URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Aprilie 2015, 13:05

Reţea specializată în traficul de migranţi, destructurată în Bihor. Patru persoane au fost reţinute (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a anunţat, sâmbătă dimineaţa, că, sub coordonarea procurorilor DIICOT şi cei ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, poliţiştii de frontieră au destructurat un grup infracţional organizat specializat în traficul de migranţi. Membrii acestuia sunt cetăţeni români, irakieni şi maghiari.

"În cursul lunii aprilie poliţiştii de frontieră, cu sprijinul de specialitate al SRI Bihor şi Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR Bucureşti, au iniţiat un complex de măsuri informativ-operative, în vederea destructurării unei reţele de trafic de migranţi, despre care existau suspiciuni rezonabile că racola cetăţeni de orgine arabă în scopul trecerii acestora din România în Ungaria şi de acolo mai departe în state din UE", se arată în informarea ITPF Oradea.

În urma monitorizării activităţii reţelei, procurorii au stabilit că membrii grupării se ocupau cu racolarea unor tineri afro-asiatici din Centrele de cazare a Imigranţilor din ţară, pe care îi transportau în diferite locaţii din Oradea. "Scopul membrilor reţelei era să îi treacă pe aceştia ascunşi în mijloace de transport marfă, urmând să îi preia apoi din Ungaria, destinaţia finală fiind statele din vestul Europei", mai arată documentul.

Reţeaua de traficanţi de migranţi a fost destructurată joi, 16 aprilie, când, în urma organizării unui flagrant, au fost reţinute în PTF Borş - ascunse, în semiremorca unui TIR - 11 persoane (9 bărbaţi, o femeie şi un copil) de origine arabă, care nu vorbeau limba română. "Din primele cercetări a rezultat faptul că persoanele ascunse, 6 cetăţeni sirieni, 4 cetăţeni irakieni şi un cetăţean palestinian, cu vârstele cuprinse între 4 luni şi 51 de ani, intenţionau să ajungă ilegal în Germania", mai menţionează comunicatul.

Şoferul şi cele 11 de persoane au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, unde au început cercetările pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranţi, respectiv a celei de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

În cursul zilei de vineri, în baza unor mandate emise de DIICOT - Structura Centrală, 4 membri ai grupării au fost duşi la DIICOT, ulterior pe numele lor fiind emise ordonanţe de reţinere. Ei urmează să fie prezentaţi Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă. Dintre cei patru, doi sunt bihoreni, unul dintre ei fiind chiar şoferul TIR-ului cu 11 migranţi oprit cu o zi înainte în Borş.

"Din declaraţiile persoanelor a rezultat că traficanţii solicitau de la fiecare migrant sume de bani considerabile pentru a-i ajuta să treacă frontiera", mai precizează reprezentanţii ITPF Oradea.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea DIICOT - Structura Centrală şi Parchetului de pe lîngă Tribunalul Bihor, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON