştilor anchetatorii Ciprian Man, Cristian Ardelean şi Cosmin Pantea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
DIAVOLESCU!!!
Iar ai uitat sa-ti oei medicamentele la timp???
Postat 13 Ianuarie 2019, 14:13 de MIG
man = saul bruckner = silviu brucan
bolsevicii vinovati de exterminarea elitelor romanesti de dupa 1945 au "demni continuatori" pe cei din sistemul represiv sorosist - sereist - deneaist.Dupa 1945,tortionarii stalinisti gen silviu brucan au inventat "dusmanii poporului".Astazi,pentru ca lozincile trotzkiste au devenit perimate, au inventat "coruptii".... DOAR CA CEI MAI MARI CORUPTI SINT EXACT NEOBOLSEVICII ACTUALI GEN : macovei, stanciu, kovesi, danilet, haineala, lazar & CO, precum si trapadusii lor alde Onea de la Ploiesti si Man de la Oradea
Postat 12 Ianuarie 2019, 15:58 de DIAVOLESCU
infierari comunistoide
Cererile de arestare facute de marele, renumitul, vestitul si mult prea iubitul avocat de la latrine, care par a fi noua lui specializare, amintesc de anii de inceput ai dictaturii proletariatului. Incerc sa-mi imaginez, si nu trebuie sa fac mari eforturi, cum Razvan, cu statura lui impunatoare si glasu-i puternic, acuza burghezii ca sunt dusmanii poporului si cere arestarea si pedepsirea lor fara mila. Cu asa avocati, nu ne mai trebuie procurori.
Postat 12 Ianuarie 2019, 15:15 de MIG
organizatia ENKAVEDISTA DNA
trebuie DESFIINTATA !!!! Nu se cade ca o organizatie terorist - NEOMARXISTA sa mai existe ; iar toti Trepadusii securist - sorosisti care au comis silnicii impotriva propriului popor, trebuie sa plateascaca. LA MAXIM !!!!!
Postat 12 Ianuarie 2019, 14:56 de DIAVOLESCU
dupa Pixelul Albastru
al Alcoolistului din Murfatlar, si minciunile cu casele ale Catarului de la Cotroceni,iata ca avem si FIXELUL ALBASTRU al Tortionarilor Dna Oradea. Adica, mai fraieri de romani,"nu e ceea ce ati auzit voi pe ingregistrari, e ceea ce va spunem noi". Sau , pe intelesul Prostacului sorosist "bai Fraiere - zice panarama prinsa in adulter - nu e ce vezi tu, e ce iti zic eu- .....
Postat 12 Ianuarie 2019, 14:51 de DIAVOLESCU
Bhuey MANelistule
pina cind ai citit si tu cuvantul "onest' n-ai stiut ce inseamna asta ? ce naiba toarasu' , chiar asa de lipsit de imaginatie sa fii ca sa furi cuvintele din comentarii ? PARCA ERAI MAI ZMEU,cind ticluiai probe impotriva acestor JUDECATORI ONESTI....
Postat 12 Ianuarie 2019, 14:45 de DIAVOLESCU
MIG
Îl iau eu pe Doseanu de avocat, contra lui Doseanu
Postat 11 Ianuarie 2019, 22:31 de Sandu1206
Mai ia cineva ceva de la Doseanu?
Domnilor procurori, ar trebui sa vi-l bagati avocat pe Doseanu, pt suma corecta, va rezolva el. Asta cred ca i-a fost scopul de la inceput, atragerea de clienti. Apropos, am o nedumerire. Dupa tot scandalul asta facut de Doseanu, pe care l-a asezonat din plin cu interceptari, fotografii si atacuri publice, ma intreb daca mai are cineva curaj sa ia ceva (de ex. mita) de la el, cand risca sa fie inregistrat si apoi santajat fara scrupule? Povata imparatului catre Harap Alb: fereste-te de omul span!
Postat 11 Ianuarie 2019, 15:34 de MIG
Alcor
Asa-i cum zici. Dar sunt anumite forțe care vor sa o facă și mai coruptă. Noi nu trebuie sa le permitem. Noi nu suntem o tara de antene sau cocalar M . Badea
Postat 11 Ianuarie 2019, 09:13 de Sandu1206
Disperarea pizmasilor si a idiotilor 2... Tineti-va pastilele aproape... Ha... ha...ha...
TRADUCERE LA TEXTELE DE MAI JOS: "Romania este vazuta ca Silicon Valley-ul Uniunii Europene. Financial Times: "Cum a devenit Romania o destinatie populara in domeniul tehnologiei ? Ceea ce mi se pare cel mai impresionant si linistitor este numarul mare de tineri antreprenori, tineri pana in 30 de ani, care au imaginatia si puterea de a lansa o provocare sistemului global start-up," spune Eric Friedman, co-fondator Fitbit. Tot el spune ca: "Evolutia start-up in domeniul tech, in Romania, este extrem de pozitiva. Noi fonduri de investitii sprijina tot mai multe astfel de start up-uri". "Romania este una dintre economiile cu cea mai rapida crestere din Europa, cu tineri absolventi care au bune abilități lingvistice (straine), cu excelența in domeniul stiintelor, matematicii si educatiei tehnice".
Postat 11 Ianuarie 2019, 09:12 de Alcor
Disperarea pizmasilor si a idiotilor... Tineti-va pastilele aproape... Ha... ha...ha...
Romania, nu este nici ceea mai corupta tara din UE, nici tara cu ceea mai putina coruptie din UE. Topul celor mai corupte tari din UE. 1) Bulgaria 2) Ungaria 3) Grecia. Trebuie reintrodusa pedeapsa cu moartea pt corupti! Education: Romania is seen as the European Union’s Silicon Valley... Financial Times: How Romania became a popular tech destination. “What I find most impressive and reassuring is the active number of young tech entrepreneurs, kids in their early 20s, who have the imagination and power to challenge a global start-up ecosystem,” says Eric Friedman, Fitbit’s co-founder, adding: “The evolution of the tech start-up scene in Romania is highly positive. New investment funds and business angels support more and more tech-based start-ups.” " "Romania is one of Europe’s fastest-growing economies, young graduates with good language skills excellence in science, mathematics, and technical education". Iata succesul. O spun profesionistii din domeniu. Cred ca nu mai trebuie tradus. Este meritul populatie. Al politicienilor mai putin.
Postat 11 Ianuarie 2019, 08:23 de Alcor
Adrian_Preda
Tocmai asta e , ROMANIA are de pierdut, MOGULII câștiga, și noua nu se aruncă o coaja de pâine a la ANTENA 3 . Nu avem infrastructura RUTIERA, FEROVIARĂ, NAVALA, EDUCAȚIE, SĂNĂTATE , și tocmai de asta banii noștri sunt in buzunarele lor. E ușor de dovedit, uită-te la ROMÂNIA. Pușcăriașii sunt eliberați și Romania e fericită.
Postat 10 Ianuarie 2019, 23:29 de Sandu1206
Totul e politic
Din pacate atât judecători cât și procurorii au devenit masa de manevra a mogulior si al politicienilor. Pe vremea lui Basescu li se ordona celor din DNA să facă treaba indiferent împotriva cui, nu conta ca e mogul, om politic sau judecător, odata cu schimbarea climatului politic acestora li s au cam tăiat rădăcinile, ducând sfera de influență spre judecători. Astfel rezultând o criză si o invrajbire a celor două instituții. Nu se mai tine cont de omenie, de coleagealitate ,de respect...toate au dispărut odata cu mediatizarea justiției. Pana la urma am căzut cu toții în plasa celor din spatele cortinei....Romania are de pierdut, alte state evoluează iar noi ne îndreptăm către țările bananiere . Normal ar fi o stare de echilibru între puterile statului, anormal e ceea ce vedeti acum in Romania.... Păcat de tara asta frumoasa ca e condusa de asa oameni urîti!
Postat 10 Ianuarie 2019, 23:03 de Adrian_Preda
Dar...
cam cati judecatori,despre avocati nu vorbesc,credeti ca sunt onesti ?Ha ?
Postat 10 Ianuarie 2019, 18:39 de nealiniat
Mai jos
Un scelerat revizionist, ca de obicei, cu hate speech-ul tipic generalizeaza si insulta. Aceasta e este cultura si educatia gibonilor retrograzi, revizionisti.
Postat 10 Ianuarie 2019, 17:57 de Alcor
@ili3
asta este si intentia initiatorilor unor astfel de actiuni: invrajbirea unora impotriva altora, deoarece asa sunt mai usor de controlat. Aici vorbim de magistrati, insa onoratii nostri conducatori procedeaza la fel cu noi, cei multi.
Postat 10 Ianuarie 2019, 14:52 de oradea_mea_si_a_ta
Romanie nemernica
e pacat ca in Romania tocmai cei corecti, cei care cauta sa opreasca coruptia si furtul sistematic trebuie sa isi ceara scuze...
Postat 10 Ianuarie 2019, 14:37 de BlackDot
...
Dle Man, pari cam palid, nu-ti prieste climatul actual din tara! Cum nu cred ca ti permiti o plaja prin Madagascar sau un voiaj prelungit la Fortaleza, iti ramane viata linistita a culegatorului de capsuni. Care, nu uita, e LIBER! Asa, ca o curiozitate: cand le ai facut dosar judecatorilor, nu te ai gandit macar o clipa ce viitor vei avea in parchet daca nu vei reusi sa i infunzi?! P.S. Nu spun ca au fot vinovati sau ca au fost nevinovati! Constat doar ca nu ai reusit sa i infunzi! Ce ai reusit insa este sa i coalizezi pe judecatori impotriva ta (si a altor procurori)! Ai uitat ca ei judeca si procurorii doar acuza...
Postat 10 Ianuarie 2019, 13:25 de ili3
MAN(G) e direct interesat!
...tic-tac, tic-tac!
Postat 10 Ianuarie 2019, 13:13 de vineri
Ce scuze?
La antena 3 se vorbește mai porcos decât la DNA, și nimeni nu își cere scuze, sau manipularea populație e defect de servici
Postat 10 Ianuarie 2019, 12:47 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON