URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2011, 10:48

Sorbonica internaţională

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce i-au fost descoperite nişte schelete prin dulapuri şi a fost schimbată de la conducerea Maternităţii, nevasta rectorului Universităţii, doctoriţa Liana Antal, s-a refugiat la Klinikum Ingolstadt, un spital din Germania cu care Facultatea de Medicină şi Farmacie mai avusese nişte parteneriate şi în anii trecuţi, concretizate prin schimburi de cadre didactice şi de studenţi.

Mai nou, pentru că Lianei Antal îi expiră concediul fără salariu luat ca să presteze departe de casă, dar înapoi la Maternitate n-ar prea veni căci n-o lasă orgoliul, decanul Gheorghe Bumbu i-a ridicat o minge la fileu, trimiţând la Senatul Universităţii o cerere pentru ca Klinikum Ingolstadt să fie declarată spital clinic afiliat Universităţii orădene.

Ceea ce înseamnă nu numai că nevasta rectorului va putea rămâne bine-mersi peste hotare, dar şi că, pe modelul consacrat, şi alţi sorbonei se vor putea refugia acolo, când vor da de belele aici...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
@medic apolitic
De morti numai de bine,se zice,dar ia du-te mata ziua miaza mare sa te arunci in Cris.Vezi,vine in doua minute salvarea,presa,televiziunea?Era pe facatura pe fata,asa ca lasa-ne...
Postat 05 Decembrie 2011, 20:09 de alex
Chitulea
Toate atacurile si barfele despre colegii sai medici pornesc de fapt de la Chitulea. Sa ne reamintim cine este omul (politic) Chitulea: www.crisana.ro/stiri/actualitate-13/un-medic-pediatru-din-oradea-s-a-aruncat-icirc-n-apele-crisului-repede-17069.html si www.crisana.ro/stiri/actualitate-13/icirc-n-familia-chitulea-iese-foc-si-fara-fum-17121.html
Postat 05 Decembrie 2011, 15:12 de medic apolitic
asasini nu doctori
care medici? astia s felceri, medicii adevarati au plecat de multa vreme in Vest... au ramas doar sorboneii spagari gen craiut, antal si szidonia...
Postat 29 Noiembrie 2011, 20:35 de a
Foarte bine!
In urma cu aproape 3 ani s-a nascut fiul-meu! D-na doctor a fost foarte implicata, si culmea chiar a refuzat "o atentie". Am fost mirat mai ales ca auzisem cat de mare e coruptia in maternitate. Pe cuvant de onoare, nici un doctor nu a luat nimic! Ba o asistenta a luat 50 de lei, asta nu se pune. Deci, din punctul meu de vedere ... jos palaria! Ca exista si contrariu...nu stiu. Din partea mea pt D-na doctor: RESPECT!
Postat 25 Noiembrie 2011, 00:01 de Alinus Maximus
@eu
Daca accesati adresa ?id=724&tx_indexedsearch[sword] veti gasi zeci de referiri la relatia intre Klinikum Ingolstadt si Univ Oradea. UO apare cu link chiar pe prima pagina. Studenti de la UO au fost trimisi la Ingolstadt de peste zece ani. Nu sunteti normali daca incercati sa sabotati aceasta imensa oportunitate pentru studnetii oradeni. Sau sunteti normali dar tradatori.
Postat 24 Noiembrie 2011, 23:06 de student la Ingolstad
@Sorin
daca de grija aia nu mai poti, trimite un mail si intreaba-i. Sau completzi (in engleza) formularul https://www.klinikum-ingolstadt.de/index.php?id=600. Si spre linistea ta, sclifositii nu-s arieni ci turci. Oricum, nici o referire la Oradea si de schimb de studenti cu Universitatea din Oradea.
Postat 24 Noiembrie 2011, 22:17 de eu
alta minciuna?
minunata intentia! Dar cei de acolo stiu? Au cerut ei asa ceva? Autoritatile de acolo ce parere au sa-si lege numele de scandalurile cu diplome false, doctori necalificati care fac experiente pe oameni, muieri frustrate carora nu le ajung masculii mioritici si dau iama in sclifositii arieni? Pe site-ul spitalului nu este nici un indiciu ca ar avea colaborari asa de avansate cu marea universitate a lui Georgel.
Postat 24 Noiembrie 2011, 21:32 de Sorin
tirfoooooooooo
CENZURAT
Postat 24 Noiembrie 2011, 20:40 de a
obraznicie
Nu ne mai batjocoriti medicii. Pentru numele lui Dumnezeu, opriti-va. Cata ura poate exista in sufletele voastre sa terfeliti oamenii in halul asta. Avem putini doctori buni. Aduceti-i inapoi acasa.
Postat 24 Noiembrie 2011, 20:25 de Medic
Tristete
Va rog crestineste lasati-o pe dr. Liana Antal sa-si planga tatal care a murit azi 24 noiembrie, in aceeasi zi in care BIHOREANUL a publicat articolul. Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul.
Postat 24 Noiembrie 2011, 18:07 de Anonim
Minciuni
1. Acuzatiile adresate dr. Antal sunt mincinoase. 2. Concediul fara salar nu-i expira, va expira mai repede Grebenisan cu ceata lui de mincinosi. 3. Relatia cu Germania este o mare favoare pentru studentii medicinisti, favoare la care aspira si alte facultati de profil din tara. 4. Acum ca v-a lasat demult in pace sa va impaunati cum vreti, ce aveti cu ea?
Postat 24 Noiembrie 2011, 14:55 de Adevarul
slabut
Ar trebui sa stiti ca de vreo 6 ani exista colaborarea cu Klinikum Ingolstadt si nu are legatura cu antal, nici cu grebenisan, dar nici cu ghita ionescu! Macar documentativa legat de treaba aceasta.
Postat 24 Noiembrie 2011, 14:16 de smaranda
Dr. Jeckyl
Inainte de a pune-n practica aceasta Hotarare inteleapta a domnului Rector, propun ca doamnei Liana Antal sa-i fie decernat titlul de Doctor Honoris Cauza si de asemenea Premiul Nobel (varianta de Petza), asta pentru a conferi mai multa seriozitate demersului adresat anonimilor din Ingolstadt.
Postat 24 Noiembrie 2011, 13:07 de Mircia Ifrim
V-am dus cu presul zburator
Daca rectorul Antal vrea, atunci declara Hotelul Ali Baba din Antalya ca Spital Universitar. De asemenea poate rectorul ca sa-i declare pe cei 40 de Hoti ca fiind prorectori si decani, iar pe doamna Antal o declara "clienta pe viata" cu salariu de 10.000 euro pe luna platit de Universitate cu conditia sa faca plaja toata ziua si sa bea cocteiluri la Barul de incinta.
Postat 24 Noiembrie 2011, 11:50 de Sinbad Marinarul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON