URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2023, 11:01

„Să fie o lumină în cer!”. Cine este tânărul medic înecat în piscina din Remeți

„Să fie o lumină în cer!”. Cine este tânărul medic înecat în piscina din Remeți foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tânărul de 28 de ani care s-a înecat în noaptea de vineri spre sâmbătă în piscina unei pensiuni din Remeți este Marco Laza, fiul unui medic de la Spitalul Județean din Oradea, și se afla la începutul caierei, ca medic rezident.

Dispariția sa a fost un șoc pentru cunoscuți și este deplânsă pe rețelele de socializare de colegi ai tatălui său, medic specialist în anestezie intensivă la Spitalul Județean.

„Sunt șocată, bulversată, înlemnită de durere, pare să fie un coșmar și nu realitatea cumplită! Marco nu mai este! Un copil atât de profund, delicat, original și inteligent, la începutul drumului în viața de medic rezident! Sincere condoleanțe Eva și Doru! Dumnezeu să ii dea pacea veșnică! Să fie o lumină în cer”, a scris pe Facebook dr. Carmen Pantiș, medic la secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului județean și președinte al Colegiului Medicilor Bihor.

De altfel, pe rețeaua de socializare au fost transmise numeroase mesaje de condoleanțe.

Din informațiile disponibile pe contul său de Facebook, Marco a absolvit Colegiul Național Mihai Eminescu, iar apoi Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea.

Pe lângă medicină, el era pasionat și de natură, drumeții montane, meditație, cânta la chitară și iubea muzica.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, tragedia s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o pensiune din comuna Bulz, satul Remeți. Tânărul, aflat la o petrecere cu prietenii, a fost găsit la un moment dat fără suflare în piscină. Echipajul de Terapie Intensivă al SMURD nu l-a mai putut salva, constatând decesul.

Nu este exclus ca acesta să fi avut o problemă medicală.

„Sâmbătă, 5 august a.c., la ora 02.14, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112, că o persoană s-ar fi înecat în piscina unei pensiuni din localitatea bihoreană Remeți.

Polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod s-au deplasat cu operativitate la fața locului, unde au identificat persoana ca fiind un bărbat, de 28 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor.

Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de personalul medical, a fost declarat decesul bărbatului, la fața locului”, a transmis sâmbătă agentul șef Alin Laza, ofițer de presă al Poliției Bihor.

„În prezent, nu există suspiciuni că bărbatul ar fi fost victima vreunei infracțiuni”, a mai arătat Poliția Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Poate e o lecție pentru uni ....
Nu că m-ar interesa pe mine dar poate reusesc uni care aleargă ca disperați dupa bani și a căror singur scop în viață e banul să își dea seama de greșelile pe care le fac și poate reusesc să mai salveze câte ceva pentru ca mai sunt inca sute de asemenea cazuri în oraș și nu numai.... Întoarceți-va ochi și spre odrasle voastre nu numai spre bani pentru că vor veni vremuri în care bani voștri nu va vor ajuta la nimic .
Postat 06 August 2023, 18:27 de sss
De ștergeți comentariile ?
Tot ce am spus acolo sunt lucruri adevărate prezentate chiar de voi în ziar de-a lungul anilor , ce vi sa părut dubios ,sau prostimea nu ar trebui să afle dedesubturile ,ei trebuie să rămână cu impresiile bune că provenea dintr-o familie bună de doctori că el însuși este doctor ,ce contează că trăgea ..., bea și el o bere doua ,fuma că era un problematic detaliile astea nu sunt pentru prosti,ei trebuie să rămână cu impresiile bune ,cum să afle ei de falimentul in educație al unor care se cred perfecți și repet, unul care mâzgălea clădiri, unul care era să omoare oameni nevinovați sub pasaj drogat și băut și fugind de la locul accidentului, unul care face pe polițistul cu autospeciala poliției și caută prin baza de date a poliției precum in fițuicile de la bac ,pe care nu a fost în stare să-l ia ,altul își tăia gâtul prin UK etc, dece sa nu spunem lucrurilor pe nume???
Postat 06 August 2023, 18:08 de sss
Parintii.
@Feliciana... Normal ca este o drama pentru parinti. Si eu am copii. Dar,a fii " full de bani" nu inseamna ca poti face orice fara consecinte.Poate daca si parintii erau un pic mai atenti,nu se ajungea aici.
Postat 06 August 2023, 13:11 de Citizen
Intimitate
Dacă familia nu a dorit externalizarea tragediei de ce unii pt notorietate fac orice? Nu este drama destul pt părinți?
Postat 06 August 2023, 11:59 de Feliciana
Cum draq...??
Sigur nu era drogat/baut. Sau ambele impreuna.
Postat 06 August 2023, 11:56 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON