URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2013, 15:11

Turismul bihorean se dezgheaţă: 11 milioane de euro vor fi investiţi în următorii ani numai din fonduri europene!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu mai puţin de 11 milioane de euro vor fi investite în infrastructura turistică din Bihor, în urma celor 62 de proiecte selectate pe măsura 313, "Încurarjarea activităţilor turistice", după cum a anunţat Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) în urma întocmirii raportului final de selecţie pe acest segment.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, măsura vizeză dezvoltarea activităţilor turistice care să contribuie la creşterea activităţilor turistice în mediul rural precum şi creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor alternative, creşterea valorii adăugate în activităţi de turism, creşterea numărului de turişti şi a duratei vizitei lor.

Potrivit OJPDRP, dintre cele 62 de proicte selectate la nivelul judeţului, 40 sunt pentru construcţia a 40 de pensiuni, în valoare totală de 6.720.926 euro, fondurile nerambursabile fiind de 85% iar aportul beneficiarului de 15%.

Totodată, alte 20 de proiecte vizează activităţi recreaţionale, respectiv construirea unor piscine, terenuri de fotbal şi tenis, SPA - uri sau echipamente de ski, în valoare totală de 3.832.367 euro. În această situaţie, ajutorul public este tot de 85%, contribuţia beneficiarului ridicându-se la 15%.

Tot ca urmare a proiectelor aplicate pe această măsură, două comune bihorene, Câmpani şi Cărpinet, vor avea centre de promovare turistică moderne, dotate cu toată aparatura de specialitate necesară în promovarea turistica a zonei. În cazul acestora, valoarea totală e de 323.933 de euro, iar ajutorul public este e 100%.

"În perioada imediat următoare, beneficiarii urmează a fi notificaţi în scris în ceea ce priveşte acceptarea proiectelor în program, urmând ca apoi să semneze contracte de finanţare în vederea implementării propriu zise a proiectului", mai arată comunicatul.

Oficiul Judeţean de Plăţi Bihor mulţumeşte tuturor solicitanţilor pentru încrederea acordată şi îi îndeamnă pe cei care au aplicat, dar proiectul lor nu a fost selectat în sesiunea de depunere, cât şi pe cei care vor să întreprindă o activitate în spaţiul rural pe viitor, să aplice în următoarea programare 2014-2020, deoarece "există un potenţial mare de creştere a valorii în bani a acestei măsuri care să ducă la un număr mult mai mare de proiecte selectate în domeniul turistic rural".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
glume in program
Ei nu au drumuri si vor sa faca turism.Investitia pe DN intre Oradea si Stei a fost suspendata.Abureli!!!!
Postat 27 Septembrie 2013, 13:11 de sanda
turism beiusean
Un fel de Centru de Informare Turistica din Beius care ia-l de unde nu-i. Sa-l tot cauti cu lumanarea. Pe bani europeni. Ascuns sa nu poata fi gasit. Nici macar de beiuseni. Turismul lui peste prajit!!!!!
Postat 26 Septembrie 2013, 07:45 de horia
@felicitari
Ce zice ?
Postat 25 Septembrie 2013, 17:13 de Bula
a aveti tarife mai mici ca GRECI si BULGARI, nuu !
OK sunt de acord dar nu PRETURI de OCCIDENT :)))) da va n mama voastra pe banii nostri ne mai si furati la PRET , sa aveti tarife mai mici ca GRECI si BULGARI, nuu ! CU bani europeni si profituri GRASE, oricum au pierdut ei la cata SPAGA au dat mai mult de 50%:)))
Postat 25 Septembrie 2013, 16:30 de FELICITARI !
profit bine venit
Pai baietii smecheri contruiesc totul pe negru, isi fac rost de o factura creata de un prieten constructor, Bruxell-ul oricum nu stie sa verifice, doar finantele ar putea. Cu "fondurile nerambursabile fiind de 85%" asta inseamna constructie pe gratis plus niste bani ramasi in cont ca si profit.
Postat 25 Septembrie 2013, 16:27 de scout
moon
din 11 milioane sigur se fura jumatatea :(
Postat 25 Septembrie 2013, 15:54 de moon
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON