URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Ianuarie 2022, 12:44

Se înmulțesc infectările Covid în Bihor: încă 239 în ultima zi. Spitalul Municipal Oradea se pregătește pentru un nou val de internări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Personalul Spitalului Municipal din Oradea pregăteşte noi capacităţi pentru internarea bihorenilor infectaţi cu Covid după creşterea constantă a numărului acestora în ultimele două săptămâni.

Sâmbătă dimineaţă, autorităţile au raportat descoperirea a încă 239 noi cazuri de infectare, după ce în cursul zilei precedente au fost făcute 1.935 de teste, rata de pozitivare fiind de 12,35% din totalul acestora.

Potrivit informării zilnice a Direcţiei de Sănătate Publică şi Prefecturii Bihor, bilanţul deceselor a crescut la 2.593 de la începutul pandemiei, ceea ce înseamnă că în ultima zi au încetat din viaţă încă două persoane.

Surse medicale arată că este vorba despre un bărbat de 81 de ani şi altul de 75 de ani, ambii nevaccinaţi, primul neavând boli cronice cunoscute, iar celălalt având mai multe, între care diabet zaharat de tip II, hipertensiune arterială şi atrofie cerebrală.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în Bihor s-au înregistrat 51.999 infectări, din care 47.902 s-au încheiat cu vindecări.

Înmulţirea constantă a numărului de infectări a determinat conducerea Spitalului Municipal să pregătească noi spaţii pentru internarea persoanelor care suferă de forme medii şi grave de boală. De altfel, după ce vineri dimineaţă în această unitate erau 96 de pacienţi cu Covid, sâmbătă dimineaţă s-a ajuns la 119.

"Pregătim noi spaţii!", a anunţat pe Facebook (foto) directorul de îngrijiri al spitalului, Călin Iulian Barabas.

De asemenea, creşte şi numărul persoanelor infectate ajunse în stare gravă şi severă, autorităţile raportând în ultima zi 26 de pacienţi în secţiile ATI ale spitalelor Municipal, Pelican şi Judeţean din Oradea, faţă de 24 în dimineaţa de vineri.

Potrivit DSP şi Prefecturii, în prezent în întregul judeţ sunt 1.504 persoane cu SARS-CoV-2, cea mai mare incidenţă fiind în Chişlaz (6,34 cazuri la mia de locuitori), Boianu Mare (5,73/1.000) şi Abram (5,71). În Oradea sunt 483 persoane infectate, iar incidenţa a urcat la 2,15 la mie (faţă de 1,73 în ziua precedentă).

În ce priveşte campania de vaccinare, vineri au fost administrate încă 950 doze de ser anti-Covid, iar numărul total al bihorenilor vaccinaţi a ajuns de 209.633, din care 58.378 şi cu doza booster.

Vezi mai jos situația infectărilor din Bihor!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Raportări din pix
Cine mai crede din raportările din pix, la hectar ca și în vremea comunismului? Dați-ne statistica și cu gripa, virozele, infecțiile bacteriene respiratorii dacă veți să fiți credibili. În Anglia, de exemplu, conform raportărilor oficiale, între 22 noiembrie si 19 decembrie 2021 au murit asociat Covid astfel: 2913 persoane VACCINATE, respectiv 889 persoane NE-VACCINATE. Concluzie: cresc șansele să mori dacă ești vaccinat de 3,28 ori. Interesant cum vaccinul distruge sistemul imunitar și rezistența la boală. Dacă vrei să fii sănătos nu te vaccina!
Postat 08 Ianuarie 2022, 18:25 de georgemarian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON