URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2012, 21:23

Tokes Laszlo: Să le dăm, simbolic, o interdicţie să intre în Transilvania celor care îşi atacă propria ţară, Ungaria

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), eroparlamentarul Tokes Laszlo, şi-a început discursul, la primul Congres al PPMT care are loc la Mircurea Ciuc, lăudând eforturile susţinute depuse de premierul ungar Orban Viktor şi criticându-i pe cei care care nu îl susţin, referindu-se la europarlamentari socialişti care au votat, săptămâna trecută, pentru sancţionarea Ungariei privind slăbirea democraţiei.

"Simţim ca o trădare de ţară manifestarea celor care îşi atacă propria ţară şi transportă muniţie pentru antipropaganda străină împotriva propriei naţiuni şi propiului Guvern, foarte rar în istoria ţărilor europene (...) Nu îşi pot iubi ţara aceia care aduc prejudicii imaginii ei şi naţiunii. Să ne gândim şi la corupţie, aderarea la Schengen este îngreunată de această corupţie şi de nerespectarea angajamentelor, şi România şi Ungaria sunt lovite de acest lucru (...) Propun ca Adunarea să ia o poziţie şi, eventual, putem, simbolic, să le dăm o interdicţie să intre în Ardeal, în Transilvania, pentru cei care îşi atacă propria ţară", a spus Tokes Laszlo.

Totodată, el a spus că misiunea PPMT nu va fi una uşoară, întrucât noul partid trebuie să aducă reînnoirea în Transilvania şi să convingă puterea de la Bucureşti că maghiarii vor să îşi decidă propria soartă.

"Suntem maghiari pentru că simţim că este bine să fim maghiari, suntem transilvăneni, asta este soarta noastră şi responsabilitatea noastră constă în faptul să dăm mai departe valorile noastre. Noi aici suntem acasă, nu avem şi nu vom avea o treaba uşoară, pentru că acum, după 22 de ani, se vede clar că nu numai Revoluţia noastră a fost furată, ci şi libertatea, statul de drept şi democraţia au fost jecmănite de comuniştii care s-au infiltrat la putere. După 22 de ani, suntem într-o stare în care ţara a fost dusă în faliment de guvernele corupte şi greşelile le plătim noi. Acest stat naţional, omogen şi centralizat este foarte scump. Cetăţenilor nu le place pentru că sunt străini de el şi simt că deciziile despre ei se iau fără ei, peste capul lor", a spus Tokes.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
PARIU !
Pun pariu ca acest imberb,in scurt timp se va spanzura. De Dumnezeu s-a lepadat,facand PACT cu Satana,acesta din urma il tot"indeamna"la "lat". O singura problema mai are Tokes: De care franghie sa foloseasca;din Ungaria au romaneasca..Apai Tokes erftas,de care vrei tu. Si vezi ca mai este un sapun unguresc,i se spune foas-soapan.
Postat 27 Februarie 2012, 13:56 de moromete
hahalero
Este foarte clar Tokes primeste bani pentru campania lui de la Orban. Dar cat noroc are domnul Tokes, Ungaria intra in faliment inainte sa avem noi alegeri. :) Ar fi totusi o performanta va rog frumos :D
Postat 26 Februarie 2012, 23:01 de hahalero
CATA NIMICNICIE!
Cata nimicnicie poate trada acest imberb.Prima interdictie ar trebui sa si-o dea lui. Stau si ma gandesc de ce i se mai acorda atentie.
Postat 26 Februarie 2012, 21:38 de moromete
Un om chinuit
Uitati-va la mutra lui chinita de himere.Puteti spune ca este a unui om normal?
Postat 26 Februarie 2012, 19:21 de Traian
lepre iredentiste
Atitudinea acestui retardat (Tokes) este rezultatul atitudinii noastre conciliante fata de aberatiile pe care le debiteaza zi de zi. El este produsul atitudinii noastre lase, conciliante, al compromisului pe care politicienii romani il fac pentru a avea sprijinul maghiarimii, indiferent cine este in fruntea acestor partide. Nu m-ar mira sa il vedem pe acest retardat aliat al unui partid romanesc, la guvernare..... Gustul ciolanului numit \"putere\" este prea mare, tentatia este prea mare asa ca lasii politicieni romani s-ar alia cu absolut oricine, inclusiv acest retardat mintal, pentru a fi la putere.
Postat 26 Februarie 2012, 15:45 de lepre iredentiste
pusta falimentara
sa mearga in ungaria, sa le dea orbanul, falimentarul pustei, pamant ca sa faca autonomie teritoriala.
Postat 26 Februarie 2012, 15:24 de com
popa unguresc si politica
Daca tokes spune tot timpul ca ungaria e tara lui, de ce nu se duce acolo ? ar fi mult mai bine si mai liniste aici fara el si cei care-i impartasesc prostia.
Postat 26 Februarie 2012, 13:13 de xyz
falimentarilor !
Asa sunt si astia, cu politica lor de ghetou, falimentari ca si orban.
Postat 26 Februarie 2012, 11:05 de book
Leprele udemeriste
separatisti....udemeristi- tokesisti... unii mai luzi decat ceilalti. la asa alegatori asa alesi.
Postat 26 Februarie 2012, 08:14 de wall
RUSINE !
popa asta bezmetec si ideiile lui etnico-separatiste sunt votate sistematic de ungurimea din Romania.
Postat 26 Februarie 2012, 07:19 de ungurime
ESTE CLAR
Tot ceea ce intreprinde d-l Tokes impotriva Romaniei nu este tradare ci patriotism deoarece este clar ca pt domnia sa patria este Transilvania, dar nu inclusa in Romania. Aplicand domniei sale cele expuse in discurs, i-ar trebui aplicata simbolic interdictia de a intra in alte zone ale Romaniei decat Transilvania si ar trebui din bun simt sa renunte la cetatenia romana, sa ramana doar cu cea maghiara. Din Ungaria nimeni nu considera ca d-l Tokes isi baga nasul in politica tarii vecine cam prea dur? ESTE CLAR ; Transilvania nu este a romanilor de toate nationalitatile ci a maghiarilor care gandesc ca pastorul Tokes.
Postat 26 Februarie 2012, 06:37 de Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON